Fantasy-detektiven: Strømsgodset

Skrevet av Jonas Hoff


En ny deilig sesong med norsk fotball står på trappene. Innen dommeren blåser i gang første runde av Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

I dag: Strømsgodset

fantasyliga nb fa 12.png

Strømsgodset overlevde i siste serierunde mot Stabæk på Nadderud, og er igjen klar for en ny sesong på øverste nivå. “BP” Ingebrigtsen har måttet mistet flere sentrale spillere, og det er et nytt lag som bygges i Drammen.

Overganger

Etter en trøblete fjorårssesong som endte med at flere sentrale spillere forsvant fra Marienlyst, er det et revansjelystent og annerledes Godset-lag som tar fatt på ny sesong. Eminente Eirik Ulland Andersen og Tokmac Nguen har tatt turen bort fra Drammen siden sesongslutt. Dette er store svekkelser for et lag som akkurat ble værende i ligaen i fjor, og det blir derfor spennende og se hvordan Strømsgodset løser oppgaven som venter.

Noen av grepene som har blitt tatt før årets sesong, er at de har hentet rutinerte Martin Spelmann. Den danske midtbanespilleren kan bekle flere posisjoner, og vil først og fremst bidra med sårt tiltrengt rutine. En annen spennende signering, er Yacouba Sylla med erfaring fra de største europeiske ligaene. Den defensive midtbanespilleren vil kunne tilføre Godset trygghet bakover, noe som var det største problemet i 2018-sesongen.

Treningskamper

1 Februar: Strømsgodset – Grorud 2-0 ( Mos, Pedersen)
8. Februar: Strømsgodset – Hamkam 3-1 ( Pellegrino, Mos, Duman)
15. Februar: Strømsgodset – Bodø/Glimt 0-5
22. Februar: Ranheim – Strømsgodset 0-0
27. Februar: Strømsgodset – Stabæk 1-0 ( Mos)
8.Mars: Strømsgodset – Sarpsborg 08 2-4 (Tokstad, Vilsvik)
15. Mars: Strømsgodset – Vålerenga 1-1 (Parr)
23. Mars: Strømsgodset – Start 1-1 ( Tokstad)

Kampene i vinter har i likhet med fjorårssesongen vært av varierende kvalitet. Særlig 0-5-tapet for Bodø/Glimt var en vekker for BP og hans mannskap, og Strømsgodset har en vei å gå før relasjonene sitter som de skal.

Trolig lag

I mål vil det være konkurranse mellom nyinnkjøpte Viljar Myhra og Morten Sætra som stod i mål på høsten i fjor, og slik det ser ut nå er det førstnevnte som ha trukket det lengste strået. På backene vil vi få se Parr og Vilsvik, selv om Mickelson har kommet inn og skaper mer konkurranse om plassene. På midtstopperplass er Glesnes førstevalg, men mangler en habil makker. Hamoud kan være en mulighet, men Sætra virker nærmest en startplass nå.

lineupo godset

I midtbaneleddet har Strømsgodset flust av like spillere, og mangler nok fortsatt litt kreativitet for å hevde seg lengre opp på tabellen. Sylla og Spelman har kommet inn med rutine, mens unge lovende Hove blir et spennende tilskudd til startoppstillingen. Ovenstad, Hauger, Ringstad, Pellegrino og Stengel er alle spillere som forventer å være i en startoppstilling, og Strømsgodset kommer nok til å bruke våren på å sette dette leddet.

På topp har Strømsgodset en av Eliteseriens beste spissduoer i Marcus Pedersen og Mos. Førstnevnte er på vei tilbake fra skade, og vil nok bruke noe tid på å finne tilbake til den gode formen vi så på våren i fjor.

Dødballer

Corner: Hove, Vilsvik, Tokstad
Straffer: Mos, Pedersen
Frispark: Vilsvik, Tokstad , Stengel

Mange av dødballtakerne i dette Godset-laget vil være litt inn og ut av startoppstillingen, så i Fantasy-sammenheng er det Mos (9,5 ) på straffer som er av særlig interesse.

Nøkkelinfo

  • Det er ventet at Mos, som avsluttet fjorårets sesong strålende, skal spille i tospann med Marcus Pedersen på topp for Strømsgodset fra start. Har bevist at han er blant Eliteseriens mest målfarlige spillere i både Tromsø og Aalesund.
  • Ulland Andersen og Tokmac Nguen skapte til sammen 130 sjanser i fjor. Ingen andre lag hadde to spillere som skapte så mye til sammen. Her har mye skaperkraft forsvunnet.

detektiven promo

Kampprogram

oppsett godset

Det er ingen enkel åpning på sesongen for laget som store deler av fjorårssesongen kjempet i bunnstriden. Haugesund og Brann har vist seg som defensive solide lag de siste sesongene, og selv med hjemmekamper mot Mjøndalen og Kristiansund på papiret er spennende, blir Godset-appellen ødelagt av vanskelige bortekamper mot RBK og ODD.

Spennende Fantasy-valgene

Mos – 9,5 millioner

Satt på benken stort sett hele sesongen i fjor, men leverte straks han fikk sjansen mot slutten av sesongen. Var toppscorer både i Ålesund og Tromsø, og det er i år antydet at Mos vil spille i lag med Marcus Pedersen på topp. Dette gjør han til en attraktiv spiller, for toppnivået er det ingenting å si på.

Kom nesten med:

Marcus Pedersen – 10,5 millioner

I form er Pedersen fryktelig god, men 1 million dyrere enn spisskollega Mos føles mye ut. Er ikke 100 prosent tilbake etter skade, og er derfor en man kan vente med i starten av sesongen.

marcus pedersen

Amahl Pellegrino – 7.0 millioner

Det ble ikke helt sesongen han hadde sett for seg etter overgangen fra Mjøndalen i fjor. Lite spilletid og manglende sluttprodukt var gjengangeren, noe som også kan skje i år på tross av spillerflukt i vinter. Kan spille like bak spissene og er da spennende, men noe usikkerhet rundt spilletid gjør at jeg holder meg unna foreløpig.

Oppsummert

Strømsgodset frister ikke all verden i fantasy-sammenheng slik det ser ut nå en uke før seriestart. En rekke av de sikre poengplukkerne er borte, mens den defensive formen er for ustabil. Om de likevel skulle få sving på det defensive er Vilsvik, Parr og Glesnes alle spennende til 5 millioner. Mos er nå den mest spennende spilleren, og en å følge videre.