Fantasy-nytt: Gameweek 31

Skrevet av Kenneth Baraas (@FantasyPLNorge)


Fraser-skade, Higuain ute med sykdom og mulig startplass for Arnautovic.

Vi har samlet sammen det viktigste fra rundens pressekonferanser før den “blanke” runden. Dette er de siste nyhetene fra de engelske klubbene:

Bournemouth

Fraser
“Eddie Howe reveals that Ryan Fraser missed the early part of training after picking up a knock against Huddersfield but added that the Scotland midfielder should be okay for the weekend.” – Fantasy Scout

Howe: «Junior [Stanislas] is doing well but is not quite ready yet. He hasn’t trained but he is improving. I think [Ryan Fraser] had a few knocks after the [Huddersfield] game. He missed the early part of training but should be fine.” – Fantasy Scout

fansbet fantasy weekend freeroll

Skadenyheter
Howe: «We’re as we were, really. None of the longer-term injuries are back, so pretty much the same squad as last week.  Dan Gosling is improving but he won’t make this game. Hopefully, the international break will see him in much better shape.» – Fantasy Scout

Wilson
Howe: «Callum’s good. He did incredibly well physically [v Huddersfield], played the whole 90 minutes and didn’t look tired or fatigued at any point. He has trained well this week, so he’s in a good place.» – Fantasy Scout

Brooks

Bournemouth-spillerne er på manges lepper før runden. Eddie Howes mannskap overbeviste mot Huddersfield og det håpes på flere FPL-poeng hjemme mot Newcastle. Wilson er tilbake og virker spillesugen. Fraser har kjent på noen smeller i ettertid av forrige kamp, men blir trolig klar.

Burnley

Skadenyheter
«Aaron’s [Lennon] got a chance over the next few weeks, we’ll see. Steven [Defour], probably not. The others, just a few knocks and bruises, nothing too serious.» – Fantasy Scout

Ikke stort å melde om fra Burnley-leiren.

Chelsea

Midtukekamp
“Chelsea XI: Kepa; Alonso, Rüdiger, Christensen, Zappacosta; Loftus-Cheek, Kanté, Kovačić; Willian, Giroud, Hudson-Odoi.” – Fantasy Scout

Higuain
“Gonzalo Higuain has not travelled with the squad to Kiev. Sarri confirms a decision was taken to leave the striker at home as he has been suffering from a fever since the 1-1 draw with Wolves” – Ben Dinnery

Hazard og Higuain er de mest populære kjøpene før Chelseas kamp mot Everton. Hazard varmet benken under hele oppgjøret mot Dynamo Kiev, og virker sikker i startoppstillingen denne helgen. Higuain ble utelatt fra troppen grunnet feber. Dog var nok ikke argentineren tiltenkt noen stor rolle i torsdagens kamp, og mye tyder på at angriperen er klar til bortekampen på Goodison Park.

Everton

Skadenyheter
Silva: «Coleman keeps working with us, it’s OK. Leighton also. Just a small problem with Jagielka, possibly next week he’ll start working with the team.»

Fulham

Skadenyheter
“No update from Scott Parker in the broadcast section of his press conference but local media report that Andre Schurrle could be back in contention this weekend.” – Fantasy Scout

Fulhams midlertidige trener, Parker, hintet også til at Fulham skulle spille sitt eget spill og underholde publikum mot Liverpool – noe som trolig vil passe det kontringssterke mannskapet til Jürgen Klopp. Dog gjenstår det å se om dette er en plan som blir blir utført i praksis.

Huddersfield

Skadenyheter
“Unfortunately there [are] many injuries at the moment….  Adama Diakhaby (hamstring), Isaac Mbenza (calf), Jonathan Hogg (rib), Demeaco Duhaney (hip), Danny Williams (knee), Terence Kongolo (muscular) and Laurent Depoitre (foot).» – Ben Dinnery

Siewert: «Jonathan Hogg could be out for two or three more weeks. He had a big impact on his ribs. Terence Kongolo could train tomorrow but we will see. We had 15 healthy players on the training pitch today.” – Fantasy Scout

Huddersfield stiller med en tynn tropp borte mot West Ham. De som velger Arnautovic som et alternativ på topp, kan få god utbetaling hvis østerrikeren får sjansen fra start.

Leicester

Skadenyhter
“Brendan Rodgers reported no new injury concerns in his press conference on Thursday.” – Fantasy Scout

Vardy
«As a footballer, he’s tactically very, very good. He’s not just a boy that scores goals. He will really be the focus of when we press the game.» – Fantasy Scout

Leicester offensivt frister definitivt mer enn hva de defensive alternativene gjør. Deriblant Vardy som spås en oppsving i form under Rodgers ledelse – et av de heteste valgene blant angriperne denne runden.

Liverpool

Henderson
«With Hendo we made further assessment. It’s serious enough, probably I would say, to rule him out for the weekend. International break will be long enough, hopefully, to bring him back. It’s a little one with the ankle.» – Fantasy Scout

Keita
«We have to see if he can train today. The boys come in a bit later today, we will make a couple of checks. [He] was positive – we have to see if that stays positive when he goes outside.» – Fantasy Scout

Salah
Klopp: «I think he is in outstanding shape. The situation he had, when in the last second Sule came… that’s a goal. Mo did everything right and nobody can know that Sule is still there and put the foot in. That’s the situation he has.» – Fantasy Scout

Mané
Klopp: «For Sadio, it’s different [from Salah’s form in front of goal]. The first goal he scored in Munich, probably if you didn’t score for five or six games you will not score that goal. It was just world class from Sadio.» – Fantasy Scout

Det diskuteres godt rundt kapteinsvalget denne runden. Ulike “poller” på Twitter lander rundt 50-50 på spørsmålet om hvem som skal få kapteinsbindet av de to Liverpool-spillerne, noe som oppsummerer hvor åpent valget er denne helgen. Mané gjorde i alle fall et godt innsalg med to bortemål mot Bayern München.

Newcastle

Skadenyheter

“Lascelles was pictured training with the group on Wednesday, but Benitez confirms he will take no chances with his skipper who was forced off with a knee problem last weekend. Clark makes a timely return after injury, but Schar is suspended for the trip to the south coast.” – Ben Dinnery

Hvis det viser seg at Lascelles er ute, i tillegg til Schär, frister Bournemouth-spillerne enda mer til denne runden. Bournemouth har gjentatte ganger vist hva de er gode for på hjemmebane, men igjen er det ingen hemmelighet at Benitez kan stenge igjen sjappa – dog blir det noe vanskeligere uten to av førstevalgene i den bakre rekka.

West Ham

Skadenyheter
Pellegrini: «Sanchez, Yarmolenko and Wilshere will continue with their recovery. Andy Carroll has a problem with his ankle. The rest of the squad is okay.» – Fantasy Scout

Arnautovic
Pellegrini: «Marko was out of the team for several reasons. First, because his mind was out when he has the option to go to China. After that he returns, then he didn’t work for about one week. After that he was sick. He’s ready to return to his position.» – Fantasy Scout

“Pellegrini hints at a possible return for Arnautovic. ´He was going to start against Manchester City but he felt bad that day. There’s a lot of reasons why he was starting on the bench, but I think he is ready to return in his position.´” – Ben Dinnery

 

Det er ingen tvil om at Arnautovic frister før hjemmemøtet mot Huddersfield. Pellegrini hinter til et “comeback” i startoppstillingen for østerrikeren, men likevel ligger det en liten usikkerhet der etter hva som har skjedd siden overgangsvinduet i januar. Som Fantasy Scout påpeker var det også vanskelig å tyde West Ham-managerens uttalelser om angriperens fysiske status. Følg med på Twitter frem mot deadline, da det finnes kilder som har et godt innblikk i West Ham-laget.

Det var de mest aktuelle nyhetene fra ukens pressekonferanser. Send gjerne inn dine tanker om runden til FantasyFans på Twitter.