Fantasy-detektiven: Lillestrøm

Skrevet av Espen Nesse


En ny deilig sesong med norsk fotball står på trappene. Innen dommeren blåser i gang Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

I dag: Lillestrøm

detektiven promo

«Vi spiller for å oppnå noe, ikke for å unngå nedrykk», sier Arnór Smárason på spørsmål om målet for sesongen. LSK ønsker å endre fokus: i stedet for å trygge inn 1-0 vil målet være å doble ledelsen. Dette kan bety en mer målrik sesong på Åråsen.

Overganger

Inn

Alex Dyer (Elfsborg, lån).

Daniel Gustavsson (Elfsborg).

Tobias Salquist (Waasland-Beveren, Belgia).

Moses Ebiye (tilbake fra lån).

Charles Ezeh (tilbake fra lån).

Ut
Ifeanyi Matthew (Osmanlispor, lån).

Erling Knudtzon (Molde).

Marius Amundsen (Frigitt).

Gary Martin (Valur).

Stefan Antonijevic (Sogndal).

Matthew er et stort tap for LSK. Håpet er at Dyer kan dempe savnet, samt at Gustavsson erstatter Knudtzons fart og offensive ferdigheter. Salquist er en viktig forsterkning i forsvar, men en ny venstreback hadde løftet kvalitet på troppen ytterligere.

DyuzDbzWoAAjwPV

RESULTATER

LSK-målpoeng i parentes.

Lillestrøm – Ljungskile 2-0 (Moses, Krogstad – Assist: Gustavsson).

Djurgården – Lillestrøm 1-1 (Brenden – Assist: Kind Mikalsen).

Rostov – Lillestrøm 1-1 (Ødemarksbakken – Assist: Smarason).

Lillestrøm – Kongsvinger 2-1 (Knudsen, Brenden – Assist: Moses, Haakenstad).

Helsingborg – Lillestrøm 2-1 (Lehne Olsen – Assist: Gustavsson).

Lillestrøm – Kristiansund 1-3 (Moses – Assist: Lehne Olsen).

Lillestrøm – Molde 1-1 (Dyer – Assist: Ødemarksbakken).

Lillestrøm – HamKam

Lillestrøm – Vålerenga

LSK-spillerne har fordelt målpoengene jevnt i pre season. Moses, Lehne Olsen, Gustavsson og Brenden har alle to målpoeng hver. Førstnevnte har vært svært frisk når Smarason har vært ute med skade i en periode. Seks mål på tolv kamper i låneperioden hos Strømmen har gjort godt for nigerianeren.

Trolig lag

Lennartsson setter mest sannsynlig LSK opp i en 4-4-1-1 eller 4-4-2-formasjon. Hvor Smarason og Lehne Olsen bytter plass. Det skal være korte avstander mellom ledd, og aggressiviteten skal være høy. Pedersen vil ligge ekstra defensivt for å hindre kontringer, og hans midtbanemakker Dyer vil ha en mer fri rolle, hvor det er rom til å storme fremover i banen. Backene og vingenes oppgave er å finne toppduoen, enten ved gjennombrudd eller innlegg. Rafn er mest offensiv av backene.

Slik tror vi «Fugla» stiller i runde 1:

thghj

I kampen mot Molde, 12. mars, stilte de opp i en 4-3-3 med både Sinyan, Pedersen og Dyer på midten. Ødemarksbakken og Gustavsson som vinger og Lehne Olsen på topp. Litt av årsaken til denne oppstillingen er at Smarason enda ikke er «fit for fight», men islendingen skal være klar til seriestart meldes det fra flere hold. Smarason kan bekle flere posisjoner, og blir en svært viktig mann for de gule og sorte.

Utfordrere

Erik Brenden 5.5m

Brenden utfordrer Ødemarksbakken (6.0m) på venstrekanten. Kun to målgivende i fjor, men har som nevnt levert målpoeng i vinter. Ser frisk ut, og vil garantert starte noen kamper etterhvert.

Sheriff Sinyan – 4.5m

Et lang skademareritt er endelig over. “Out of position”-spillere er noe en hver Fantasy-manager er på utkikk etter, men dessverre vil holmliagutten sannsynligvis ha et defensivt ansvar. Kan også gå inn som stopper.

I forsvaret er det noe åpent om plassene. Mads Haakenstad til 4.5m er nær en startplass. Ungguttene Erik Tobias Sandberg, Lars Ranger og Josef Baccay (alle 4.0m) er noen sultne talenter som kan spille en rolle litt ut i sesongen.

Nøkkelinfo

 

  • Lillestrøm ønsker å bli bedre til å styre kamper, og ikke legge seg bakpå ved 1-0. Lennartsson har vært tydelig på dette i oppkjøringen, noe som er positivt for Lillestrøm-valg på Fantasy.

 

 

  • Lennartsson sier at det er «helt åpent om hvem som tar midtstopperplassene». «Dåm som e best, spelar» sier han. Tobias Sandberg (4.0m) startet matchen mot Kristiansund, men har ellers vært en del på landslagsoppdrag med G19. Unggutten strålte i fjorårets debut mot Odd, og kan plutselig være å se i startelleveren. Salquist og Kippe ser dog ut som det mest åpenbare stopperparet fra start.

 

  • Alex Dyer 5.5m har kommet inn på lån. Dyer har gode lederegenskaper og kan fort bidra med noen målpoeng. Ni mål og syv assist i 2016-sesongen hos Østersund. Finner han igjen denne formen kan han bli høyaktuell på Fantasy.

 

Dødballer

Frispark (Korridor): Pedersen, Rafn, Krogstad

Frispark (Direkte): Lehne Olsen, Krokstad

Straffer: Smarason, Lehne Olsen

Corner: Rafn, Krokstad

 

Kampprogram

Meget varierende kampprogram i startfasen for LSK. De to første kampene er relativt fine, men S08 og Molde blir svært tøft. I LSKs hjemmekamp mot Ranheim i runde to, er Smarason aktuell ved bruk av «Rik Onkel».

Så: Etter en vurdering basert på trolig lagoppstilling, spill i vinter, dødballansvar, kampprogram og Fantasy-pris – har vi plukket ut disse spillerne vi vil anbefale – eller synes du bør sette på blokka:

Fantasyvalgene

Arnor Smarason 9.0m

Prislappen er skyhøy, men hvis “Smaradona” fortsetter der han slapp i fjor kan han absolutt være verdt det. I gjennomsnitt 5.4 poeng per kamp i 2018, noe som var nest best bak Wolff Eikrem. Mange gode alternativer på midten fra start, med klubber som har allerede i runde 2 osv. Dermed kan Smarason være en solid differansespiller med Stabæk og Ranheim i de to første rundene.

smarason.png

Nære å komme med:

Thomas Lehne Olsen 9.0m

TLO slet med avslutningene sine tidvis i 2018. Han kom til utrolig mange sjanser, og endte til slutt opp på tolv scoringer. Ingen dårlig sesong totalt sett, men vi vet at det bor mer i hedmarkingen. Med Smarason med hele sesongen, og et bedre «satt» LSK i Lennartssons andre år tror vi det blir bedringer offensivt. Likevel er det mange om spissplassen i årets Fantasy-utgave, og det blir vanskelig å få plass til Olsen fra start.

Daniel Gustavsson 6.5m

Lennartson roser svensken veldig. Gustavsson er nærmest en ren Knudtzon-erstatter som innehar både hurtighet og teknikk. Han kan også steppe inn helt på topp om det trengs. Her er det en mulig “out of position”-spiller, dersom Olsen ikke presterer.

Mener selv han bør være med:

Tobias Salquist 4.5m

– Jeg er nok kanskje verdt mer enn 4,5 millioner kroner, men det er fint nok. Jeg vil råde alle sammen til å kjøpe meg. Jeg kommer til å score minst seks mål. Det er en god deal, sier den danske midtstopperen.

Oppsummert

Trist å se Smarason såpass dyr på Fantasy, men prisene er generelt på et høyere nivå i år. Mange vil nok gå for dyre midtbanespillerne hos hhv. Vålerenga, Brann, Rosenborg og Molde, og derfor kan det være skummelt å gå «andre veier» – som for eksempel LSK. Har man planlagt å bruke Wildcard tidlig i sesongen, er det dog svært spennende å prøve seg på de gulkledde allerede fra start.

Det var lag nummer fire ut i serien vår «Fantasy-detektiven». Om få dager tar vi fatt på et nytt Eliteserie-lag og kommer med våre anbefalinger.