Fantasy-gull: Gameweek 30

Skrevet av Henrik Palm Strand


Vi anbefaler en ung assist-konge, skuddvillig “billigmann” og kjører en het spissduell. Her er ukens Fantasy-gull:

Vi går rett på noe deilig statistikk. Her er toppen blant forsvarsspillerne siste fire rundene:

Skudd

Duffy, Schär – 9

Maguire – 8

Chambers – 6

fansbet fantasy weekend freeroll

Sjanser skapt

Digne – 8

Alexander-Arnold, Robertson, Schlupp – 7

Pereira, Chilwell, Kolasinac, Trippier, Van Aanholt – 6

 

Touch i boks

Morrison – 21

Duffy – 15

Schlupp, Van Dijk, Kolasinac – 13

Schär (4.7) peker seg ut som en flott kandidat de kommende rundene, Er en offensiv trussel, har kamp i 31 og i 33 om ballen ruller rett vei i cupen. I helgen kommer Everton på besøk, og det lover godt at Newcastle bare har sluppet inn ett mål (mot City) på de fire siste hjemmekampene. Vær obs. angående Schär. Selv om målpoengpotensialet er relativt sett fint for en forsvarsspiller, så er han ett gult kort unna to kampers suspensjon. Får han dette innen den andre søndagen i april, blir det to kamper på benken.

Duffy (4.7) fikk tre bonus da Brighton holdt nullen sist, og forsterker inntrykket som et godt valg i hjemmekamper. Har ikke kamp i 31, men med gode hjemmekamper i 32, 34 og 36 er han et flott rotasjonsalternativ. Måltrusselen gjør også at han fint kan spille bortekamper om nødvendig, selv om sjansen for et rent bur er langt mindre der.

Alexander-Arnold (5.5) er virkelig tilbake, og hadde hele tre målgivende mot Watford. Flott kampprogram, stort offensivt potensiale og fin pris, og det i et lag som har holdt nullen i fire seriekamper på rad. Løp og kjøp!

Football - FA Premier League - Watford FC v Liverpool FC

Midtbane

Skudd totalt siste fire runder

Barnes – 18

Salah – 14

Maddison – 11

 

Skudd i boks

Barnes – 13

Salah – 8

Mane, Mahrez, Iwobi – 7

 

Sjanser skapt

Maddison – 21

Moutinho – 13

Knockaert – 10

 

Touch i boks

Salah – 38

Barnes – 32

Silva – 29

Barnes (5.5) leverer best underliggende tall av samtlige midtbanespillere, har ny manager i Brendan Rodgers, et flott kampprogram og koster lite. Som en billigmann på midten er han fort verdt en sjanse Problemet er at disse tallene er ført under Puel, og med tidlig bytte i forrige kamp er det vanskelig å si hva vi får fremover.

Alternativt kan man se til lagkamerat Maddison (6.7), som har skapt soleklart flest sjanser i ligaen de siste fire rundene, og også har skapt flest sjanser totalt gjennom hele sesongen.

Salah (13.4) har bare ett mål på sine siste seks seriekamper, til tross for at han fortsatt skyter mye og er mye involvert offensivt. Han hadde riktignok en lignende rekke tidligere i sesongen, og slo tilbake med hat trick mot Bournemouth og et tosifret antall poeng i 6/8 kamper – før han stoppet opp igjen.

sp30-Mohamed-Salah

Har et flott program uten «blanke» runder, og kan dermed godt stå frem til “wildcardet” brukes – av mange i GW34.

Alternativet er selvsagt Mané (9.8), som med seks mål på syv kamper er Liverpools formspiller offensivt. I tiden fremover anbefaler vi å ha tre Liverpool-spillere, enten det er Mané, Salah og en forsvarer, eller to forsvarere og en av de to midtbanespillerne.

Bournemouths tøffe program er over, og nå venter en strålende kamprekke uten «blanke» runder. Fraser (6.1) har skapt tredje flest sjanser denne sesongen, og har sanket mye poeng mot lignende motstand som han møter fremover.

Brooks (5.0) er et billigere alternativ i samme klubb, og er den nest mest kjøpte midtbanespilleren før denne runden. Både Brooks og spissen Wilson (6.3) er tilbake fra skade, noe som også er gode nyheter for Fraser. Nå kan det virkelig løsne.

Spiss

Skudd siste fire runder

Rondón – 17

Aguero – 14

Barnes, Higuain, Jimenez – 13

 

Skudd i boks

Rondón – 16

Jiménez – 12

Zaha – 11

 

Sjanser skapt

Rondón, Pérez – 10

Jiménez – 7

King – 6

 

Touch i boks

Zaha – 31

Rondón – 29

Lacazette – 27

«Forventede mål»

Barnes – 3.34

Lazacette – 3.21

Aguero – 2.95

Rondón (5.9) er spissen som har levert best tall i det siste, og er en populær mann før runde 31. Er farlig både som målscorer og tilrettelegger, og er sentral i Newcastles offensive spill.

Ashley Barnes (5.7) er et annet fristende alternativ, men med bortekamp mot Liverpool til helgen er han ikke en å hente denne runden. Fem mål på de seks siste sier likevel sitt, og han er høyaktuell fra runde 31 og utover.

Vardy (8.9) og Higuaín (9.6) tegnet seg begge på scoringslisten forrige runde, og har fint kampprogram uten «blanks» fremover. Det er vanskelig å sammenligne formen til de to, ettersom Chelsea har hatt mye tøffere kamper, mens Leicester akkurat har byttet manager.

Tallene for de siste tre kampene er ganske like, men basert på historikk med Sarri, kvalitet i laget og kommende kamper, så holder vi en knapp på argentineren.

Legg inn en kommentar