Fantasy-gull: Gameweek 24

Skrevet av Henrik Palm Strand


En brasilianer i blått underpresterer, en “billigmann” fra Soton vekker interesse, Solskjær-favorittene fortsetter å levere og dyre spillere kan gå noen lovende runder i møte.

Her er ukens deilige FantasyGull:

Forsvar

Skudd siste fire runder:

 1. Pereira – 9
 2. Alonso – 7
 3. Digne, Van Aanholt – 6

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Pereira – 10
 2. Yedlin – 8
 3. Kolasinac – 7

Ingen stor runde for mange av de populære forsvarsspillerne. Pereira spilte riktignok ving, og topper statistikkene både for antall skudd og sjanser skapt, siste fire rundene. Leicesters forsvarsspill imponerte dog ingen, og tre tøffe kamper mot Liverpool, United og Tottenham venter.

Over til Alonso. Det begynner å bli altfor lenge uten målpoeng fra spanjolen. Kampprogrammet er fint, men mange har forståelig nok mistet tålmodigheten. Tross selvmålet virker andre billige forsvarer som Digne og Kolasinac å være bedre verdi..

fansbet fantasy weekend freeroll

Midtbane

Skudd totalt siste fire runder:

 1. Pogba – 21
 2. Richarlison, McNeil – 11
 3. Willian, Deulofeu, Maddison, Mane – 10

Skudd i boks siste fire runder:

 1. Pogba – 13
 2. Richarlison – 11
 3. Mane, Salah – 9

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Fraser, Maddison – 12
 2. Sterling, Westwood – 11
 3. Richtie, Ward-Prowse – 10

Touch i boks siste fire runder:

 1. Sterling – 43
 2. Salah – 38
 3. Mane, Hazard – 25

Til tross for gode underliggende tall, har Richarlison (6.8m) fire kamper uten målpoeng. I helgen ble han tatt av etter en drøy time, og det har blitt lite poeng siste runde. Med et utfordrende kampprogram videre begynner tiden å renne ut for brassen, som ikke hadde noen stor vårsesong i fjor, og han får en “blank” runde 27.

Med 19 poeng på de to siste rundene seiler Ward-Prowse (5.0) opp som en fristende “billigmann”. Scoring i to runder på rad, og mange sjanser skapt gjør at han virker som det beste valget av de billigste. De tre av de neste fem kampene er kjempefine, og laget ser mye bedre ut under Hassenhüttl enn Mark Hughes.

Pogba (8.7) er fortsatt mest skuddvillig av alle midtbanespillere, og har et fint program fremover. Er sentral i United, tar straffer, og står trygt.

I den blå delen av Manchester leverer Sterling (11.3) og Sané (9.7). Etter en tung jul er begge tilbake på blokka, og selv med tøft program virker dem å være gode valg. På grunn av ligacup-finalen vil de riktignok få en “blank” rundt i 27, og det gjenstår å se når kampen blir spilt. Vi anbefaler å vente så lenge som mulig før du bytter, slik at man rekker å forberede seg på en eventuelt dobbeltrunde i 25.

leroy sane.jpg

Spiss

Skudd siste fire runder:

 1. Rashford – 19
 2. Aubameyang, Barnes – 13
 3. Firmino, King, Lacazette, Mitrovic, Mounie – 11

Skudd i boks siste fire runder:

 1. Rashford, Aubameyang, Barnes – 12
 2. King – 11
 3. Mitrovic, Mounie, Aguero, Rondón – 9

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Deeney – 10
 2. Barnes – 7
 3. Rondón – 6

Touch i boks siste fire runder:

 1. Zaha – 29
 2. King – 28
 3. Firmino – 24

«Forventede mål» siste fire runder:

 1. Firmino – 3.49
 2. Barnes – 3.36
 3. Aubameyang – 2.94

Firmino (9.3) har funnet målformen, og står med fem mål på de siste fire kampene. Skyter mye og har flest “forventede mål” av spissene siste fire rundene. Med en lav eierandel blant aktive lag seiler han opp som en fin “differential”.

Aubameyang (11.3) har bare én scoring på siste fire, men leverer gode underliggende tall. Fire av de fem neste kampene er kjempefine, så dette kan fort være et godt tidspunkt å satse.

aubameyang

Rashford (7.7) har nå scoret i fem av seks seriekamper under Solskjærs ledelse. Med en fin pris, god form, gode underliggende tall og fine kamper er han en mann å ha på laget.

Avslutningvis vil vi minne om at det skal spilles cup før neste runde. Mye kan skje, og vi venter vi på informasjon vedrørende blank og dobbeltrunde for lagene som kommer til finalen i ligacupen. Det kan dermed lønne seg å ha is i magen, og vente med å gjøre byttene til over helgen. Lykke til!