Fantasy-detektiven: Kristiansund

Skrevet av Jonas Hoff


En ny deilig sesong med norsk fotball står på trappene. Innen dommeren blåser i gang første runde av Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

I dag: Kristiansund

Kristiansund har forbedret seg hvert eneste år siden debutsesongen tilbake i 2004. Kan laget fra Nordmøre gjenta den imponerende prestasjonen nok en gang?

Les de om de andre lagene i Fantasy-detektiven spalten her!

Overganger

Inn: Den største gleden på overgangsmarkedet denne vinteren, er at Sean McDermott – som ble solgt tidlig i overgangsvinduet – re-signerte etter å ha blitt frigitt kort tid etter overgangen. I McDermott har Kristiansund en av Eliteseriens beste målvakter, noe som er essensielt for laget uten de helt store profilene.

DyuzDbzWoAAjwPV

I midtbaneleddet har man fått inn dybde i form av Meinhard Ehilsson og Haris Cirak. I angrep har de hentet meget spennende Kristoffer Hoven, en ung spennende spiss som har levert varene i lavere divisjoner i Norge.

Ut: Det har vært minimalt med utskiftninger i Kristiansund dette vinduet. De eneste ut av litte betydning er den trofaste duoen Rønningen og Økland, som begge har forlatt KBK.

 

Treningskamper

KBK-mål i parentes.
31. Januar: KBK – Djurgården 1-0 (Hoven)
8. Februar: Molde – KBK 2-2 (Gjesdal, Coly)
16. Februar: Ranheim – KBK 2-3 (Hoven, Sørli, Hopmark)
23. Februar: KBK – Brann 1-3 (Kalludra)
24. Februar: KBK – Hødd 0 – 0
8. Mars: LSK – KBK 1-3 (Diop, Isaksen, Gjertsen)

KBK har levert en godkjent vinter, der kampen mot Djurgården og første omgang mot Brann står igjen som de sterkeste prestasjonene.

Trolig lag

Troppen som trener Christian Michelsen har til rådighet består av en rekke jevngode spillere, der det er det kollektive som utgjør lagets styrker.

Det er mange dilemmaer: I forsvar er det sterk konkurranse mellom Aasbak og Sivertsen på venstrebacken, mens Hopmark kan skyve Coly ut på høyrebacken. På midtbanen kan både Cirak og Sørmo ta en plass. På topp er det i hovedsak trioen Kastrati, Bye og Gjertsen som skal levere varene, men Hoven men Hoven vil gripe en hver en mulighet til å kjempe seg inn i startoppstillingen.

Laget blir dermed slik:

djdj.png

Kristiansund skal bygge videre på det kollektivet de har opparbeidet seg.

Dødballer

Corner: Aasbak, Gjertsen

Straffer: Kastrati, Bye

Frispark: Gjertsen, Aasbak

Gjertsen og Aasbak de to sentrale på dødball.

Nøkkelinfo

  • Det laget med de billigste aktuelle Fantasy-spillerne fra de fire lagene med dobbeltkamp i runde 2. Her blir det viktig å spikre ut de sentrale KBK-spillerne.

 

  • Se opp for Aasbak, en offensiv back på dødballer som foreløpig befinner seg i “differential”-kategorien. Dog har Aasbak fått noe sterk konkurranse fra Sivertsen, som har tatt nye steg i vinter.

 

  • Meget lovende Kristoffer Hoven koster kun 5.5 og blir en spennende mann å følge denne sesongen.

 

Kampprogram

deiked.png

KBK har en relativt fin start på sesongen. En bortetur mot nyopprykkede Viking, før dobbeltrunde mot hhv. Vålerenga (H) og Brann (B) i runde 2. Med tur til Skien og Drammen, samt hjemmekamper mot Ranheim og Tromsø har de en fin start på sesongen – på papiret.

 

Spennende Fantasy-valgene

Flamur Kastrati – 7,5 millioner

Gjenganger de siste årene at Kastrati er i fokus, og ofte for helt andre årsaker enn evnen til å spille fotball. Hyppige overganger, utenomsportslig fokus og en haug med kort har det blitt, men det ser på mange måter ut som at han har funnet seg til rette på Nordmøre. I de kampene han fikk på slutten av forrige sesong viste han gode tendenser. Kastrati har også til årets sesong gått ut og sagt at han skal få færre gule kort (maks tre). Som hardtarbeidende midtspiss kan han bli spennende på Fantasy.

kastrati.jpg

Torgil Gjertsen  – 7.0 millioner

Var en åpenbaring når han ble hentet til Eliteserien høsten 2017, med åtte mål og fire målgivende på under tusen spilte minutter. Fjoråret fungerte ikke like optimalt, syv målpoeng var langt bak forventet, og det blir derfor spennende å se om Gjertsen finner tilbake til toppformen fra 2017. Til syv millioner er Gjertsen uansett en mann å vurdere.

Sean McDermott – 5 millioner

Blant Eliteseriens absolutt beste målvakter, og kan være forskjellen på nok en solid sesong og nedrykksstrid, – så utvilsomt en viktig spiller. Selv om Kristiansund bare holdt buret rent ved seks anledninger forrige sesong, endte McDermott med sine 108 poeng som nr to blant keeperne. Er en synlig skuddstopper som derfor passer godt inn i bonussystemet. 17 bonuspoeng i fjor er flest av målvaktene.

Kom nesten med:

Bendik Bye – 6,5 millioner

En imponerende sesong på topp for nordmøringene – selv om formen kom i bølger – slik det ofte er med spillere i denne prisklassen. Potensial for å kunne levere tilsvarende denne sesongen, men Kastrati er nå «main man» på topp og Bye vil trekke mer ut mot siden.

Oppsummering

Kristiansund har mange spennende spillere på grunn av den gunstige prisingen. Om man ikke velger «Rik Onkel» i runde 2, vil KBK-spillere være sentrale for å få råd til de store kanonene.

En i hver lagdel kan bli aktuelt til runde to, men er ikke noe man vil stå med i det lange løp.

 

Husk å les om de andre lagene i vår spalte ‘Fantasy-detektiven’ her