Statistikk-juvelene i Fantasy PL

Skrevet av Henrik Palm Strand


Det hektiske juleprogrammet er over, og Premier League tar en liten pustepause.

Vi i FantasyFans benytter anledningen til å se på de underliggende tallene fra de første 21 serierundene.

Keeper

Redninger denne sesongen:

 1. Fabianski – 81
 2. Etheridge, Hart – 79
 3. De Gea – 71

Populære Fabianski (4.8) har reddet flest skudd av alle så langt denne sesongen, men det er nestemann på listen som har imponert mest.

Etheridge (4.5) har nest flest poeng denne sesongen, kun slått av Liverpool-keeper Alisson. Etheridge har imponert og står med tre strafferedninger. De Gea (5.7) er den eneste fra et topplag på listen, men med fattige tre «clean sheets» og ett enslig bonuspoeng, er det hele 15 keepere som har flere poeng enn spanjolen.

nordicbet ukens kampanje
Hos Nordicbet kan du få et risikofritt spill hver uke – Les mer her!

Forsvar

Skudd denne sesongen:

 1. Alonso, van Aanholt – 31
 2. Doherty – 28
 3. Digne, Keane – 22

Sjanser skapt  denne sesongen:

 1. Digne – 39
 2. Holebas – 28
 3. Doherty, Robertson – 25

Alonso (6.8) er forsvarsspilleren med flest poeng så langt, men selv om både han og van Aanholt (5.4) fyrer mest i ligaen, har de bare hørt nettsus én gang hver. Alonso hadde en knallåpning på sesongen med 11, 13 og 11 poeng på de tre første kampene. Siden den gang har han kun scoret tosifret én gang, og blir pustet i nakken av stabile Robertson (6.6) hva gjelder FPL-poeng blant forsvarsspillerne.

To andre populære spillere befinner seg i toppen, både på avslutninger og sjanseskaping. Doherty (5.2) og Digne (5.2) er fint priset, mye involvert offensivt óg, skal man stole på de underliggende tallene, virker denne duoen å være trygge valg videre.

 

Midtbane

Skudd totalt  denne sesongen:

 1. Salah – 69
 2. Pogba – 56
 3. Hazard – 55

Skudd i boks  denne sesongen:

 1. Salah – 50
 2. Richarlison – 38
 3. Hazard – 36

Sjanser skapt  denne sesongen:

 1. Hazard – 56
 2. Fraser – 49
 3. Willian – 48

Store sjanser skapt denne sesongen:

 1. Fraser – 17
 2. Hazard, Salah – 13
 3. Maddison – 9

Touch i boks  denne sesongen:

 1. Sterling – 169
 2. Salah – 165
 3. Sane – 130

«Forventede mål»  denne sesongen:

 1. Salah – 11.97
 2. Pogba – 7.84
 3. Sigurdsson – 7.35

Fraser (6.1) har vel vært sesongens mest imponerende midtbanespiller på Fantasy. Bare Salah (13.3), Hazard (11.1) og Sterling (11.3) har tatt flere poeng, og det til en langt høyere pris. Disse fire gutta går også igjen på de viktigste statistikkene, og spiller sentrale roller i sine lag.

Eden-Hazard-celebrates-goal

Interessant er det at Pogba er nest øverst på forventede mål, og er den spilleren som har fått smake mest på «Solskjær-effekten». Ellers er det ingen store overraskelser blant de underliggende tallene, da spillerne som har tatt mange poeng også dominererer listene. Den store utfordringen er å treffe på timingen til de ulike «premium»-spillerne.

 

Spiss

Skudd denne sesongen:

 1. Mitrovic – 77
 2. Kane – 70
 3. Aguero – 66

Skudd i boks  denne sesongen:

 1. Mitrovic – 58
 2. Aguero – 51
 3. Kane – 49

Sjanser skapt  denne sesongen:

 1. Zaha – 28
 2. Pérez – 26
 3. Firmino – 25

«Forventede mål»  denne sesongen:

 1. Aubameyang – 12.66
 2. Kane – 10.69
 3. Aguero – 9.62

Litt overraskende er det at det er Mitrovic (6.6) som fyrer aller mest i ligaen. Det har ikke stått på innsatsen, selv om han ikke har klart å beholde scoringsformen han viste i sesongstarten. Det skal dog legges til at en stor andel av disse forsøkene er med hodet.

Utenom Mitrovic er det ingen store overraskelser blant spissene. Aubameyang (11.4m), Kane (12.6m) og Aguero (11.2m) er øverst både på forventede mål og på toppscorerlistene. Kane er forøvrig spilleren som har overprestert mest i forhold til forventede mål, akkurat som han gjorde i fjor.

Wilson (6.7m) er kanskje sesongens mest imponerende spis så langt. Kun Aubameyang og Kane har flere poeng enn Wilson. 9 scoringer og 8 målgivende er svært imponerende for en Bournemouth-spiss, som sammen med lagkamerat Fraser har levert en strålende sesong til nå. I likhet med Wilson har Jiménez (6.4) levert gode underliggende tall og mange poeng til en fin pris. PS; Tammy Abraham ryktes til Wolverhampton som kan forandre rollen til Jimenez.

Sesongen så langt har med andre ord ikke gitt oss de store overraskelsene. Bournemouth-duoen Wilson og Fraser har imponert, stjerner som Hazard, Salah, Kane, Sterling og Aubameyang har levd opp til forventningene, mens spillere som Aguero, Arnautovic, Mendy og Eriksen har slitt for mye med skader til å kunne blande seg inn i toppen.

Fremover vil vi holde et spesielt øye med en nylig skadefrie spillere som De Bruyne, Agüero og Arnautovic, Solskjær-elevene Pogba og Rashford, en Firmino i scoringsform og et Tottenham-lag som mister ligaens formspiller, Son, til Asia-mesterskapet etter neste runde.

Vi gleder oss til å følge resten av sesongen, og skal selvfølgelig gi dere de viktigste underliggende tallene også fremover – hver uke.