Fantasy-detektiven: SK Brann

Skrevet av Espen Nesse


En ny deilig sesong med norsk fotball står på trappene. Innen dommeren blåser i gang Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

I dag: Brann

detektiven promo

Endelig er det seter i svingen på Brann Stadion, og muligheter for fullt hus i Bergen. Brannfansen er klar for gullsesong, men om Lars Arne Nilsens menn kan ta “gullet hem” gjenstår å se. I skrivende stund ser laget enda ut som “en god nummer tre”.

Overganger

Inn

Håkon Opdal (Start)
Jesper Löfgren (Mjällby)
Kristoffer Løkberg (Ranheim)
Marcus Mehnert (Asker)
Eirik Holmen Johansen (Sandefjord)
Petter Strand (Molde)

Erlend Hustad (Notodden)

fansbet velkomst

Ut

Peter Orry Larsen (Aalesund)
Samuel Sahin-Radlinger (Lån, over)
Daniel Braaten (kontrakt utgått)
Markus Olsen Pettersen (Lånt ut)
Deyver Vega (Vålerenga)
Vidar Ari Jónsson (Sandefjord)
Steffen Lie Skålevik (Sarpsborg 08)

En ny keeperduo er på plass. Opdal og Holmen Johansen skal kjempe om plassen mellom stengene. Løkberg og Strand er habile spillere som vil få kamper fra start og styrker midtbanen til Brann. Den svenske midtstopperen Löfgren ryktes ut igjen på lån til Nest Sotra. Uansett: Alt i alt et godt vindu for de røde.

Resultater

Branns målpoeng i parentes.

Brann – Nest Sotra 2-1 (Koomson 2 – Assist: Bamba, Jenssen)
Brann – Start 1-1 (Ordagic – Assist: Johansen)

Brann – Kristiansund 3-1 (Rolantsson, Johansen, Løkberg – Assist: Haugen 2, Ordagic)

Brann – Haugesund 3-0 (Wormgoor, Karadas, Rolantsson – Assist: Jenssen 2, Koomson)

Brann – Rosenborg 1-0 (Strand)

Brann – Bodø/Glimt 0-2

Brann – Sogndal

Koomson og Jenssen med tre målpoeng hver. Rolantsson, Haugen, Ordagic og Johansen følger med to. Kun en assist fra Bamba i pre season er urovekkende for Brann-fansen, tross begrenset med spilletid.

Trolig lag

Lars Arne Nilsen har virkelig fått en slagkraftig tropp. Det er kamp om plassen i hver posisjon, noe som kanskje er litt av nøkkelen til de gode prestasjonene siste tiden. Strukturen falt litt sammen da Heltne Nilsen forlot skuta i fjor, men nå skal Ruben Yttergård Jenssen sørge for balanse på midten. Kollektivet Brann er meget solid.

brann lineup.png

Teniste og Kristiansen er offensive backer som stadig blir med fremover. Samarbeidet mellom Teniste og Koomson har vært ypperlig siden tiden i Sogndal, og det skal mye til for å bryte opp høyresiden.

Det mange sår tvil til om i Bergen, er angrepet. Om Brann er gode nok offensivt til å kjempe om gull er vanskelig å si. Bamba har ikke prestert i vinter, og heller ikke i høst. Johansen i bakhånd, men det lukter ikke mål derfra, eller hos evigunge Azar Karadas. Skal det virkelig lykkes for Brann må vi også se flere målpoeng fra Rolantsson og Koomson.

Utfordrere

Som nevnt er det stor konkurranse om plassene i Brann, som dessverre gjør at det for øyeblikket er relativt få interessante fantasyvalg. Fire indreløpere sloss om to plasser. Petter Strand og Kristoffer Løkberg (begge 6.5m) er fryktelig nær en startplass, og kan fort starte i serieåpningen. Løkberg med seks mål og syv assist for Ranheim i 18. Blir spennende å se om han kan levere det samme i rød drakt. Strand kan også bekle vingen.

Christian Eggen Rismark 5.5m

Jevnt om startplass mellom Rismark og Acosta. Førstnevnte vil garantert få en del kamper fra start han også. Greit å holde seg unna den andre midtstopperplassen i Fantasy, og heller gå for Wormgoor. Kristiansen og Grøgaard vil også konkurrere om venstrebacken.

Håkon Opdal 5.5m

Opdal kan fort bli førstevalget mellom stengene etter hvert, men Holmen Johansen starter nok der og plassen er nok hans å miste.

Nøkkelinfo

  • OBS: Etter å ha flyttet kampen sin mot KBK i runde 15, grunnet Europa-kvalifisering, blir det en “dobbelkamp” allerede i runde 2.

 

  • Det vil bli rotasjon, og det er mye kamp om plassene! Wormgoor, Teniste, Jenssen og Koomson er de mest sikre, men resten kan fort benkes ved dårlige prestasjoner. Her er det lurt å vente på såkalte tog vi kan hoppe på når formtoppene kommer.

 

Dødballer

Frispark (Korridor): Haugen, Jenssen

Frispark (Direkte): Haugen

Straffer: Wormgoor, Bamba

Corner: Haugen, Jenssen

 

Kampprogram

Dobbeltrunden allerede i runde to ser svært fristende ut, med KBK og Godset hjemme. Kampene rundt dette er tøffe, men overkommelige for rødtrøyene. Vi tenker det holder med en-to spillere fra Brann i starten, da man ved hjelp av f.eks «Rik Onkel»-chip uansett kan triple opp i runde 2.

deokok

Mest interessante fantasyvalgene

Vito Wormgoor 6.5m

Kaptein, straffeansvarlig og farlig på dødballer. Wormgoor går inn i sin tredje sesong i Bergen etter overgangen fra Aalesund. Fire scoringer og to assists ble fasit i 2018. I tillegg holdt Brann nullen hele tolv ganger. Defensivt fokus vil enda være førsteprioritet hos rødtrøyene, og dermed blir nederlenderen høyaktuell.

Taijo Teniste 6.0m

Vi holder oss i de bakre rekker. Teniste er den andre som er helt spikra i laget av de fem bakerste. Tre målgivende og en scoring i fjor. Som nevnt stadig med fremover og kombinerer godt med Koomson. Sikkert valg.

Nær å komme med:

Gilbert Koomson 8.5m

Vi vet hva som bor i ghaneseren, men fjoråret ga ikke like mange mål som vi hadde trodd. Syv mål fra 2017, ble til kun ett mål i 2018. Sørget dog for å assistere hele syv ganger. Vil få tillit, men har enda noe å vise før han blir aktuell på Fantasy.

Daouda Bamba 9.5m

Vi venter på sluttproduktet her. Kan tidvis være enormt god, men leverer ikke over tid. Mange vurderer “Spissrush”-chipen i runde to, men vi har lagt den strategien bak oss, da Bamba er et usikkerhetsmoment. Hvis han viser målteft og sluttprodukt i startfasen av Eliteserien vil han fort bli aktuell for mange!

Oppsummert

Med “dobbeltrunde 2” i bakhodet, og de defensive kvalitetene som ble vist i fjor, vil det være opplagt å gå for Brann-spillere i startfasen. Én forsvarsspiller er nok “på blokka” til de fleste. Angrepsspillerne må vi vente litt på, men blir aktuelle i runde to. Programmet er nokså appellerende, selv om vi vet at både runde 3 og 5 er tøffere enn “fargene” viser.

detektiven promo