Fantasy-nytt: Gameweek 29

Skrevet av Kenneth Baraas (@FantasyPLNorge)


Overraskende keeper-vraking, spilleklar Agüero-konkurrent og Rashford-oppdatering.

Vi har samlet sammen det viktigste fra rundens pressekonferanser. Dette er de siste nyhetene fra de engelske klubbene:

Arsenal

Skadenyheter
Arsenal report that Laurent Koscielny (knock) and Stephan Lichtsteiner (back) are both back in full training. Hector Bellerin (knee), Rob Holding (knee) and Danny Welbeck (ankle) are long-term absentees.” – Fantasy Scout

Arsenals kanskje viktigste forsvarsspiller, Koscielny, er spilleklar før Nord-London-derbyet. Det er gode nyheter for “The Gunners” før oppgjøret mellom tabellnaboene på hhv. tredje- og fjerdeplass.

Bournemouth

Skadenyheter
Howe: «We’re still without Junior Stanislas, Dom Solanke and Steve Cook. Callum Wilson has been making good progress, so we’ll have to make a late call on him.» – Fantasy Scout

Brooks
Howe: «He’s fit to be involved. He’s done very limited training with us. The injury itself is fine, so we need to make a call as to whether he can function in the way that he wants to.»– Fantasy Scout

DyuzDbzWoAAjwPV

Wilson
Howe: «Wilson’s getting closer so we’ll make a late call on him. Injury-wise he’s fine, it’s just building up his fitness.» – Fantasy Scout

Steve Cook
Howe: «I don’t think he’ll need surgery but I don’t see an immediate return for him.» – Fantasy Scout

Et skadeskutt Bournemouth begynner smått og få viktige spillere tilbake i kamptroppen. Spørsmålet er om Wilson og Brooks blir klar fra start mot Manchester City. Det som er sikkert, er at kampen spilles uten Lerma (suspensjon) og Cook (skade) – to viktige defensive brikker for Howes mannskap. Manchester Citys Sterling trives i disse oppgjørene, ti mål og to målgivende på åtte kamper, og utgjør i så måte et hett kapteinsalternativ.

Brighton

Gross

 

Cardiff

Skadenyheter
“Camarasa has trained and he will return to the matchday squad. Warnock reports the Bluebirds are carrying a «couple of knocks» but nothing major. Ralls missed out midweek with a pelvic problem while Niasse is back in contention after his enforced absence on Tuesday. Ineligible.” – Ben Dinnery

Camarasa
Warnock: «We’ve still got a couple of knocks. One or two doubts. I’ll have a chat with Victor today [about whether he can start]» – Fantasy Scout

En av Cardiffs viktigste spillere offensivt nærmer seg endelig en startplass – muligens allerede til helgen.

Chelsea

Skadenyheter

Kepa
“Sarri says CFC keeper Kepa ‘situation is closed. He is first choice keeper. I’m sure in one of the next two matches Kepa will be on the pitch’. hasn’t decided yet if he will face Fulham” – Evening Standard

Higuain
He contributed well. He interacted well with the team-mates. Now he needs the acceleration, he needs to improve in the physical condition, then he will improve. At the moment for us it is better to think only about future, you are too much in the future.” – Football London

Rullering
Maurizio Sarri says he has no injury concerns at present but expects to make three or four changes to Wednesday’s line-up due to the swift turnaround of matches.” – Fantasy Scout

Hazard ble tatt av tidlig i kampen mot Tottenham og røpet etter kampslutt at han fikk en smell i låret under ligacupfinalen, men at han følte seg fin. Virker å være klar for startplass mot Fulham. Sarri melder også om mulige endringer på laget i midtuka.

Crystal Palace

Skadenyheter
Hodgson: “Aaron Wan-Bissaka’s fit again now, that’s a boost for us. Souare’s progressing well. Mamadou Sakho had an operation in Paris yesterday and will need time to recover. We hope to get him back as soon as we can.” – @CPFC

Gode nyheter for de som valgte å beholde Wan-Bissaka til tross for en hamstringskade.

Everton

Skadenyheter
Silva: «Leighton Baines is the only injury. Yerry Mina is OK and is in a better condition than the last match.» – @Everton

Fulham

Ranieri
Fulham have sacked Claudio Ranieri. Former player Scott Parker has taken over as caretaker manager.” – Fantasy Scout

Det har rent inn mål i feil ende for Fulham, så gjenstår det å se om det vil bedres med Scott Parker bak spakene i kampen mot Chelsea.

Leicester

Rodgers
Rodgers: «I need to make an impact now. I am observing and watching to see how we can be better. It will take time to put in place methods. I will do that between now and the end of the season. My teams are structured and you do that on the training pitch.» – Leicester Mercury

Brendan Rodgers har overtatt ansvaret i Leicester. Spennende tider for FPL-managere ettersom «revene» har kamp i både ‘‘blank runde’’ 31 og 33. Den tidligere Liverpool-managere er kjent for en mer offensiv fotball enn Claude Puel, og dette blir spennende å følge med på i helgens kamp.

Liverpool

Firmino
Klopp: «He was out there running yesterday, so we have to see how he reacts. He is very positive. It looks really good, but if he will be ready [for Everton] I don’t know.» – Glenn Price (ESPN)

Positive nyheter om brasilianeren, selv om Liverpool klarte seg utmerket uten angriperen i 5-0-seieren mot Watford.

Manchester City

Gabriel Jesus

Skadenyheter
Mendy returned to the squad midweek. Available, but lacks fitness/sharpness. John Stones (groin) will be fit again soon. And Fabian Delph is available following injury (ankle) and illness but won’t be considered.” – Ben Dinnery

Nyheten om Jesus gjør Agüero til et usikkert valg som kaptein. Argentineren spilte 120 minutter søndag og 90 minutter onsdag. Spissen virket sliten i kampen mot West Ham, noe Pep også har påpekt, og med kamp lørdag kan det være muligheter for startplass for Jesus.

Manchester United

Skadenyheter

Gode nyheter for Rashford-eiere som valgte å være tålmodige gjennom midtukerunden. Ellers få endringer i et United-lag med mange skader.

Southampton

Skadenyheter
“Ralph Hasenhuttl on Danny Ings and Mario Lemina: ´These two guys are still not able to train with the squad but the rest I think passed the last game healthy and we have no more injuries.´” – Fantasy Scout

Tottenham

Skadenyheter

“Spurs” håper å få på plass Vertonghen og Winks før møtet med byrival Arsenal.

West Ham

Skadenyheter

“Fabian Balbuena is training but won’t play vs Newcastle. Arthur Masuaku (knee) & Aaron Cresswell should return, Marko Arnautovic (virus) has trained.” – Sam Inkersole (Football London)

Arnautovic måtte stå over kampen på Etihad grunnet sykdom, men virker å bli klar til helgens kamp mot Newcastle. En spennende spiller å følge med på ettersom West Ham har kamper i de ‘‘blanke rundene’’i 31 og 33.

Wolverhampton

Patricio

Nuno: «John Ruddy’s going to play tomorrow, we consider it’s the right moment to prepare him for what’s coming in front of us (the FA Cup). It’s the right moment to get some time competition and be stronger.» – Tim Spiers (Express)

En uventet nyhet for Patricio-eiere som plutselig må ut på jakt etter erstatninger på keeperplass.

Legg inn en kommentar