Fantasy-detektiven: FK Haugesund

Skrevet av Espen Nesse

En ny deilig sesong med norsk fotball står på trappene. Innen dommeren blåser i gang Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

I dag: FKH

Mye mas med Hornelands overgang, men nå har ting “satt seg” og Jostein Grindhaug er tilbake i manesjen. Martin Samuelsen har kommet sammen med flere spennende typer og det er igjen entusiasme og optimisme i sildabyen.

detektiven promo

Overganger

Inn

Ibrahima Wadji (Molde)

Thore Baardsen Pedersen (Vard)

Martin Samuelsen (West Ham, lån)

Niklas Sandberg (Start)

Mikkel Desler (Odense)

Benjamin Tiedemann Hansen (FC Nordsjælland)

Maciej Gostomski (Forventes inn straks)

Ut

Kristoffer Haraldseid (Molde)

Davide Akintola (Lån, over)

Per Kristian Bråtveit (Djurgårdens)

Frederik Gytkjær (Lyngby)

Vegard Skjerve (Lagt opp)

Ibrahim Shuiabu (Lånt ut)

Tobias Svendsen (Lån, over)

Kristoffer Velde (Lånt ut)

Et godt overgangsvindu for FKH. Haraldseid, Akintola, Bråtveit og Skjerve er tunge tap. Pedersen og Desler skal kjempe om plassen Haraldseid har forlatt, Hansen kjemper mot Knudsen i midtforsvaret og Samuelsen og Sandberg skal bekle vingene. Bråtveit har fått en etterfølger i polske Maciej Gostomski, som snart skal være klar for klubben.

Resultater

KFHs målpoeng i parentes.

FK Haugesund – Nest Sotra 3-1 (Sandberg 2, Stølås – Assist: Grindheim, Kallevåg og Nilsen)

FK Haugesund – Lokomotiv Moskva 1-3 (Grindheim – Assist: Sandberg)

FK Haugesund – Start 3-1 (Karamoko, Wadji 2 – Assist: Samuelsen 2)

FK Haugesund – Brann 0-3

FK Haugesund – Sandnes Ulf 3-0 (Knudsen og Wadji – Assist: Wadji og Stølås)

FK Haugesund – Odd 0-4

FK Haugesund – Viking

Veldig varierte resultater i vinter, og det er noe som ikke stemmer når man ryker totalt 7-0 mot Odd og Brann. Det positive er at Ibrahima Wadji ser skarp ut. Stadig farlig frempå, og har kassert inn tre scoringer hittil. Sandberg og Samuelsen ser friske ut på kantene, og førstnevnte ordnet målpoeng i begge kampene – før han pådro seg en skade. Sandberg er dog tilbake igjen og klar for seriestart. Alexander Stølås er som vanlig stadig involvert i scoringer, og står med to målpoeng i vinter.

Trolig oppstilling

FKH stiller trolig i en 4-4-1-1 hvor Grindheim vil operere bak Wadji på topp. Våge Nilsen og Tronstad “sittende” på midten, med Sandberg og Samuelsen på kantene. Om Desler eller Pedersen bekler høyrebackrollen er enda usikkert. Det samme gjelder keeperplassen, da Gostomski ikke er bekreftet klar for de hvitkledde.

FKH blir igjen sett på som et robust lag. I FKH har man alltid et mål om å være best trent, og det er stadig fokus på å løpe mye og trøkke til i duellene.

Horneland og Emberland har dratt, men Grindhaug og Sebastian Brydegaard vil nok fortsette med mye av det samme. Det skal selvsagt “peises på”, og det som ofte kjennetegner FKH er at ballen går hurtig fremover. Med spillere som Wadji, Samuelsen og Sandberg vil nok dette fortsette.

Slik tror vi FKH stiller i runde 1:

trgrgr.png

Utfordrere

Etter de siste overgangene ser det nå ut til at FKH har opparbeidet seg en solid tropp. Det vil bli kamp om flere posisjoner, der blant annet Bruno Leite utfordrer Tronstad på midten. Sandvik kan enda ta plassen i buret, men det meste tyder på at Gostomski skal stå mellom stengene når han er klar.

Torbjørn Kallevåg – 5.5m

Spilt hele pre season, da Sandberg har vært skadet. Kan starte i runde 1, men er i utgangspunktet bak i køen. Hvis han spiller vil han også være delaktig i dødballer, med både frispark og cornere. Vokst mye siden overgangen fra Hødd.

Thore Pedersen – 5.0m

Nå kom Desler inn og utfordrer unge Pedersen om plassen. Vi tror nok at dansken går rett inn i elleveren, men hvis Pedersen fortsetter med det han har vist i vinter kan han bli aktuell både for Grindhaug og oss Fantasy-managere.

Nøkkelinfo

  • FKH skal nok enda forsterke troppen. Vi tror det kommer inn en tydeligere utfordrer til Wadji, samt en kantspiller. Grindhaug uttalte selv før signeringen av Hansen og Desler at 4-5 mann skulle inn, det betyr at det enda gjenstår 2-3 signeringer – medregnet Gostomski. Følg med.

 

  • Den defensive tryggheten har alltid fungert for FKH. Nå har det blitt utskiftninger med Bråtveit og Haraldseid borte, og vi vet ikke helt hvor vi har dette FKH-forsvaret. Tre baklengs mot Brann og fire mot Odd er som nevnt ikke et godt tegn. Vi velger å vente med både Stølås og andre forsvarere til vi har sett mer.

Dødballer

Frispark (Korridor): Stølås, Kallevåg

Frispark (Direkte): Stølås

Straffer: Wadji, Samuelsen, Stølås

Corner: Stølås, Kallevåg

 

Stølås er “fus i alt”, mens Kallevåg seiler opp som et spennende alternativ om han får starte. Det vil nok blande seg inn flere her også etter hvert, som for eksempel Joakim Våge Nilsen og hans gode venstrefot.

 

Kampprogram

edujdue

En helt grei start for vestlendingene. Ingen av de tre første bortekampene er veldig skremmende på papiret og det kan bli mange åpne kamper ut fra startblokkene her.

 

De mest interessante fantasyvalgene

Ibrahim Wadji 8.0m

Wadji har vært stor i vinter, og prestert godt i nesten hver kamp. God på slutten av sesongen i fjor, og vil nok vokse enda mer i år. Syv mål og en assist på elleve kamper ble fasit i 2018. Med et brukbart kampprogram, ny giv med Grindhaug og god vinterform kan Wadji vise seg å være en smart mann å ha helt fra startskuddet går.

Nære å komme med:

Alexander Stølås 6.5m

Stølås vil alltid være en spennende mann i fantasy. Tar mye dødball, og er med fremover. Fjoråret ga fire mål og åtte assist, noe som gjorde ham til spilleren med tredje mest poeng. Kun slått av Boli og Akintola. Med en prislapp på 6.5m ønsker man både “clean sheets” og målpoeng, men den defensive tryggheten må vi se bedre tendenser til før vi velger Stølås.

Martin Samuelsen 7.5m

Samuelsen må nevnes. Har vist at han har nivået inne, både for klubb og landslag. Det er kanskje i hjembyen diamanten virkelig vil skinne. Unggutten har vist sin allsidighet i treningskampene hittil ved å både vise tekniske finesser, men også duellspill og fysikk. Blant annet var to av hans målgivende pasninger mot Start med hodet, etter dueller. Samuelsen kan dra av samtlige backer i Eliteserien på en god dag, men vi får se om det blir et nytt gjennombrudd eller ei. Også Sandberg til 6.5m kan bli aktuell etterhvert!

Oppsummert

Det er en del nye ansikt i klubben som må drilles inn i et system før det kan gå på skinner. Forsvaret er svekket fra i fjor, og vi holder oss unna de bakre rekker i starten. Wadji er den eneste aktuelle fra start og Stølås, Sandberg og Samuelsen blir liggende å vake i bakhånd. Med navn som Grindhaug, Samuelsen og Grindheim på og utenfor banen vil det uansett bli liv i Haugesund.