Fantasy-detektiven: Tromsø

Skrevet av Jonas Hoff


En ny deilig sesong med norsk fotball står på trappene. Innen dommeren blåser i gang første runde av Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

I dag: Tromsø

detektiven promo

Det blir spennende å se hvordan et ungt Tromsø-lag leverer denne sesongen. Her er vår vurdering:

Overganger

I løpet av vinteren har Tromsø mistet sin viktigste spiller i Gjermund Åsen. Dette vil svekke angrepsspillet, og det må tas grep for å dempe savnet etter playmakeren.. Foruten nevnte Åsen, har Tom Høgli lagt fotballskoene på hyllen, og allsidige Magnar Ødegaard har reist til AIK.

Bli med i vår Facebook-gruppe for eksklusiv Fantasy-stoff!

Av signeringer til Alfheim, er det Brayan Rojas,  Juha Pirinen og Artem Sokol som seiler opp som de viktigste til nå. Simo Valakari råder over et ungt og spennende lag med masser av kvalitet, men gjenstår å se hvordan de står opp i de virkelig harde kampene på sikt.

Treningskamper

27. Januar: Tromsø – Rubin Kazan 1-0 (M.N Ingebrigtsen)
02. Februar: Tromsø – Slovan Bratislava 3-2 (Ingebrigtsen x2, Valakari)
15. Februar:Tromsø – Alta 3-0 (Ingebrigtsen x2, Berntsen)
23. Februar Stabæk – Tromsø 2-1 (Berntsen)
01 Mars: Tromsø – Tromsdalen 1-2 (Rojas)
08. Mars: Vålerenga – Tromsø 2-0
16. Mars Mjøndalen – Tromsø 5-1 (Ingebrigtsen)

Selv om Tromsø til tider har sett bra ut i vinter, er det stor forskjell på nettopp treningskamper og seriespill, så et spørsmålstegn stilles rundt hvem som skal score målene i Espejords avbrekk, samt den nedadgående defensive formen de viste mot slutten av fjoråret.

 

Trolig lag

Trener Simo Valakari kommer til å fortsette med sin vante 3-5-1-1-/3-4-3-formasjon, med modifikasjoner på topp ut fra tilgjengelig mannskap. Den bakre “treeren“ vil bestå av forsvarssjef og kaptein Simen Wangberg, med nykommerne Jenssen og Pirinen på hver sin side, i hvert fall frem til Jostein Gundersen er skadefri.

På den venstre vingbacken vil man se en av fjorårets Fantasy-favoritter Lasse Nilsen, mens det på motsatt side ser ut til at unggutten Marcus Pedersen vil få en del spilletid, noe som skyver Robert Taylor opp i en kantposisjon. Sentralt på midten vil Gamst Pedersen og Valakari kunne danne en fin duo, selv om også dette er en posisjon også Antonsen kan bekle.

tromsø lineup

Skadefri og i form, er Runar Espejord blant Eliteseriens mest lovende og spennende angripere, men dessverre for Tromsø er han skadeforfulgt. Dette gjør at Norø Ingebrigtsen vil få sjansen på topp, enten alene med Berntsen i rommet bak, – eller i tospann med en av Rojas og anvendelige  Kent-Are Antonsen.

Dødballer

Corner: Taylor, Gamst Pedersen,

Straffer: Taylor, Rojas,

Frispark: Antonsen, Taylor, Gamst Pederse

Gamst Pedersen har i årevis levert på dødball, men med mindre og mindre spilletid kan Robert Taylor bli den nye dødballspesialisten i Nord.

 

Nøkkelinfo

  • Tromsø er ett av få lag som foretrekker å spille med vingbacker, som potensielt gir forsvarsspillere høyere i banen enn det spillets posisjon tilsier.

 

  • Kent-Are Antonsen er lagets potet, og kan derfor bli plassert på topp, om lagets øvrige spisser ikke finner former.

 

  • Norø Ingebrigtsen er satt opp som midtbane på spillet, men har forsøkt seg mye som spiss i vinter og kan fort starte sesongen på topp.

 

Kampprogram

De hvite og røde møter overkommelig motstand i starten av sesongen. Et uromoment er den defensive formen laget viste mot slutten av fjorårssesongen.

tromsø program.png

Spennende Fantasy-valgene

Mikael Norø Ingebrigtsen – 5.5 millioner

Så meget positiv ut da han kom tilbake fra sitt opphold i Sverige på høsten i fjor. Er oppført som midtbanespiller til 5,5 mill. på spillet, men vil i praksis få en av de mer offensive plassene. To mål på høsten, i en tid Tromsø raste på tabellen. Har levert bra med målpoeng tidligere på tross av sine unge alder og varierende med spilletid.

Robert Taylor – 6.0 millioner

For en halv million mer, finner vi Robert Taylor som kan fortsette den positive trenden han påbegynte i fjor. En kreativ spiller med dødballansvar, som vil bli en enda viktigere brikke etter at Åsen gikk til Rosenborg.

taylor tromsø

Lasse Nilsen – 5.0 millioner

Vanskelig å komme utenom forsvarsspilleren som i fjor leverte seks målpoeng fra sin offensive vingbackposisjon. Historisk sett har Tromsø vært solide defensivt på Alfheim, selv om det mot slutten av fjoråret ikke så like bra ut. Hvilke lag som holder nullen er uansett vanskelig å forutse i en liga som Eliteserien, og målfarlige spillere som Nilsen kan være noe å satse på.

Kom nesten med:

Kent-Are Antonsen – 5 millioner

Kan spille i de aller fleste posisjoner, og selv om dette gjør han svært anvendelig, påvirker dette også hans fantasy-appell. Ble til tider brukt som spiss under fjorårets sesong, noe som også kan skje i år, om Rojas ikke finner seg til rette.

Tromsø er et av lagene som er priset gunstig og spennende, men det er knyttet usikkerhet rundt hva slags sesong de vil få. At laget er tippet å kjempe i bunnen, behøver ikke nødvendigvis å være negativ i fantasy-sammenheng, dette er særlig Boli et bevis på.