Fantasy-gull: Gameweek 22

Skrevet av Henrik Palm Strand


Solskjær-effekten har vekket Manchester United. Pogba og Rashford nyter sin nye tilværelse, og vi sjekker bla.a de underliggende tallene under nordmannens vinger.

Vi retter også søkelyset mot offensive backer, vurderer superduellen Aubameyang vs. Kane, og gir en «shoutout» til sesongens kanskje mest undervurderte keeper.

Her er denne ukens Fantasy-gull

Keeper

Redninger siste fire runder:

 1. Lössl – 20
 2. Foster – 19
 3. Etheridge – 17

Lössl (4.4) reddet mest i juleprogrammet, men har fire knalltøffe kamper de neste fem rundene. Den mest aktuelle av disse tre er Etheridge (4.6), som til tross for lav eierandel og lite omtale, faktisk har nest flest poeng av keeperne denne sesongen. Fem kamper uten baklengs, tre (!) strafferedninger og 11 bonuspoeng er beholdningen så langt.

De neste ti rundene møter han ikke et eneste topplag, og fremstår akkurat nå som det aller beste valget på keeperplass.

freeroll fantasybet.png

Forsvar

Skudd siste fire runder:

 1. van Aanholt – 9
 2. Pereira – 8
 3. Digne, Alonso – 6

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Doherty, Kolasinac – 6
 2. Alexander Arnold, Digne, Montoya, Van Aanholt, Yedlin – 5
 3. Bryan, Jonny, Chilwell, Cook, Daniels – 4

Pereira (5.3) er den mest kjøpte forsvarsspilleren før denne runden, etter målgivende, rent bur og bonuspoeng borte mot Everton. Southampton hjemme er en fin kamp for den skuddvillige backen, men pass opp: snart venter Liverpool, United og Tottenham. Fra GW27 er kampprogrammet finere, og Pereira er definitivt en å holde øye med til den tid kommer.

Van Aanholt (5.4) leverte like godt som Pereira i forrige runde, men har et finere program nå. Palace-backen er forsvarsspilleren med flest skudd både fire siste rundene og totalt. Til en den prisen holder vi ham foran Pereira, frem til lagene møtes i runde 27.

Midtbane

Skudd totalt siste fire runder:

 1. Pogba – 16
 2. Son, Stanislas – 13
 3. Billing, Hazard – 12

Skudd i boks siste fire runder:

 1. Hazard, Richarlison – 10
 2. Salah – 9
 3. Mane – 8

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Sterling – 12
 2. Fraser – 10
 3. Hazard, Pogba, Ritchie, Townsend, Westwood – 10

Touch i boks siste fire runder:

 1. Sterling – 38
 2. Salah – 37
 3. Hazard – 30

Til tross for en runde uten uttelling og tøff bortekamp mot Tottenham i vente, er Pogba (8.4) nest mest kjøpt av midtbanespillerne denne runden. I løpet av de siste fire har han et poengsnitt på over 12 poeng. Det er ingen hast å hente Uniteds talisman nå, men kun modige menn står uten når Brighton og Burnley tar turen til Old Trafford i hhv. runde 23-24.

2018-12-26T165845Z-561559239-RC15BACFE180-RTRMADP-3-SOCCER-ENGLAND-MUN-HDD

Son (8.8) er det tredje mest populære kjøpet, men er en mann å holde seg langt unna. Etter United-kampen reiser han til Asia-mesterskapet, og får følgelig ikke ta del i de «fine» kampene Tottenham står overfor.

Salah (13.3) hadde en forrykende desember, og Liverpool har et strålende kampprogram. Egypteren koster skjorta, men er i kanonform og er følgelig et godt kapteinsemne fremover.

Tålmodige eiere ble belønnet av Fraser (6.1) sist, og tallene viser at han fortsatt skaper sjanse på sjanse. Han er mest kjøpt av midtbanespillerne på spillet, men har bare et par ålreite kamper til før programmet snur til det verre. Imidlertid lysner det veldig fra runde 30, og vi anbefaler å vente med handelen til vi kommer så langt.

PS: Fraser har slitt med skader denne uken, og er muligens ikke med for Bournemouth til helgen.

Spiss

Skudd siste fire runder:

 1. Mitrovic , Rashford – 18
 2. Kane – 17
 3. Aubameyang – 14

Skudd i boks siste fire runder:

 1. Mitrovic – 16
 2. Rashford, Aubameyang – 13
 3. Barnes – 12

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Zaha – 8
 2. Deeney, Kane, Rashford – 6
 3. Barnes, Mounie, Wood – 5

Touch i boks siste fire runder:

 1. Rashford, Zaha – 29
 2. Aubameyang, Mitrovic – 24
 3. Aguero – 23

«Forventede mål» siste fire runder:

 1. Aubameyang – 3.48
 2. Firmino – 3.14
 3. Barnes – 3.09

I likhet med Pogba har Rashford (7.3) virkelig blomstret under Solskjær. To mål og to målgivende på de to siste rundene fører til at han er den mest signerte spilleren før runden. Lukaku, Alexis, Martial og Lingard vil alle gi konkurranse om plassen, men Rashford opprettholder prestasjonene vil han være vanskelig å utelate. De underliggende tallene er gode, og i kombinasjon med en overkommelig pris gir vi Rashford tommelen opp. Selv om også han godt kan vente til Tottenham-kampen er unnagjort.

Superduellen mellom Kane (12.6) og Aubameyang (11.4) fortsatte gjennom juleprogrammet. Begge har fire mål på de fire siste, mens Kane har levert både en assist og et bonuspoeng mer. Samtidig er Aubameyang et stykke foran på forventede mål, og kan hentes for en lavere prislapp. Vi anser duellen mellom disse to for å være svært jevn.

aubameyang.png

Dog kan hjemmebanefordelen hjelpe Kane. Spurs med tre hjemmekamper på rad, og alle er muligens på deres nye stadion – som er økt motivasjon.

Juleprogrammets overraskelse er Burnley-spiss Barnes (5.6), som har levert to målpoeng, en målgivende og solide underliggende tall siste fire rundene. Har en fin pris og et tålelig bra kampprogram, men vi syns fortsatt verken Barnes eller Burnley-angrepet er spesielt betryggende, og holder oss unna.

En som glimter med sitt fravær på listene er Jiménez (6.4). De fire siste har han bare notert seg for én scoring, noe som har ført til at han er spillets mest solgte spiss før runden, der en tøff bortekamp mot City venter. Samtidig har han bare ett skudd mindre enn Aubameyang, ett i boks mindre enn Kane og scoret mot Liverpool i FA-cupen. Han virker dermed fortsatt som et bedre valg enn alternativene, med unntak av Rashford og Arnautovic, dersom sistnevnte ikke lar seg friste av de store pengene han blir lokket med fra en ikke-navngitt kinesisk klubb