Fantasy-detektiven: Stabæk

Skrevet av Jonas Hoff


En ny deilig sesong med norsk fotball står på trappene. Innen dommeren blåser i gang første runde av Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

I dag: Stabæk

fantasyliga nb fa 12

Tradisjon tro tar Stabæk fatt på en ny sesong med tynn stall og et ungt mannskap, så gjenstår det å se om Inge Andre Olsen nok en gang kan komme opp med spillere på tampen av overgangsvinduet.

 

Overganger

Ut: Den største svekkelsen for Stabæk denne vinteren, er tapet av spisskjempen Ohi  til Molde. Legger man til at Daniel Granli og Moussa Njie også har forsvunnet ut portene på Nadderud, kombinert med at låneavtalen på Aboubacar Keita er utgått, er det i sum et svekket Stabæk som møter Lillestrøm førstkommende mandag.

Inn: Av spillere inn, er det foreløpig bare Daniel Braaten, Matthew Rusike og Madis Vihmann som virker å være nære en startellever, selv om det bare er sistnevnte som virker å være aktuell til seriepremieren. Ser man på overgangsvinduet under et, så står de dårligere til nå, sammenlignet med laget som slo Aalesund over to kvalikkamper i høst.

Treningskamper

25. Januar: HamKam – Stabæk 1-3 (Tobias Børkeeiet, Andreas Hanche-Olsen, Kristoffer Askildsen)
16. Februar: Stabæk – Strømmen 1-2 (Brynhildsen, Omoijuanfo)
23. Februar: Stabæk – Tromsø 2-1 (Boli x2)
27. Februar: Strømsgodset – Stabæk 1-0
8. Mars: Odd – Stabæk 1-2 (Børkeeiet, Omoijuanfo)
16. Mars: Stabæk – Ull/Kisa 2-2 (Boli, Omoijuanfo)
24. Mars: Mjøndalen – Stabæk 0-1 ( Rusike)

Trolig lag

I mål fortsetter Sandberg som var et imponerende tilskudd til Stabæk-troppen på høsten i fjor. I forsvar vil nok rekken Moe, Vihmann, Demidov og Hanche-Olsen foretrekkes i serieåpningen, selv om Hernandez er hyperaktuell på sikt. Snittalderen på Stabæks midtbane er den laveste i Eliteserien.

fruh

I angrep er Stabæk avhengige av at Franck Boli fortsetter den gode høstformen, og at nyervervelsene klarer å fylle tomrommet etter Ohi. For nettopp salget av Ohi til Molde, gjør at kampen om den andre plassen på topp står åpen. Kassi virker nærmest, og starter nok mot LSK, men Braaten og nyinnkjøpte Matthew Rusike lurer i bakgrunnen.

Dødballer

Corner: Moe
Straffer: Boli,
Frispark: Moe, Vetlesen, Rusike

Jeppe Moe er Stabæks desiderte førstevalg på de fleste dødballer, noe som gjør han spennende til 4,5 millioner.

Kampprogram

fr

Det er ingen enkel start på sesongen for ungguttene i Stabæk, og foruten Boli (10,0m) skal man se seg om etter andre alternativer tidlig i sesongen. LSK i runde 1 gjør Boli til en mulig kapteinskandidat, men Molde (B), Rosenborg (H) og Haugesund (B) i de tre neste er tøffe kamper selv for fjorårets toppscorer.

Nøkkelinfo

  • Forsvarsspiller Madis Vihmann (4,5) er en voldsom trussel på dødball, og har levert hele 14(!) mål de to siste sesongene. Om det skulle vise seg at Stabæk strammer inn bakover, kan Vihmann som så langt er på 0,2 prosent av lagene bli en meget spennende spiller utover sesongen.
  • Vetlesen (4,5), Børkeeiet (4,5) og Bohinen (4,5) ser alle ut til å få bra med spilletid på midtbanen til Stabæk. Kan være en “billigmann” på benken din.

 

Spennende Fantasy-valgene

Franck Boli – 10 millioner

Kom som en rakett på høsten i fjor, etter å ha slitt stort med skader de siste sesongene. Det stoppet til slutt på 17 mål, noe som gir en “goal contribution“ på 46 prosent (!) – nesten halvparten av Stabæks mål der altså. I Eliteserien Fantasy ser man etter lagenes “focal point”, altså den mannen som styrer alt det offensive, og Boli er nettopp en slik.

Kom nesten med:

Ola Brynhildsen – 5,5 millioner

Det ble seks målpoeng på 1220 spilte minutter i fjor, et tall som kan forbedres ytterligere denne sesongen når han nå er et klart førstevalg på venstrekanten. Den talentfulle unggutten har blitt linket til Molde denne vinteren, men ser ut til å bli værende på Nadderud.

Luc Kassi – 6 millioner

Fikk hele fjorårssesongen spolert grunnet skade, men er nå tilbake for fullt. Imponerte stort i 2017-sesongen, og endte til slutt opp med fire mål og åtte målgivende på imponerende 1600 spilte minutter. Salget av Ohi kan føre til at Kassi spiller bak Boli, og vil i så fall bli veldig aktuell om formen skulle vise seg å være tilbake.

Oppsummering

Sett bort fra Franck Boli så kan Stabæk-spillerne kjøpes til meget gunstige priser. Tre av fire på midtbanen kan kjøpes til 4,5m og Stabæk kan derfor bli laget man ser etter for sin 5. midtbanemann.

Hva gjelder Boli, passer han dersom du har en veldig aggressiv chip-strategi og kjører inn wildcard allerede i runde tre. Det er egentlig ikke å anbefale og – selv om det kan svi – tror vi dette kan være den passende sesongstarten uten Boli på laget.

Så gjenstår det å se hvem andre som kan stikke seg frem offensivt i Stabæk etter hvert som ligaen setter seg. Styr unna den defensive gjengen.