Fantasy -og oddstips til GW17 i Premier League

Skrevet av Espen Nesse


Ny helg, ny runde i verdens beste liga. Siden sist har Liverpool tatt over tabelltoppen, Burnley har vunnet en fotballkamp og City har både tapt og gått målløse av banen!

Denne helgen er vi klare for ny runde med galskap, og vi forsøker oss på følgende tips:

 

Manchester City – Everton

Lørdag 13:30.

Det er ikke ofte de lyseblå går målløse av banen, men det gjorde de på Stamford Bridge. Det blir færre mål når ikke Sergio Aguero (11.2m) er på banen, og i skrivende øyeblikk vet vi ikke om han er med eller ei mot Chelsea. Sanè (9.5m) spilte 90 minutter mot Hoffenheim i midtuka og kan fort bli hvilt. Sterling (11.6m) og Mahrez (8.5m) vil sannsynligvis bekle vingene, tror flere forståsegpåere. Tidspunktet er «perfekt» for å tippe «mot» de lyseblå.

Everton har god historikk mot City, da de kun har tapt to av de siste syv kampene dem i mellom.

Klubben fra Liverpool har prestert å dra med seg poeng fra de tre siste oppgjørene på Etihad. Det er mesterlig.

Sigurdsson (7.5m) misset straffe sist kamp, mens Digne (4.9m) scoret på et nydelig frispark. Dette gjør at førstnevnte blir litt mindre interessant nå, og et bytte til Felipe Anderson (7.3m) virker naturlig for mange. Richarlison (7.1m) fortsetter å score, og bør også spilles i denne kampen.

Mye spennende på markedet, men at Everton blir knust her virker usannsynlig. Og selv om City scorer enormt med mål på Etihad, har de ikke holdt nullen de siste tre hjemmekampene, og mot Everton har de ikke vunnet med mer enn to mål på over ti år. Derfor føler vi oss sikre på følgende spill;

Oddstips: Everton +2.5 (Asiatisk handikap) – 1.60 hos RIZK


 

Watford – Cardiff

Lørdag 16:00

De blå har kun karret med seg ett usselt poeng på bortebane hele sesongen, og har tapt sine fem siste på reise. Hjemme har det gått langt bedre, og etter Patersons (5.3m) vinnermål mot Southampton sist har de vunnet fire av de fem siste hjemme. Paterson spiller «out of position» i FPL-termer, og kan være en fin «femtemidt» fantasymessig. Han spiller det som er av kamper, og har scoret fire mål hittil. Camarasa (4.6m) virker dog enda mer interessant til lavere pris, og han er på dødballer.

Watford mistet seieren i siste minutt mot Everton, og var nær poeng mot Manchester City. På Vicarage Road har de slitt, men de har vist en helt ny glød de to siste kampene. Pereyra (6.2m) med to assister i forrige kamp, men han er veldig av og på for tiden hva gjelder målpoeng.

Watford har tapt fire ganger hjemme i år, men dette har vært mot Manchester United, Manchester City, Liverpool ogl Bournemouth. Cardiffs begredelige bortestatistikk og Watfords nye glød taler for en hjemmeseier. Derfor;

Oddstips: Watford vinner – 1.63 hos RIZK


 

Brighton – Chelsea

Søndag 14:30

Søndagen er full av godbiter, men også vanskelig å forutse. Chelsea har holdt nullen i fire av seks bortekamper mot antatt svakere lag. Nå holdt de også nullen mot selveste Manchester City – selv om det kanskje var noe tur, viser de nok en gang styrke defensivt. David Luiz (5.6m) og Kanté (4.9m) stod for scoringene, hvor begge var assistert av Hazard (10.9m). Defensive spillere fra de blå bør være en prioritering å få på fremover, med mindre man allerede sitter med Alonso (7.0m) på Fantasy. Kampene er fine i lang tid fremover, og hvem får ikke et ordentlig giv etter å ha slått City?

Brighton gikk på sitt første tap på fire kamper mot Burnley, og gikk også målløse av banen. Har ikke scoret i noen av de to oppgjørene mot Chelsea i moderne tid. Duffy (4.6m) enda ute, mens Murray (6.6m) nok starter igjen her. Tøffe kamper for Brighton fremover, noe som gjør de uinteressante i fantasy.

Brighton har scoret og prestert godt i samtlige hjemmekamper i år, men med Duffy ute og Chelseas gode bortestatistikk mot svakere motstand tror vi på seier til de blå.

Oddstips: Chelsea vinner – 1.50 hos RIZK

(Langskudd: Chelsea vinner og holder nullen – 2.35 hos RIZK)


 

Håper tipsene var til nytte og at helga blir god. Lykke til med både odds og fantasy!