Fantasy-nytt: Gameweek 30

Skrevet av Kenneth Baraas (@FantasyPLNorge)


Pogbas midtbanerolle, Vardy-skade og usikkerhet rundt Arnautovic.

Vi har samlet sammen det viktigste fra rundens pressekonferanser. Dette er de siste nyhetene fra de engelske klubbene:

Arsenal

Midtukekamp

Aubameyang og Özil ble benket fra start mot Tottenham i forrige runde, men starter i Europa League. Førstnevnte er et risikabelt alternativ, så lenge Emery ikke finner en løsning hvor både Lacazette og Aubameyang får plass i samme ellever.

Bournemouth

Cook
”Eddie Howe has ruled Steve Cook out for five to six weeks. The defender had been suffering from a recurring groin problem and had an injection that has become infected.” – Fantasy Scout

Wilson
”Eddie Howe says that Callum Wilson has done some «light training» this week and that he will consult the club’s physios regarding the player’s involvement against Huddersfield this weekend” – Fantasy Scout

“He’s done some light training this week, he’s been back on the grass for the first time and has looked pretty good. I’ll have to consult with Callum and the physios and see how he feels.» – Fantasy Scout

Helgens runde kan ses på som en audition for Wilson før de blanke rundene i 31 og 33. Med to hjemmekamper, mot henholdsvis Newcastle og  Burnley, i disse rundene, kan Bournemouth-angriperen bli et godt alternativ på topp.

mufc west ham vip.png

Brighton

Skadenyheter
Hughton: «At this moment only Pascal Gross is unavailable this weekend. We’ll see how it goes this week, he’s not training but has been doing some good work. He has a chance for [the FA Cup tie versus] Millwall. Leon Balogun is now back in training.» – Fantasy Scout

Cardiff

Skadenyheter
Warnock: «We’ve had one or two niggles. People haven’t trained, two or three missed training this week with knocks. Hopefully, they’ll all train today.” – Fantasy Scout

“Sol Bamba (knee) is out for the season.” – Fantasy Scout

Bamba ute for sesongen er alvorlig for Cardiff. Uten bautaen bakerst spørs det om Neil Warnocks menn mestrer å holde seg i Englands øverste divisjon

Chelsea

Midtukekamp

Godt med hvile for de to mest interessante FPL-spillerne offensivt, Hazard og Higuain, mens det fremdeles er usikkerhet rundt spilletiden til Alonso ettersom Emerson har blitt en habil konkurrent til venstrebackplassen

Fulham

Skadenyheter
Parker: «There are no fresh injuries: Marcus Bettinelli, Alfie Mawson and Andre Schurrle are out. Andre has a virus, and could be back in contention next week.» – Fantasy Scout

Huddersfield

Puncheon
“Jan Siewert said that Jason Puncheon trained this week and is available for selection, adding that there were no problems between the two.” – Fantasy Scout

Det har vært meldinger om en klinsj mellom Siewert og Puncheon, men manageren gir håp om spilletid for den billige midtbanespilleren.

Leicester

Vardy

Rodgers melder Leicester-spissen klar til helgen. Gode nyheter da flere FPL-managere enten har hoppet på eller vil hoppe på Vardy-toget før de kommene blanke rundene.

Liverpool

Skadenyheter
Klopp: «Dejan [Lovren] trained yesterday first time, full, completely normal. Joe [Gomez] is now running with 100% of his weight. [Gomez] will be probably after the international break. Dejan was out for a while, so we have to see how his fitness is.» – Fantasy Scout

«Dejan is not injured anymore, he’s fit – but how fit, we’ll have to see. Millie [Milner] we will have to see. Everything heals quicker! He was outside yesterday. He had a little muscle issue. If you ask Millie, he will be ready. But we will see.» – Fantasy Scout

To forsvarsalternativer nærmer seg spilleklare for Klopps mannskap. Spørsmålet er om det på sikt vil prege spilletiden til en skadeutsatt Alexander-Arnold.

Manchester City

Skadenyheter

Guardiola says De Bruyne and Stones are not fit enough for Watford. Laporte might be, but they may not risk him.” – Sam Lee (Goal

Noen usikkerhetsmomenter for Manchester City, men “heldigvis” ingen av de mest valgte FPL-spillerne. Guardiola har nok av kvalitet å velge mellom og det forventes seier mot Watford. Flere av FPL-manageres kaptein befinner seg nok på Etihad denne runden.

Manchester United

Skadenyheter
Solskjær: «Eric [Bailly] is fine. Anthony [Martial] will be available and, hopefully, we’ll have Nemanja [Matic] and/or Ander [Herrera] ready as well. They just need to have another couple of days’ training with the team. They’ve done well in their recovery work.” – Fantasy Scout

Lukaku
«He’s been asked to play wide a few times earlier on and provide more chances but now he’s more in the box. We played with two up with him and Rashy v PSG and they might form a very nice partnership. We need Rom facing the goal.» – Fantasy Scout

Midtbaneduoen, Matic og Herrera, nærmer seg skadefrie. Det er positivt for Pogba som ligger i overkant dypt uten sine arbeidsjern ved sin side. Lukaku har spilt seg i form, og med det har belgieren også spilt seg inn på FPL-radaren før Manchester Uniteds doble runder som nærmer seg.

Newcastle

Longstaff

 

“The Magpies” har hatt en oppsving i form tross tap mot West Ham i forrige runde, og Longstaff har vært en viktig bidragsyter i Newcastles poengsanking den siste tiden. Midtbanespilleren var ikke noen høyaktuell FPL-spiller, men det gjenstår å se hvor mye det vil prege resten av laget.

Southampton

Ings
«He is not in the group at the moment. We didn’t take any risks, we want to give him the time to come back in this three-week break after Tottenham. We have one friendly against a Championship team, maybe he can get 45 minutes in that.» – Fantasy Scout

Southampton-angriperen fortsetter å slite med skader, og det skal nok mye til før han blir aktuell igjen på Fantasy.

Tottenham

Skadenyheter
Spurs report that Kieran Trippier (gluteal muscle strain) is undergoing treatment, while Harry Winks (groin) will be assessed ahead of the weekend. Dele Alli (hamstring) returned to training earlier this week.” – Fantasy Scout

“Pochettino on Harry Winks/Kieran Trippier’s availability: ´I think Trips, no. He suffered a small problem but I think Trips is going to be out. Tomorrow we need to assess Harry Winks again. It’s a similar situation to what it was before Dortmund.´” – Fantasy Scout

Alli
«It is very good news that he is going to be available. We need to wait till tomorrow, the last training session. I hope that he’s going to be available and maybe he can play Saturday.» – Fantasy Scout

En skadeplaget Trippier ser ut til å miste nok en kamp, men heldigvis for Tottenham er Alli nær å figurere i elleveren.

West Ham

Lanzini

Chicharito vs. Arnautovic
«I am pleased with Javier. He is in a good moment and is making good movements in the attacking areas. Every striker wants to score more goals but he is contributing well. We also have Marko coming back, so I think we have options.» – Fantasy Scout

«Maybe one of them for different reasons must wait in this moment or they can play both together, but in having good options for a manager, it’s a solution, not a problem.» – Fantasy Scout

Lanzini så frisk ut mot Newcastle og seiler opp som et friskt FPL-alternativ før de blanke rundene. Dog er det mer hodebry for Arnautovic-eiere. Hernandez og West Ham har en oppsving i form, så blir spørsmålet om Arnautovic klarer å skvise seg inn i startelleveren.

Det var de mest aktuelle nyhetene fra ukens pressekonferanser. Send gjerne inn dine tanker om runden til FantasyFans på Twitter.