Fantasy-detektiven: Ranheim

Skrevet av Espen Nesse


En ny deilig sesong med norsk fotball står på trappene. Innen dommeren blåser i gang Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

 

I dag: Ranheim

 

Den vanskelige andresesongen venter for Ranheim. Kan de gjøre som Kristiansund og bli enda bedre, eller stopper Eliteserie-eventyret her? Det blir spennende å følge laget, og her kommer en oppdatering på hvor laget står nå.

detektiven promo

Overganger

Inn

Ivar Sollie Rønning (HamKam)
Erlend Sørhøy (Kolstad)
Adria Mateo Lopez (Levanger)
Olaus Skarsem (lån fra Rosenborg ut sesongen)
Jørgen Olsen Øveraas (Egersund)
Fredrik Vinje (Rosenborg)
Torbjørn Heggem (lån fra Rosenborg ut sesongen)
Ut

Andreas Klausen Helmersen (tilbake til Rosenborg etter lån)
Oskar Andreassen (Strindheim)
Kristoffer Løkberg (Brann)
Aslak Fonn Witry (Djurgården)
Karl Morten Eek (Steinkjer)
Andreas Rye (Byåsen)
Odin Thiago Holm (Vålerenga)

Ranheim fortsetter å hente spillere fra lavere divisjoner. Det har de gjort i en årrekke, og lykkes godt. Ivar Sollie Rønning er en svært spennende signering. Pøste inn mål for Ham Kam i fjor. Adria Mateo Lopez er nok den sterkeste signeringen, og vil nok gå rett inn på Ranheims midtbane sammen med Dønnem og Reginiussen.

fansbet velkomst
Fansbet gir alle nye kunder opptil 1000 kroner I CASH som bonus ved første innskudd. De gir også halvparten av omsetningen sin til fangrupper og grasrot. Bli med!

Resultater

Ranheims målpoeng i parentes
Ranheim – Östersunds 0-2
Ranheim – Stjørdals Blink 4-0 (Tønne, Reginiussen, Sørløkk, Solbakken – Assist: Sørløkk)
Ranheim – Kolstad 6-1 (B-laget nærmest)
Ranheim – Kristiansund (Rønning, Tønne – Assist: Storflor, Rønning)
Ranheim – Strømsgodset 0-0
Ranheim – Ventspils 1-3 (Skarsem – Assist: Dønnem)
Ranheim – Rosenborg 1-0 (Lopez – Assist: Rønning)
Ranheim – Orkla 5-0 (Tønne, Karlsen, Olufsen 2, Stamnestrø)
Ranheim – Levanger 2-1 (Furu, Reginiussen)

 

En positiv vinter for Ranheim. Varierende motstandere, men stabile resultater. Erik Tønne ser ut til å være i god form. Reginiussen og Lopez ser solide ut på midten, mens Rønning og Dønnem er to unge spillere som kan få sitt gjennombrudd i år.

Trolig lag

Ranheim har mistet noen nøkkelspillere siden våren 2018. Filosofien om å satse ungt, og ha fokus på utvikling og prestasjon foran resultat, ligger i bunn.

Ranheim er ambisiøse i angrepsspillet, og vil være vanskelig å forsvare seg imot. De vil komme til mange sjanser, noe som gjør de offensive spillerne interessante. De blå ønsker å styre kamper, og har fokus på å beholde ballen i laget. Furu og Kvande er komfortable med ballen i beina, Alseth og Foosnæs er offensive.

53110933_2564528226908648_6147089388833603584_n

Midtbanen er lagets beste lagdel, og mye ansvar ligger her. Valla Dønnem har vist seg å være en utrolig dyktig midtbanespiller. Med solid ro og gode ballferdigheter dirigerer han Ranheim-laget, og gjør savnet av Løkberg mindre. Reginiussen og Lopez blir med fremover fra sine indreløperposisjoner og vil komme til sjanser. Førstnevnte blant de mest målfarlige spillerne i klubben, og Ranheims beste spiller.

I angrepsrekka er det kun en plass som er spikret: Erik Tønne. Karlsen sliter med skade og kan miste serieåpningen, og på høyrevingen er det kamp om plassen. Vi tror Solbakken starter om Karlsen er klar, og Storflor stepper inn dersom Rønning spiller.

 

Utfordrere

De fleste posisjonene er satt, med unntak av høyrekanten. Om det blir Storflor eller Solbakken er vanskelig å si. Vi skal heller ikke glemme Sondre Sørløkk som kjemper om en av indreløperplassene, men per nå er Lopez foran.

Nøkkelinfo

  • Ivar Sollie Rønning er den eneste angrepsspilleren til 4.5m som er i nærheten av en startplass. Michael Karlsen skal spille mest, men vi kjenner til skadeplagene hos den snakkesalige angrepsspilleren. Rønning har prestert godt i vinter og ser ut til å ta nivået. Mer matchfit enn Karlsen, og kan fort starte åpningskampen mot TIL.

 

  • Erik Tønne er blant midtbanespillerne med flest poeng fra fjoråret, og koster bare 6.5m. Den setningen stemmer, men ikke la deg lure. Tønne var oppført som forsvar i 2018, og har derfor fått en god del mer poeng enn han hadde fått som midtbanespiller. Ikke like attraktiv i år som i fjor.

 

Fantasyvalgene

Ivar Sollie Rønning 4.5m

Det finnes ikke spillende spisser til denne prisen skulle man tro, men Rønning er i alle fall den som er nærmest. Ti mål på 23 kamper for HamKam i OBOS-ligaen i fjor, og har gjort sine saker godt i vinter. Karlsen som sagt skadeplaget. Passer perfekt som “benkespiss” i en 3-5-2-formasjon.

rønning

Nær å komme med:

Even Barli 4.5m

Billigkeeperen med flest poeng bak McDermott i fjor. 102 redninger, nesten tyve flere enn nestemann på listen, som gir i gjennomsnitt 34 poeng alene. Godt program og fin “roteringskeeper”.

Erik Tønne 6.5m

Vi kan jo ikke glemme han helt. Syv mål og fire assist er godt levert, og det kan tross posisjonsendringen være verdi her. Med Karlsen ute er han også førstemann på straffer, samt at han tar en del dødballer. Vi har ham på blokken, men avventer for å se om Ranheim sprudler like mye offensivt som i opprykkssesongen.

Dødballer

Frispark (Korridor): Storflor, Tønne
Frispark (Direkte): Storflor, Tønne, Karlsen
Straffer: Karlsen, Tønne
Corner: Storflor, Tønne

Kampprogram

efrgthyju.png

Ranheim har et veldig fint åpningsprogram. En type som Barli kan passe fint for deg hvor det er mulighet til å holde nullen for en billig penge.

Oppsummert

Usikkerheten er stor i Ranheim før den vanskelige andresesongen. Det finnes flere spennende billige alternativer i laget. Rønning er en budsjettløsning på topp, og Barli kan bli brukt i en rotasjon. Ellers er dette et lag vi gleder oss til å se spille, men vi holder oss unna de fleste alternativene akkurat nå i startblokkene.