Fantasy-detektiven: Molde

Skrevet av Jonas Hoff


En ny deilig sesong med norsk fotball står på trappene. Innen dommeren blåser i gang første runde av Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

I dag: Molde.

Les våre andre spalter i Fanstasy-detektiven før sesongstart her

 

Ole Gunnar Solskjær nyter stor suksess i Manchester om dagen, og Molde må nok klare seg uten ham denne sesongen. De blå står uansett støtt som medaljekandidater, og flere gode kjøp i vinter bugner for optimisme i “Rosenes By”.

Molde er at av de viktigste lagene å sette seg inn i. De har dobbeltkamp i runde to, og et flust av spennende offensive spillere. La oss ta en titt på vinterens kjøp og salg:

Overganger

Ut: I vinter forlot Eliteserie-kometen Erling Braut Håland Molde til fordel for østerrikske alper, og det er ventet at sommersignering Leke James blir den foretrukne erstatteren på topp.

Pavel Cibicki, Chima Chukwu, Petter Strand og Babacar Sarr er andre sentrale spillere som har forsvunnet ut portene på Aker Stadion i vinterdvalen.

Inn: Etablert profiler som Erling Knudtzon, Eirik Ulland Andersen, Martin Bjørnbak og Kristoffer Haraldseid har kommet inn, og representerer i sum solide forsterkninger. I tillegg har de hentet talentfulle Fredrik Sjølstad fra Kongsvinger, og en Eliteserie-kjenning i lynraske Mathis Bolly. Molde har virkelig forsterket seg.

Treningskamper

Molde har vært relativt solide i vinter. Her er en oversikt over målgjørere for de blå:
22. Januar: CSKA Moskva – Molde 2-1 (Chima)
3. Februar: Nordsjælland – Molde 1-1 (Gregersen )
8. Februar: Molde – Kristiansund 2-2 (Knudtzon, James)
15. Februar: Aalesund – Molde 0-2 (James, Hestad)
22. Februar: Molde – Nomme Kalju 3-1 (Aursnes,Knudtzon, Ellingsen)
25. Februar: Molde – Lokomotiv Moskva 1-1 (Haugen)
1 Mars: Molde – Ventspils 1-2 (Remmer)

Nysigneringene Haraldseid og Bjørnbak har sett meget positiv ut i treningskampene, mens Ulland Andersen ikke har vært involvert grunnet skade.

Trolig oppstilling

ars5SrEk.jpg large

Molde har en veldig spennende tropp på gang, og Erling Moe vil få en vanskelig oppgave med å ta ut sin ellever. Her er laget vi antar vil ta fatt på første runde:      

Ulland Andersen kan være erstattet av Knudtzon om førstnevnte ikke blir frisk til seriestart. Ellers kan vi forvente rullering på flere plasser. Typer som Remmer, Hussain, Bolly og nevnte Knudtzon banker alle på døren, sammen med en rekke andre sterke navn i troppen.

Dødballer

Dette er viktig i Fantasy, og gir gode muligheter for målpoeng – selv på dårlig dager.

Corner: Hestad, Eikrem, Ulland Aursnes, Haugen

Straffer: Aursnes, Eikrem, James

Frispark: Eikrem og Ulland, Aursnes, Haugen, Bjørnbak og Forren.

Det er mange gode dødballtakere i Molde, og de vil komme til å rullere dette mellom flere. To som peker seg ekstra ut er Eikrem og Ulland, og Molde har potensial til å bli en meget stor trussel på dødballer.

 

Nøkkelinfo

  • Leke James går nok under radaren for mange, da det tok noe tid før den tidligere Aalesunds-spilleren kom i kampform. James har nå fått en hel vinter med laget, og vil være den foretrukne spissen på topp hos Molde – som har mye krutt offensivt.

 

  • Eirik Ulland Andersen har slitt med skade, og er fortsatt usikker til seriestart. Stor risiko for å være litt “rusten”, og kan bli tatt av tidlig om han starter de første rundene.

 

  • Det forventes relativt mye rullering i Molde-laget, og her skal man virkelig holde tungen rett i munn ved valg av spillere. En av ligaens klart sterkeste tropper.

Kampprogram

edede.png
Molde starter sesongen borte mot Sarpsborg 08. Det er en arena de har slitt med de siste sesongene. Etter en tøff start, venter “dobbeltkamp” hjemme mot hhv. Stabæk og Vålerenga, Dette er en dobbeltrunde vi har markert med stjerne i boken. Etter dette venter to åpne bortekamper før knalltøff motstand i Rosenborg og Haugesund.

I sum er kampprogrammet i åpningsrundene “blandet drops”, men dobbeltkampen i runde to peker seg ut. Her kan “Rik Onkel”-chipen passe perfekt, slik at du slipper å forholde deg til kampene før og etter dobbeltrunden.

 

Fantasy-valgene

Etter en grundig vurdering har vi plukket ut disse spillerne vi vil anbefale – og i Molde er det mange “på blokka”:

Leke James – 10,5 millioner

For flere går nok spissen under radaren, da han tilbrakte store deler av forrige sesong skadet. Kom sakte, men sikkert tilbake i startoppstillingen mot slutten. Har nå fått en hel vinter til å komme tilbake på det nivået han hadde i Ålesund. Selv om Knudtzon og Bolly er hentet i vinter, vil James være det foretrukne spissvalget. Dette er interessant!

 

Magnus Wolf Eikrem – 11 millioner

Det var knyttet stor spenning til da Wolf Eikrem kom tilbake til norsk fotball, og her overbeviste han de aller fleste med storspill for Molde. I siste halvdel av Eliteserien var han hjernen bak mye av Moldes angrepsspill, fra sin fremskutte midtbaneposisjon. Fire mål og åtte assist 14 kamper er imponerende. Stiv Fantasy-pris, men potensialet er enormt og vi kommer ikke uten en anbefaling her.

09e1ae78-f12d-4d64-b73e-aaacc3af99ba.jpg

Erik Hestad – 9,5 millioner

I fjor fikk den slepne midtbanespilleren virkelig vist frem toppnivået, og godt spill førte han helt opp i landslagsdiskusjonen. Det er sjeldent han gjør så mye ut av seg, men åtte mål og syv assist taler for seg. En meget talentfull midtbanespiller, som fort kan bli Moldes neste utenlandseksport. Øye for målpoeng, tar cornere og viste i fjor store offensive kvaliteter.

Nesten med:

Eirik Ulland Andersen – 10 millioner  

Etter et fantastisk 2017, ble fjoråret tyngre med skader og bunnstrid. Vingen med den presise høyrefoten får nå knalltøff konkurranse om plassen i Molde, og må virkelig være på tå hev hele veien.

Lysluggen har dog slitt i vinter med skade, og derfor avventer vi situasjonen. Kan eventuelt være perfekt for en «Rik Onkel»-chip i runde to om han viser god form fra start.

Martin Bjørnbak – 6.0 millioner

Bjørnbak er en trussel både i lufta og på bakken på dødballer, og det er et godt potensial for “clean sheets” i dette Molde-laget. Han er svært nære å komme med på vår ypperste anbefaling, men faller akkurat utenfor på grunn av Fantasy-prisen. Den er satt korrekt, men pga. et “trangere” budsjett i år når han ikke opp fra start.

Andre:
Aursnes – litt for defensivt anlagt i utgangspunkt. Dog stort bonus og at han tar straffer.

Haraldseid – Litt for usikker hvor stor rotasjonsfaren er, og hvilke bidrag han har offensivt.

Haugen: Litt for dyr til å koste 6.0, etter hva han viste for Molde i fjor.


Oppsummering

Molde har en meget spennende tropp, og så lenge de sentrale spillerne holder seg skadefri, vil de kunne kjempe om seriegull.

Vår ypperste Fantasy-anbefaling nå er Eikrem – rett foran James og Hestad. Så følger en lang rekke klassespillere som akkurat ikke når opp i dette selskap.

Spørsmålet er hvorvidt man skal gå uten Molde-spillere fra start, for så kjøre «Rik Onkel»-chipen i runde to – med flere Molde-spillere -.deretter tar et standpunkt på hvor pengene skal investeres.

Dette er et tema vi kommer til å diskutere tett på Twitter gjennom @FantasyFans_net de neste ukene.

Les våre andre spalter i Fanstasy-detektiven før sesongstart her