Fantasy-detektiven: Sarpsborg 08

Skrevet av Jonas Hoff


En ny deilig sesong med norsk fotball står på trappene. Innen dommeren blåser i gang første runde av Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

I dag: Sarpsborg

detektiven promo

Etter en imponerende 2017-sesong, gjorde Europaeventyret sitt for at det ble en mager høst for de blå-hvite. Uten å måtte ta hensyn til midtukekamper i Europa, er det igjen ventet at Sarpsborg 08 får en solid sesong i Eliteserien.

Overganger

Det har som vanlig vært store utskiftninger i Sarpsborg denne vinteren, og med Berntsen i spissen, håper de igjen å finne gull i noen av nysigneringene. Om Geir Bakke får samkjørt og drillet inn gode relasjoner hos nykommerne, kan det være et nytt medalje-lag vi ser konturene av i Østfold.

Ut:  Tapet av Mortensen er nok overgangen som svir mest i Sarpsborg, for danskens råskap har vist seg vanskelig å erstatte. Heinz og Muhammed var begge sentrale i Europa, men her hjemme var de ikke like sentrale. Agger og Singh fant seg aldri til rette, og er heller ikke store svekkelser med tanke på hva som har kommet inn. Bakover har Jørgensen tatt turen til Kristiansand, mens Tamm har reist tilbake til Estland og Flora Tallinn.

fansbet velkomst
Hos Fansbet går 50% av omsetningen tilbake til fansen. Som ny kunde får du opptil 1000 kr bonus i CASH (uten omsetningskrav). Fiks deg konto HER!

Inn: Sarpsborg har handlet spennende og smart denne vinteren, så gjenstår det å se om nyervervelsene tilpasser seg bedre en hva som var tilfellet med fjorårets signeringer. Steffen Lie Skålevik ble opprinnelig hentet som en makker til Mortensen, men kan fort ende opp som oppspillspunkt og tilrettelegger for unge Strand Larsen. Lars Jørgen Salvesen kommer fra suksess i OBOS, men det har murret litt rundt sørlendingen i vinter. Foreløpig så virker det usikkert hvilken rolle han er tiltenkt i laget. På stopperplass er de styrket med Nicolai Næss og raske Pablo Arboine, så også der blir god konkurranse om plassene. Fra Mjøndalen har de hentet spennende Jonathan Lindseth, mens Boubacae Konte og Ismael Coulibaly fort kan vise seg som uslepne diamanter som kickstarter karierene sine i Sarpsborg slik som unge Diatta for to år siden.

Treningskamper

18. Januar: Sarpsborg – Vålerenga 4-0 (Agger, Strand Larsen, Salvesen x2)
26. Januar: Häken – Sarpsborg 0-2 (Zachariassen, Strand Larsen)
02. Februar: CSKA Moskva – Sarpsborg 3-3 ( Strand Larsen x3)
08. Februar: Sarpsborg – Zenit 1-2 (Salvesen)
15. Februar: Sarpsborg – Flora 3-1 (Strand Larsen x2, Larsen)
15. Februar: Sarpsborg – Ull/kisa 0-2
22. Februa: Sarpsborg – Ventspils 3-2 (Larsen x2, Strand Larsen)
25. Februar: Lokmotiv Moskva – Sarpsborg 1-0
1 Mars: Sarpsborg – Fredrikstad 3-0 (Halvorsen, Tveita, Ruud Tveter)
8. Mars: Sarpsborg – Strømsgodset 4-2 (Strand Larsen, Skålevik x2, Lund Nielsen)
13. Mars: Sarpsborg-Kongsvinger 5-0 (Strand Larsen x2, Halvorsen x2, Azofeifa)
20. Mars: Norrköping – Sarpsborg 08 3-1 (Konte)

Sarpsborg har vært gjennom en sterk vinterperiode med mange treningskamper. Om de kan fortsette de fine tendensene har de en spennende sesong i vente.

Trolig lag

Sarpsborg har i vinter prøvd ut 3-4-3/3-5-2 i tillegg til 4-4-2 slik vi har vært vant med å se Sarpsborg de siste årene. Vasyutin viste seg som en god målvakt gjennom høsten i fjor, og fortsetter mellom stengene i år. Bakover har det vært noen utskiftinger, men Tveita, Næss, Horn og Thomassen er de som ser ut til å danne den bakre fireren, selv om nyinnkjøpte Arbone er en mulighet på stopperplass. Zachariassen og Lund Nielsen er de som vil få mest spilletid på midten, mens man på kantene vil få tøffere konkurranse. Både Lindseth og Kristoffer Larsen har sett positive ut i vinter, men det er bare plass til en av de. På topp har Jørgen Strand Larsen herjet i vinter, og i lag med Skålevik danner de to en farlig duo.

ergthh

Geir Bakke går inn i en ny sesong med en bred og fin tropp, og selv om mange av plassene virker spikret, vil det alltid være stor kamp om plassene i Sarpsborg. De har på trening i vinter kjørt internkamper med to tilnærmet like ellevere, så vi vil nok se noe rullering etterhvert som nykommerne fases inn i laget.

Dødballer

Corner: Thomassen, Lindseth, Larsen
Straffer: Halvorsen, Lund Nielsen
Frispark: Lindseth, Thomassen, Larsen, Zachariassen, Næss

Mange som kan slå gode dødballer i Sarpsborg, og når Lindseth/Larsen kjemper om samme plass i laget, – og dermed ikke være på banen samtidig,  vil dødballene spres litt rund.

Kampprogram

rfgthy.png

Selv om det på papiret er en meget vanskelig kamp i første runde mot Molde, har Sarpsborg god historikk mot Romsdalingene på hjemmebane. Med tanke på at mange kommer til å kjøre “Rik Onkel“ i runde 2, åpner det opp for å stå med Sarpsborg-spillerne til de fine kampene i 3-5.

Nøkkelinfo

  • Se opp for Jørgen Strand Larsen (6,5) som har bøttet inn mål denne vinteren. Kan være sesongen han virkelig tar steget.
  • Det snakkes varm om Ismael Coulibaly i Østfold, og selv om nok blir matchet forsiktig inn i laget, kan han tilføre Sarpsborg mye.
  • Ny taktikk kan være veien for S08, som vil endre litt hvilke spillere som blir aktuelle for oss. For eksempel om midtbanespillere må ned som vingbacker. Følg med.

 

Spennende Fantasy-valgene

Ole Jørgen Halvorsen – 7,5 millioner

En ekte arbeidshest som legger ned enorm innsats kamp etter kamp. En spiller som ofte går litt under radaren i fantasy-sammenheng, men når det flyter for 08, flyter det for Halvorsen. Høyrevingen med straffeansvar gjør sjelden noe spektakulært, og man vet hva man får.

high_td4d2055

Jørgen Strand Larsen – 6,5 millioner

Unggutten med en fortid fra AC Milan har virkelig sett spennende ut denne vinteren, og ser nå ut til å bli en fast del av startoppstillingen til Geir Bakke. Til 6,5 millioner kan Strand Larsen fort ende opp som årets kjøp, om han leverer til forventningene som har opparbeidet seg denne vinteren. En ny Braut Håland?

Kom nesten med:

Nicolai Næss – 5,0 millioner

Seiler opp som et aktuelt på grunn av prisen til sine lagkamerater i et defensivt spennende lag.

Jonathan Lindseth – 6,5 millioner

En meget spennende spiller som kommer til å ta nivået i Eliteserien bra, men når akkurat ikke opp grunnet sterk konkurranse med Kristoffer Larsen. Har bøttet inn med assist i vinter, og er en veldig spennende type.

Steffen Skålevik – 8.0 millioner

Når ikke helt opp når man kan få spisskollega Strand Larsen til 6,5 millioner. Skålevik kan også ende opp som en arbeidsspiss og oppspillspunkt, noe som gjør ham mindre aktuell fremfor mål.

skålevik.jpg

Kristoffer Zachariassen – 7.5 millioner

En av S08s beste spillere øyner utlandet om han fortsetter fremgangen. Dessverre kommer poengene litt for spredt gjennom en sesong til at vi ser ham som et klart Fantasy-valg. Vil helt klart slå til i perioder, men det blir litt for uforutsigbart rent Fantasy-messig.

Oppsummering

Sarpsborg er et meget spennende lag med mange gode spillere. Formen ble veldig påvirket i negativ forstand grunnet Europa-spill på høsten i fjor, en problemstilling Østfoldingene slipper i år. Jørgen Strand Larsen er vinterens store formspiller, og er vanskelig å se utenom. Noen må ta over Mortensens rolle, og det kan fort bli denne unggutten.

Husk å sjekk ut de andre artiklene i Fantasy-detektiven