Fantasy-detektiven: Rosenborg

Skrevet av Jonas Hoff


En ny deilig sesong med norsk fotball står på trappene. Innen dommeren blåser i gang første runde av Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.
I dag: Rosenborg

detektiven promo

En lang og omfattende overgangssaga er over i Trondheim, og lagets supportere kan endelig se frem mot en ny gulljakt i Eliteserien.

 

Overganger

Trønderne har signert TILs playmaker Gjermund Åsen. Tidligere Horneland-elev David Akintola ble med på flyttelasset fra Haugesund, og på stopperplass har de hentet Gustav Valsvik. Fra fjorårets mest brukte startoppstilling er det ingen betydelige overganger ut, selv om spillere som Levi, Jebali, Vilhjalmsson, Gersbach og Reitan var gode spillere i troppen.

Rosenborg har kommet svært godt ut av dette overgangsvinduet.

Treningskamper

1 Februar: Rosenborg – Slavia Praha 0-2
4. Februar: AGF – Rosenborg – 3-2 (Søderlund, Hovland)
16. Februar: Rosenborg – GIF Sundsvall 5-1 (Adegbenro, Akintola, Helland, Hovland, Søderlund)
28. Februar: Ranheim – Rosenborg 1-0
10 Mars: Rosenborg – Brann 0-1

Det har ikke gått på skinner for Horneland og hans mannskap til nå i vinter. Det er viktig å ikke overanalysere treningskamper, men det kan ta tid før det begynner å svinge av «Nye Rosenborg».

fansbet velkomst

Trolig lag

På keeperplass har Rosenborg ligaens beste. En solid matchvinner de er avhengig av beholder formen.

Det sterke forsvaret vil i stor grad se ut som i fjor. Valsvik har kommet inn og kjemper foren plass på laget, men enn så lenge er duoen Hovland/Reginiussen foran i køen. På venstrebacken er Meling «klink fast», mens det på motsatt side er flere spørsmål ved Hedenstad – som ikke hadde en optimal fjorårssesong. RBK har vurdert nykjøp. Enn så lenge ser det ut som Hedenstads plass er sikker.

På midten ser det ut til at Mike Jensen vil få en litt fri offensiv rolle, og Åsen må belage seg på mer arbeid defensivt under Horneland enn i TIL – forteller rapportene.Fremover på banen kjemper tre av ligaens beste vinger om to plasser. Helland, Akintola og Adegbenro. Helland er den sikreste av disse på startplass i første runde, men også den mest skadeutsatte. Det skal uansett sies at trønderen har hatt sin beste vinter på flere år.

Helland har den siste tiden blitt drillet i en «skjev» “10-rolle“, hvor ønsket er at han skal kan komme til flere skudd og målsjanser enn «normalt».

Akintola og Adegbenro kjemper knallhardt om plassen på motsatt side av Helland. Dersom Akintola starter blir det nigerianeren på høyre og Helland på venstre. Starter Adegbenro blir det trolig Samuel på venstre og Helland på høyre.

På topp har Horneland nok et luksusproblem. Bendtner vs. Søderlund. Dansken har vært helt ute av det i vinter med mye utenomsportslig rør. Dog: Dansken innehar et høyere nivå enn de aller fleste i Eliteserien, men det er knyttet stor usikkerhet rundt hvordan han passer inn i Hornelands planer. Avvent.

Vi tror derfor Søderlund starter første kamp, og han blir det svært spennende å følge. Anbefaler uansett å holde deg unna begge to på Fantasy til det har «satt seg litt».

Potensiell startoppstilling til første runde ser slik ut:

rosenborg lineup.png
Rosenborg har igjen en spennende og kvalitetssterk tropp.

Dødballer

Corner: Helland,  Jensen, Hedenstad,

Straffer: Søderlund, Helland, Bendtner

Frispark: Helland, Jensen, Hedenstad, Meling.

Kampprogram

rosenborg kampprogram.png

Rosenborg er et av lagene med det mest «attraktive» kampprogrammet fra start. Rosenborg har også en rekke profiler som vil ha høy eierandel fra start, nær sagt uansett.

Og med dette programmet er det all grunn til å sette seg inn i Rosenborg fra start, selv uten dobbeltrunde og litt stive Fantasy-priser.

Fantasy-valgene

Disse spillerne er mest interessante;

David Akintola – 10.5 millioner

Fjorårets poengkonge har i likhet med trener Horneland tatt turen fra Haugesund til Trondheim. Han seiler naturlig nok opp som et spennende alternativ – på tross av prislappen.

akintola-fkh-980x552

Var en favoritt i Hornelands system i fjor, men vil få mye større konkurranse om plassen nå. 9 mål og 6 assist og en rekke bonuspoeng er uansett meget godt levert, så gjenstår det å se hvordan Akintola finner seg til rette i Trondheim.

Potensialet er uansett så stort at vi har ham høyt på blokka nå.

Pål Andre Helland – 11 millioner

Skadefri er Pål Andre Helland blant Eliteseriens aller beste poengplukkere, men det har dessverre vært sjeldnere og sjeldnere de siste sesongene.

Nå har den frittalende trønderen fått en hel oppkjøring uten avbrekk, og ser derfor ut som et meget spennende valg i Fantasy-sammenheng.

På grunn av mager poengsanking i fjorårets utgave, er prisen justert noe ned, som styrker appellen til Helland. Tar masse dødballer, skyter mye og har godt sluttprodukt.

Aberet er skadene, og han er et litt mer risky kapteinsvalg. Noe du trenger til den prisen.

Birger Meling – 7 millioner

Skal man sikre seg defensiv «dekning» på ligaens beste lag, seiler Birger Meling opp som det mest spennende valget – i vår bok. Selv om syv millioner for en forsvarsspiller høres fryktelig mye ut, mener vi det er verdt å ta seg råd til lysluggen.

Et mål og åtte målgivende i en sesong Rosenborg spillemessig til tider ikke leverte varene er imponerende. Det forventes at Meling tar ytterligere steg denne sesongen.

 

Venstrebacken avsluttet for øvrig fjorårssesongen med en prislapp på hele åtte millioner.

velkomsttilbud nordicbet

Nesten med:

Gjermund Åsen – 9 millioner

Trønderen har dominert i Tromsø, og var en viktig bidragsyter for at TIL ikke havnet lengre ned på tabellen. Nå skal Åsen spille i hvitt og sort igjen, og rollen er noe endret.

Det ser foreløpig ut til at han skal spille i en mer defensiv rolle enn først antatt, noe han også har bekreftet i et intervju. Så lenge dette er tilfellet, når han ikke helt opp i Fantasy-selskapet.

Andre Hansen – 7 millioner

I mål har Rosenborg Eliteseriens beste målvakt, og Hansen er en keeper som kan vokte Fantasy-buret hele sesongen. Sisteskansen er en matchvinner, og i så måte kan han plukke rikelig med både redning- og bonuspoeng.

andre-hansen-980x552

Samtidig er han «avhengig» av at RBK er svakere enn normalt, for å bli så markant som han var i fjor. I så måte kan du kanskje stille det opp slik; har du troen på at RBK får en pangstart, så bør du gå for Meling og hans potensial for offensive bidrag.

Tror du det går tråere med trønderne fra start, kan Hansen igjen bli en fremtredende skikkelse og stikke av med oppmerksomheten.

Mike Jensen – 8.5

Prisen er fin til å være Mike Jensen, men vi må se mer av dansken før vi klinker han inn på topp tre-listen.

Det er ventet at midtbaneterrieren får en mer offensiv rolle under Horneland, og vi vet alle hvilke egenskaper Jensen besitter på sitt beste. Absolutt «på blokka».

Vegar Hedenstad – 6.5

Har ikke klart å ta det steget Rosenborg håpet på, og underpresterte litt i fjor. Tar dødballer, som naturligvis er positivt, men vi ønsker å se han finne storformen før vi går for krølltoppen.

Spesielt når det er et så fristende alternativ på motsatt back til «kun» 0.5m mer.

Tore Reginiussen – 7.0

Presterte helt på linje med med Meling og Hansen i fjor. Litt på samme måte som RBKs keeper, går du ikke mye feil ved å velge Reginiussen.

Dog er Meling akkurat det lille hakket mer fristende fra start, men om Reginiussen finner timingen og formen inne i motstanderens boks blir han farlig.

En av mange på dette laget vi følger nøye!