Fantasy-gull: Gameweek 26

Skrevet av Henrik Palm Strand


Mange spillere med lav eierandel leverer gode underliggende tall, og vi har plukket ut flere spennende jokere. Her er ukens FantasyGull, og vi begynner med statistikk:

Forsvar

Skudd siste fire runder:

 1. Chambers – 9
 2. Maguire, Schlupp – 7
 3. Danilo, Duffy – 6

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Trippier, Young – 10
 2. Pereira, Shaw – 8
 3. Van Aanholt – 7

Tiden er nå ute for Alonso (6.5). Han leverer ikke målpoeng, og har to tøffe kamper og en «blank» på tre neste. Som erstatter kan Solskjær friste med tre aktuelle kandidater: Young (5.7) og Shaw (5.0) skaper begge mange sjanser, mens Lindelöf (5.0) plukker bonuspoeng. Trioen har lav eierandel og tre fine kamper de neste fire.

DyuzDbzWoAAjwPV

Flere har i det siste fått øynene opp for Leicesters Pereira (5.3), og med deres fine kampprogram er både han og Maguire (5.4) høyaktuelle. En annen aktuell kandidat er Alexander-Arnold (5.2), så snart han blir skadefri. Vært sårt savnet av Liverpool-fansen de siste kampene. Med Gomez ute, har han heller ikke reell konkurranse om plassen.

Midtbane

Skudd totalt siste fire runder:

 1. Pogba – 20
 2. Eriksen, Maddison, Sigurdsson, Son – 12
 3. Mane, Salah – 11

Skudd i boks siste fire runder:

 1. Pogba – 13
 2. Mane – 10
 3. Salah – 8

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Gross – 17
 2. Willian, Maddison – 12
 3. Eriksen, Milivojevic, Milner – 10

Touch i boks siste fire runder:

 1. Salah – 36
 2. Sterling – 33
 3. Hazard – 28

Gross (6.7) klinte til og skapte hele ti sjanser forrige runde, og med det har han skapt mest av alle de siste fire rundene. Brightons program er knallfint, så om tyskeren kan finne tilbake til formen fra fjorårssesongen kan han få sin renessanse utover våren.

Mané (9.5) skårer som bare det, selv om Liverpool har gått på to poengtap på rad. Han er lagets formspiller med mål i tre på rad, og med lav eierandel kan han være en joker.

thumb_70615_default_news_size_5

Milivojevic (6.2) har de siste ti rundene levert mye for en spiller i hans prisklasse. Palace har et greit program, forsterket laget offensivt og Milivojevic har en overkommelig pris og lav eierandel.

Maddison (6.6) har ikke sanket særlig med poeng i det siste, men til tross for få minutter har han levert gode underliggende tall. Med Leicesters flotte kampprogram er han definitivt verdt å følge med på.

Spiss

Skudd siste fire runder:

 1. Rashford – 19
 2. Llorente – 14
 3. King – 12

Skudd i boks siste fire runder:

 1. Llorente – 14
 2. Rashford – 12
 3. King, Barnes – 11

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Deeney, King, Mitrovic, Rondon – 7
 2. Llorente, Jiménez, Zaha – 6
 3. Barnes, Vardy – 5

Touch i boks siste fire runder:

 1. Llorente – 30
 2. Aguero –
 3. Firmino – 26

«Forventede mål» siste fire runder:

 1. Barnes – 2.87
 2. Aguero – 2.71
 3. Llorente – 2.26

Llorente (5.7) er leverer knallgode underliggende tall, til tross for færre minutter enn mange andre. Ble benket sist, men laget så mye bedre ut etter hans inntreden. Til den prisen kan han fort være et røverkjøp frem til Kane er tilbake.

Burnleys Barnes (5.6) er en luring. Også han leverer veldig gode tall til en fin pris, for eksempel var syv skudd flest av alle forrige runde. Kampprogrammet er variert, men som tredjemann på topp – og med svært lav eierandel – kan han også være en liten joker.

Higuaín (9.5) og Chelsea har nå to tøffe kamper og en «blank» de neste tre rundene, men har deretter fint program resten av sesongen, inkludert en dobbeltrunde. Veldig få eier Sarris nysignering, og om han fortsetter der han slapp mot Huddersfield, vil han være et strålende valg fra runde 28 eller 29 og ut sesongen.