Fantasy-gull: Gameweek 18

Skrevet av Henrik Palm Strand


En skotte fortsetter å imponere for de purpurrøde og en billig joker er tilbake for «The Saints». Her er ukens fantasy-gull.

Vi står nå overfor den siste lille pustepausen før juleprogrammet offisielt åpner på fredag med en deilig meny gjennom siste del av desember.

Mange lag spiller nå ligacup i midtuken, men her ventes det en del rotasjon og «B-lag». Vi benytter anledningen til å ta et dypdykk i statistikkene verden, og gir deg de viktigste underliggende tallene fra de siste fire rundene.

48366424_603082280111843_1191645651302088704_n.png

Keeper

Redninger siste fire runder:

 1. Rico – 19
 2. Hart – 18
 3. De Gea, Etheridge – 17

Rico redder og redder, men kan ikke hindre motstanderen i å score – mye fordi Fulham slipper til veldig mange sjanser. Man må ikke la seg lure av antall redninger for et lag som har brukt tre ulike keepere denne sesongen, uten at noen av dem har klart å holde nullen.

Ingen av de fire keeperne på denne listen er noe for oss, dessverre.

Forsvar

Skudd siste fire runder:

 1. Chambers – 9
 2. Van Dijk – 6
 3. Morrison – 6

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Digne – 12
 2. Kolasinac – 9
 3. Targett – 7
 4. Hadergjonaj, Robertson, Van Aanholt – 6

Kolasinac (5.1) har for alvor dukket opp på Fantasy-radaren de siste rundene, men var ikke i troppen mot Southampton på grunn av skade. Kan være en interessant mann når han er frisk.

Digne (5.0) fikk endelig uttelling for sine gode underliggende tall for to runder siden, da hans strålende frispark sikret ni ekstra FPL1poeng i kampens siste minutt. Mot M. City fikk han også en assist, og han seiler opp som et kjempegodt valg i forsvar. Tøff match mot Tottenham venter, men om Alexander-Arnold mister en flere matcher med sin skade, er Digne en flott erstatter.

Midtbane

Skudd totalt siste fire runder:

 1. Richarlison, Milivojevic, Pritchard – 12
 2. Doucouré, Hazard, Meyer, Pereyra, Son – 11
 3. Højbjerg, Salah, Sigurdsson – 10

Skudd i boks siste fire runder:

 1. Richarlison – 10
 2. Pereyra – 9
 3. Pritchard – 8

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Hazard, Snodgrass – 13
 2. Salah, Seri, Townsend – 12
 3. Maddison, March, Sane – 10

Touch i boks siste fire runder:

 1. Sane – 30
 2. Salah – 25
 3. Richarlison, Sterling, Deulofeu, Redmond – 21

Sané (9.6) er formspilleren i City om dagen, men må se seg slått av mange når det kommer til skudd. Har kun 7 skudd totalt de siste fire rundene, men av de er seks avfyrt inne i boks. Skaper dog en del sjanser, og får også belønning i form av målgivende. Virker å være fast i laget når Mendy er skadet, og vi rangerer han nå øverst av alle City-spillerne. Sterling (11.6) har på sin side hvilt mye, men scoret som innbytter mot Everton. Vi håper nå han har hvilt ferdig for en stund, og anbefaler å være tålmodig.

Hazard (11.0) har nå fått prøve seg som spiss i to kamper på rad, og har levert tre målgivende og en scoring. Skaper mange sjanser og er som alltid skuddvillig. Nær sagt «som vanlig» straffer han alle som mistet tålmodigheten med han før kampen mot M. City. Er stadig usikker til kamp med en smell «her og der», noe som ikke er betryggende i et tett program. Kampene til Chelsea er uansett fine, og med den formen han viser nå, er det absolutt muligheter for at Hazard blir en av juleprogrammets store spillere.

Chelsea-Hazard-740100

Richarlison (7.1) er stadig i vinden, og Silvas gullgutt er kanskje Evertons viktigste mann offensivt. Burde hatt scoring mot City sist, og etter at Tottenham kommer på besøk i neste runde, har han et fint program. Fyrer av flest skudd både i og utenfor boks, og er en mann vi anbefaler varmt.

De siste fire rundene er det mange spillere som har meldt seg på i statistikkenes verden, men vi legger spesielt merke til to mann. Højbjerg (4.4) hadde nest flest skudd av alle i de fire rundene før denne, og som sistemann på benken kan han være et fint alternativ nå som Southampton ser bedre ut offensivt. Også Snodgrass (5.4) imponerer, og han står med to mål og tre assist på de siste fire. De har et fint kampprogram ut januar, og med et lag i god form kan Snodgrass være en som både samler poeng og frigjør penger til større kanoner.

Spiss

Skudd siste fire runder:

 1. Firmino, Rondón – 14
 2. Aubameyang – 13
 3. Jiménez, Mitrovic – 12

Skudd i boks siste fire runder:

 1. Aubameyang, Jesus, Depoitre – 11
 2. Firmino – 10
 3. Jiménez – 8

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Pérez, Rashford – 9
 2. Aubameyang, Mitrovic, Zaha – 5
 3. Arnautovic, Firmino, Lukaku, Success – 4

«Forventede mål» siste fire runder:

 1. Aubameyang – 3.97
 2. Hernández – 2.36
 3. Jesus – 2.34

For andre runde på rad var det skuffende leveranse fra toppspisser som Aubameyang (11.5), Kane (12.6) og Lacazette (9.6). Sistnevnte virker ikke å være i Emerys godbok om dagen, og er for usikker til at du vil ha så mye penger investert i han nå. For de andre to er både plassen sikrere og de underliggende tallene bedre. Aubameyang har flest forventede mål, skyter mer og skaper flere sjanser, mens Kane har en knallsterk historikk, og uttaler selv at han elsker juleprogrammet med mange tøffe kamper.

nordicbet jk

Mer verdi for pengene finner du for tiden andre steder, og spesielt Jiménez (6.2) leverer jevnt og trutt. Hernández (6.4) leverer også gode tall, og har levert tre mål og to målgivende de siste fire plassene. Basert på de siste rundene holder det med én toppspiss og to billigere alternativer, men Aubameyang, Kane og en Aguero på vei tilbake kan det fort snu.

Vi anbefaler i alle fall å gå for spillere som er fast i laget, noe som utelukker spillere som Jesus og Lacazette. Danny Ings (5.4) imponerte stort med to scoringer mot Arsenal, men det vil komme kamper mot lag som både forsvarer seg bedre og er mindre offensive enn Emerys menn. Ings har også konkurranse fra en spiller som Charlie Austin (5.5), som scoret vinnermålet i løpet av hans 19 minutter på banen. Vi anbefaler å se an både spilletid og Southamptons form før man henter Ings, men etter helgens oppvisning er han definitivt på vår radar i rundene som kommer.