Fantasy-gull: Gameweek 20

Skrevet av Kim Hjelvik (@xytheon)


Vi er halvveis i det hektiske juleprogrammet. To runder er gjennomført, to runder gjenstår. Kampene kommer tett som hagl, og vi benytter anledningen til å gi deg en grundig oversikt over spillerstatistikk fra de siste rundene.

13 poeng mot Cardiff, 15 mot Huddersfield. Paul Pogba (8.0) har håvet inn poeng under Ole Gunnar Solskjær. Men hvor godt valg er egentlig franskmannen? Vi sjekker ut i ukens fantasy-gull.

Keeper

Redninger siste fire runder:
1.    Dubravka, Lössl – 16
2.    Etheridge – 15
3.    Patricio – 14

Lössl (4.4) og Etheridge (4.5) spiller for defensivt svake lag. Programmene deres er spillbare, men vi mener det finnes bedre valg der ute. Patricio og Dubravka spiller for defensivt robuste lag, men har ikke det helt store kampprogrammet på sin side.

Forsvar

Skudd siste fire runder:
1.    Laporte, Doherty, van Dijk, Daniels – 6
2.    Tarkowski, Dunk – 5
3.    Digne, van Aanholt, Löwe, Alonso, Jonny, Cook, Luiz, Holebas, Lovren – 4

Sjanser skapt siste fire runder:
1.    Digne, Robertson – 7
2.    Targett – 6
3.    Laporte, Young, Dalot, Montoya, Rico, Hadergonaj – 4

Digne (5.0) seiler opp som et av de mest attraktive forsvarsvalgene der ute uavhengig prisklasse. Everton har en lang rekke grønne kamper i vente, og Digne tikker alle boksene. Han har gode underliggende tall, er billig, tar en del dødballer, er en BPS-magnet og har for alvor prikket inn målformen. Tre mål og en assist på de fire siste kampene er ekstremt sterke saker – særlig mtp. at to av dem ble spilt mot storlagene Spurs og Man City. 17 poeng mot Burnley sist er rent frieri til oss FPL-managere!

Alexander-Arnold (5.1) er tilbake fra skadeoppholdet, noe han markerte med én clean sheet, éassist og to bonuspoeng mot Newcastle på Boxing Day. Årets andreplass i «Golden Boy»-kåringen fremstår som mer offensiv enn noen gang, og står med tre målpoeng på hans siste fire PL-starter (ett mål og to assists). Han tar en del cornere og frispark, overlapper på kanten jevnlig i jakt på assists, har en magisk skuddfot og spiller for ligaens beste defensive lag. Prisen er dessuten mildt sagt rimelig.

thumb_76931_default_news_size_5.jpeg

Nedsiden hans er rotasjonsrisikoen. Det kommer til å bli noen kamper på benken her og der, men det samme gjelder f.eks. for den betydelig dyrere Robertson (6.6) på motsatt side av forsvaret. van Dijk (6.3) har fått god uttelling offensivt i det siste, og spiller 90 minutter hver eneste runde. Ønsker man seg en Liverpool-forsvarer som man vet spiller, er van Dijk mannen for deg! Lovren (4.9) er en annen billig vei inn i LFC-forsvaret, men mister nok fort plassen til stjerneskuddet Gomez (4.9) om et par uker.

Midtbane

Skudd totalt siste fire runder:
1.    Stanislas – 14
2.    Pereyra – 13
3.    Salah – 12
4.    Son – 11
5.    Sigurdsson, Doucouré – 10

Skudd i boks siste fire runder:
1.    Pereyra, Salah, Sigurdsson – 9
2.    Doucouré – 8
3.    Stanislas, Son, Hazard, Richarlison, Paterson – 7

Sjanser skapt siste fire runder:
1.    March, Camarasa – 10
2.    Townsend, Snodgrass – 9
3.    Salah, Mané, Pritchard, Maddison, Guendouzi, Fraser, Armstrong – 8

Touch i boks siste fire runder:
1.    Salah – 36
2.    Sané – 34
3.    Mané – 30
4.    Hazard – 26
5.    Sterling – 25

Pogba (8.0) er uimotståelig om dagen. Mourinhos avgang og Solskjærs ankomst virker å ha gjort sitt for å motivere den lekne midtbanegiganten til å dra frem kunstene sine igjen. Under en mer offensiv manager som tillater ham større frihet, har målpoengene umiddelbart kommet på løpende bånd. Fra åtte skudd og fem skapte sjanser har han notert seg for 13 og 15 poeng på de to siste kampene (to mål og tre FPL-assists). Kampprogrammet er nydelig lesning, formen er god og prisen er fristende.
2018-12-26T165845Z-561559239-RC15BACFE180-RTRMADP-3-SOCCER-ENGLAND-MUN-HDD

Son (8.7) er, som Pogba, i fyr og flamme. Seks målpoeng på de siste to kampene, og spiller for et av ligaens formlag i Spurs. Selv om Son fremstår som det soleklare førstevalget på kanten i Spurs og representerer alt man drømmer om i et FPL-objekt, er det likevel verdt å merke seg at han reiser til Asian Cup om tre kamper. Avhengig av hvor langt Sør-Korea når i turneringen, kan dette bety at han går glipp av så mye som tre runder. I våre øyne er Son for dyr til å sitte på benken ove ren så lang periode, og det er derfor vanskelig å anbefale en spiller man må bytte inn og ut i løpet av kort tid.

En annen Spurs-mann det kan være verdi i er dansken Eriksen (9.3). Blitt hvilt en del i det siste i forbindelse med Spurs’ satsing på ligacup- og CL-avansement, men bør spille det aller meste i tiden fremover. Tre mål og fem assists på de sju siste kampene er fasiten, til tross for at han bare startet fem av disse. Formen er på gang for den danske dynamittplaymakeren.

Hazard (11.0) ga alle som solgte ham for å finansiere et kjøp av Sterling (11.4) en betimelig påminner om hvor verdifull han kan være som FPL-spiller da han terroriserte Watford og scoret to mål på onsdag. I Sarris system er han sist eller nest sist på det aller mest som går i motstanderens mål. Med tre mål og fem assists på de seks siste rundene, ser det ut til at den sylskarpe formen fra tidligere i høst virkelig er tilbake. Han har fått orden på ryggskaden, og danser med motspillerne hver uke slik som omtrent bare Hazard kan. Fint kampprogram, og fremstår som en klar Sterling-erstatter i Man City og Sterlings fravær av form.

Eden-Hazard-celebrates-goal

Sigurdsson (7.3) og Richarlison (7.0) kan begge skryte på seg fint kampprogram fremover, og er fine og trygge valg. Brassen ble i tillegg hvilt mot Burnley, og bør spille det som er av kamper. Sigurdsson beviste mot Burnley at han fremdeles er på straffer til tross for to straffebommer denne sesongen, og har en finger med i det meste som skjer offensivt for blåtrøyene.

Mange solgte Felipe Anderson (7.3) for å finansiere kjøp av Lingard (6.8), Martial (7.4) eller Pogba før denne runden. Da var det på sin plass å svare på tiltale med 15 poeng borte mot Southampton. Brassen står nå med sju mål og to assists på hans ni siste kamper. Programmet blir litt verre etter de to neste kampene, men totalt sett ser det fint ut frem til GW33.

Pereyra (6.2) er en annen mann det er verdt å notere seg. Fem målpoeng på de siste fire kampene, og mange fine kamper i vente. Har han funnet tilbake til formen fra tidligere i høst? Mye tyder på det, og vi anbefaler ham.

Spiss

Skudd siste fire runder:
1.    Mitrovic – 16
2.    Rashford – 15
3.    Aubameyang – 14
4.    Jiménez, Firmino – 13
5.    Kane – 12

Skudd i boks siste fire runder:
1.    Aubameyang – 13
2.    Mitrovic – 12
3.    Jiménez – 10
4.    Rashford – 9
5.    Firmino, Deeney, Depoitre – 8

Sjanser skapt siste fire runder:
1.    Zaha – 6
2.    Rashford – 5
3.    Ayoze Pérez, Kamara – 4

«Forventede mål» siste fire runder:
1.    Aubameyang – 3.30
2.    Deeney – 1.87
3.    Mitrovic – 1.55
4.    Kamara – 1.48
5.    Jiménez – 1.46

Aubameyang (11.5) er brennhet om dagen. Er mer effektiv enn noen andre på balløya, og kan påskryte seg status som ligaens toppscorer. Mulig han overpresterer noe i forhold til de underliggende tallene, men dette er en mann som har banket inn mål jevnt og trutt i motgang og medgang i hele 2018 for Arsenal.

Kane (12.5) har fint program fremover. Fem av de neste sju er på hjemmebane, og formen er stabilt god. 17 målpoeng så langt denne sesongen, der 11 av de har kommet på de ni siste kampene. Kane er et godt kapteinsemne i mange av kampene fremover, men problemet for mange er at det er vanskelig å finne midlene til å eie Salah (13.2) og Kane samtidig, og egypteren leverer varene så til de grader om dagen.

harry-kane-tottenham_i9x53xns501x17uzv9esbwggk

Rashford (7.2) blanket hjemme mot Huddersfield, men kampprogrammet i tiden fremover er rosenrødt, og Rashford kommer til å spille mye under Solskjærs ledelse. Det gjenstår derimot å se hvordan Sanchez (10.0) og Lukaku (10.7) passer inn i kabalen. Enn så lenge ser Rashford dog ut til å være et godt valg på topp fra et fornyet United-lag. Sammen Jiménez (6.3) fremstår han som et av få gode og rimelig valg.