Fantasy-detektiven: Mjøndalen

Skrevet av Espen Nesse


En ny deilig sesong med norsk fotball står på trappene. Innen dommeren blåser i gang Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

I dag: Mjøndalen

fantasyliga nb fa 13
De mørkebrune er tilbake i det gode selskap etter noen solide år i OBOS-ligaen. Vegard Hansen har brukt årene godt, og Mjøndalen ser ut som et lag som kan overleve i Eliteserien. Erfaringen fra oppholdet i den øverste divisjonen fra 2015 er noe troppen tar med seg inn i sesongen, selv om det ikke er mange igjen som var med den gangen.

Overganger

INN:

Sondre Liseth (Nest-Sotra)
Fredrik Brustad (Molde)
Dagur Dan Thorhallsson (Lån, Keflavik)
Akeem Latifu (Sogndal)
Julian Faye Lund (Lån, Rosenborg)
Stian Aasmundsen (Kristiansund)

UT:

Jonathan Lindseth (Sarpsborg 08)
Mads Westlie Gundersen (Åssiden)
Ousseynou Boye (kontrakt utgått)
Anders Klemensson (Oppsal)
Andreas Hellum (lån til Strømmen ut sesongen)
Sebastian Temte Hansen (lån til Notodden ut sesongen)

Mjøndalen er mye bedre forberedt til Eliteserien denne gangen. Mange gode navn har kommet inn, og ikke mange tapt i dette vinduet. Jonathan Lindseth blir dog et stort tap, og vanskelig å erstatte. Dagur Dan Thorhallsson er kommet inn og skal prøve å få fansen til å glemme Lindseth, men det er usikkert hva islendingen kan få til i brunt. Keepertrøbbelet i klubben kjenner de fleste til, da både Bokwe og Makani er ute med skade for øyeblikket. Julian Faye Lund har kommet inn dørene fra Rosenborg på lån, og vil vokte buret til det eventuelt blir noe konkurranse etterhvert. Det er ventet at enda en keeper skal hentes.

Fredrik Brustad og Sondre Liseth er to offensive signeringer, hvor spesielt førstnevnte vil bli en viktig brikke allerede fra start. Brustad blir nok å se i startelleveren allerede i runde èn, mens Liseth er i konkurranse med evigunge Occean. På venstreback-posisjon har også Akeem Latifu kommet inn. Tidligere Sogndal-spiller, en klubb som begynner å bli kjent for utviklingen av gode backer!

Til slutt må vi selvsagt nevne Stian Aasmundsen, den hjemvendte sønn. Prøvde lykken i Sverige før han dro til Kristiansund i desember 2017.

Resultater

Mjøndalens målpoeng i parentes.
Mjøndalen – Raufoss 3-1 (Scriven 2, Sebastian Hansen – Assist: Scriven, Alexander Hansen, Bokwe)
Mjøndalen – Notodden 3-1 (Scriven 2, Diomande – Assist: Brochmann, Fredriksen)
Mjøndalen – Fredrikstad 2-2 (Thorhallson, Occean – Assist: Dragsnes, Scriven)
Mjøndalen – Vålerenga 2-0 (Hellum, Bojang – Assist: A. Hansen, Diomande)
Mjøndalen – Norrby 3-3 (Gauseth, Solberg, Bojang)
Mjøndalen – Odd 0-1
Mjøndalen – Sandefjord 2-1 (Liseth, Sell – Assist: Occean 2)
Mjøndalen – Skeid 3-1 (Scriven, Sell, Gauseth – Assist: Scriven, Sell, Thorhalsson)
Mjøndalen – Tromsø 5-1 (Brochmann 2, Occean, Liseth, Bizoza – Assist: Occean, Solberg, A. Hansen 2, Johansen)
Mjøndalen – Stabæk 0-1

detektiven promo

En strålende pre season for Mjøndalen. Gjennomsnittlig tatt 2.22 poeng, som er fjerde best i Eliteserien i vinter. Takk til RogerB (@FotballfeberESN på Twitter) for nydelig oppsummering av sesongoppkjøringen. Excel-arket hans kan du se HER.

Mange navn som peker seg ut her. Alfred Scriven har spesielt vist seg frem, mens Oliver Occean enda virker sprek. Tony Brochmann blir spennende å følge denne sesongen, og har allerede vist at det fortsatt bor mange målpoeng i ham. William Sell har også ordnet noen målpoeng fra sin vingposisjon, men pådro seg en skade i forrige kamp.

Trolig lag

Helt klart flere strenger å spille på i forhold til forrige gang de var i Eliteserien. Med Aasmundsen og Faye Lund inn er alle lagdeler forsterket.

Vanskelig å sette en ellever for Mjøndalen nå. Quint Jansen og Johansen er helt spikret, og et meget solid stopperpar av Eliteserie-kvalitet. Latifu og Dragsnes er to gode backtyper som stormer fremover, men her ser vi ikke bort ifra at Solberg-Olsen plutselig kan melde seg på. Mye kvalitet på midtbanen, og da er det kanskje venstrebacken som er lettest å komme seg inn på.

Brochmann, Aasmundsen og Gauseth utgjør en god midtbane, med ulike kvaliteter. Thorhallson og Olsen-Solberg kan også spille her. William Sell og Fredrik Brustad har fått mye tillit i vinter og kjemper om å starte sesongen på vingplass, unge Mathias Fredriksen kan også starte mot Enga, men Liseth har operert der de siste treningskampene.

Occean, Liseth og etter hvert Kupen danner en spennende angrepsrekke. Kamp om plassen og ulike spisskompetanser. God tropp dette!

Vi tipper Mjøndalen går ut slik mot Vålerenga på Intility:

OVAjOvvx.jpg large

Det ser ut som at Brustad kanskje kan rekke første runde, og da går nok han rett inn. Ellers er det en del spørsmålsstegn og det blir spennende å følge.

Nøkkelinfo

  • Mjøndalen er dyktige bakover, noe de viste gjennom hele fjoråret. Kun 24 baklengs på 30 kamper er sterkt. Nå har de også forsterket med Latifu inn, samt Aasmundsen som hjelper til med defensiv trygghet på midten. Her kan vi finne billige løsninger som kan gi “clean sheets”.
  • Joachim Olsen-Solberg er et populært valg, men her må man passe på. Det er slett ikke sikkert at den farlige dødballspesialisten blir å se i runde 1. Kan spille i mange posisjoner, noe som ofte kan være en typisk egenskap for backup-spillere.

 

Dødballer

Frispark (Korridor): Olsen-Solberg, Aasmundsen
Frispark (Direkte): Jansen, Olsen-Solberg
Straffer: Gauseth, Occean
Corner: Olsen-Solberg, Aasmundsen

Kampprogram

hyuh

Det som er spesielt spennende med Mjøndalens program er at annenhver kamp er hjemme mot antatt svakere motstand. Her kan Mjøndalen holde nullen, og da er det spennende å se for seg mulige rotasjoner. Både Ranheim og Strømsgodset er lag som passer inn i denne rotasjonen. Daniel Kvande fra Ranheim og Sondre Solholm Johansen fra Mjøndalen er begge mulige målpoeng-sankere, og kan være fine alternativ.

 

Fantasyvalgene

William Sell 4.0m

Det mest spennende navnet per nå. William Sell måtte ut med skade sist kamp, men det ser ikke ut til være noe alvorlig. Om han starter eller ei vet vi ikke enda, men Sell er altså oppført som forsvarsspiller og spiller ving! Har både scoret og assistert i vinter. Fin å ha på benk, og det beste alternativet til 4.0m.

Nær å komme med:

Julian Faye Lund 4.5m

For de som velger å gå for den billigste taktikken på keeperplass, kan Faye Lund være et alternativ. Gode hjemmekamper i starten, og et Mjøndalen med mye energi fra opprykket. Fungerer også i rotasjon, da med for eksempel Barli i Ranheim. Dette gjør også Solholm Johansen aktuell.

Stian Aasmundsen 6.5m

Finfin forsterkning for Mjøndalen som så fryktelig tynne ut på midten. Med Aasmundsen får de god hjelp til å pynte på målscorer-statistikken, da den tidligere KBK-profilen ordnet hele elleve målpoeng i fjor. Altfor mye penger til å være aktuell nå. Mathias Fredriksen 5.5m og Tony Brochmann 6.0 er billigere alternativ som også kan bli aktuelle.

Oppsummert

Mjøndalen er et defensivt solid lag. Om du går for en rotasjon kan det være spennende å velge Johansen, mens Olsen-Solberg absolutt kan vise seg å være verdt pengene, men velger å avvente fra den første runden. William Sell er uansett det heteste alternativet, da han er en fin mann å ha på benken til 4.0m.

 

detektiven promo