Fantasy-detektiven: Odd

Skrevet av Espen Nesse


En ny deilig sesong med norsk fotball står på trappene. Innen dommeren blåser i gang Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

I dag: Odd

detektiven promo

Fjoråret ble en skuffelse for Fagermos menn, noe som kan skyldes en del utskiftninger i laget. Mange unggutter kom inn, og det tar selvsagt tid for å få satt laget. Nå har de fått ett år, nye spennende ansikt har kommet inn, og den defensive strukturen er der enda. Odd blir et vanskelig lag å bryte ned i 2019.

Overganger

INN:
Andreas Helmersen (lån fra Rosenborg ut sesongen)
Fredrik Oldrup Jensen (lån fra Zulte Waregem, Belgia frem til sommeren)
Egil Selvik (Sandnes Ulf)
Sander Svendsen (lån fra Hammarby frem til sommeren)

UT:
Viljar Myhra (Strømsgodset)
Andreas Nordvik (kontrakt utgått)
Martin Broberg (Örebro, Sverige)
Stefan Mladenovic (Sandefjord)
Vegard Amundsen Bergan (Bodø/Glimt)

Et spennende overgangsvindu for Odd sin del. Odd har ikke mistet noen nøkkelspillere i vinter, til tross for at Martin Broberg var en god bidragsyter.

fantasyliga nb fa 13

Fredrik Oldrup Jensen er tilbake i Odd-drakt etter to sesonger i Belgia og Zulte Waregem. I 2018 var han utlånt til Göteborg, men nå altså klar for Odd igjen. Andreas Helmersen har kommet inn fra Rosenborg, og vil være lånt ut til Odd ut sesongen. Helmersen spilte en del for Ranheim på utlån i fjor, uten å gjøre seg særlig bemerket. Nå håper Fagermo at den unge trønderen skal få sitt gjennombrudd.

Signeringen som klinger i de fleste ører er Sander Svendsen. Nok en mann som kommer inn på lån, og en solid forsterkning. Sander Svendsen viste til tider svært gode offensive ferdigheter i Molde, og ble dermed solgt til Hammarby i Sverige. Det har ikke gått helt etter planen, noe som gjør at han nå er tilbake i Norge frem til sommeren i første omgang.

Resultater

Odd – Göteborg 2-1 (Nordkvelle, Lagemyr)
Odd – Raufoss 5-1 (Rashani, Lauritsen 3, Bjørtuft – Assist: Kitolano, Bjørtuft)
Odd – CSKA 0-3
Odd – Sogndal 0-0
Odd – Wattens 3-0 (Rashani, Børven, Ruud – Assist: Børven, Kitolano)
Odd – Mjøndalen 1-0 (Børven)
Odd – Viking 1-1 (Børven – Assist: Kaasa)
Odd – Stabæk 1-2 (Kitolano, Rashani)
Odd – FKH 4-0 (Børven, Rashani 2, Johnsen – Assist: Rashani, Nordkvelle, Sødlund)
Odd – Aalborg 2-0 (Rashani, Kaasa)

Brukbar vinter for Odd. Spesielt Elbasan Rashani har virkelig vist seg frem og nesten scora hver gang Odd har gjort det. Børven ser også ut til å ha noe på gang, og med Svendsen inn i tillegg ser angrepsrekka solid ut. I de siste fire kampene har Odd sett meget bra ut, hvor de to siste kampene har vært spesielt positive. Det blir spennende å se om hvittrøyene kan ta med seg denne formen inn i sesong også!

Trolig lag

Odd har absolutt et slagkraftig lag nå. De er et solid kollektiv som er vanskelige å bryte ned, hvor de bakerst har en kruttsterk keeper i Sondre Rossbach. Den unge keeperen har vært med lenge, og det er dessverre bare rekkevidden hans som nok har hindret en tur til utlandet.

Foran seg har Rossbach et meget godt forsvar. Evigunge Ruud til høyre er alltid med fremover og både slår frispark og stanger inn mål fra dødball. Semb Berge er tilbake etter et langt skadeavbrekk og vil sørge for færre mål imot kontra fjoråret. Steffen Hagen ved siden av er også en rutinert herremann. Birk Risa har etter noe tid endelig blitt plassert i en posisjon, og det endte på venstrebacken. Kan også spille ving og spiss, da han først og fremst innehar store offensive ferdigheter. Vi får se hvordan den tidligere utenlandsproffen klarer seg defensivt.

Midtbanen er også styrka. Rashani og Svendsen kommer nok til å spille mest i vår, og er to kreative og svært angrepsvillige vinger. Oldrup Jensen og Vebjørn Hoff spiller på midten, mens Joshua Kitolano, Jone Samuelsen, Fredrik Nordkvelle osv. kjemper om den siste plassen.

Torgeir Børven slo gjennom som ung, men har ikke funnet seg selv etter tiden i utlandet. I vinter har han sett frisk ut, og hele Skien håper han nå kan skinne igjen.

fdcsvghj

Om Svendsen er frisk og rask går han trolig rett inn, hvis ikke spiller Sødlund. Kitolano fikk seg en kjenning i landskampen mot Kroatia, og spiller trolig ikke fra start. Nordkvelle seiler opp som den som er nærmest per nå. Semb Berge er også noe usikker, og da vil eventuelt Bjørtuft gå inn på stopperplass. Eventuelt flyttes O. Jensen ned ett hakk. En del usikkerhet rundt laget enda.

 

Nøkkelinfo

  • Det er først og fremst bakover Odd er sterke. Bakre femmer holder utrolig høyt eliteserie-nivå, og det vil alltid bli tungt å knekke Odd. Oldrup Jensen styrker også det defensive fra sin ankerposisjon.
  • Elbasan Rashani har vært i fyr og flamme i vinter. Også god i 2018. Odd har faktisk et godt program i starten, sett bort fra runde 2(Rik Onkel). Til 8.0m er han inne på undertegnedes lag akkurat nå.

 

Spennende Fantasy-valg

Elbasan Rashani 8.0m

Fem mål og to assist i pre season. Rashani har blitt Odds viktigste angrepsspiller og skal være den som står for målpoengene. Nordmannen er født i Sverige, men spiller landslagsfotball for Kosovo. Tygg litt på den setningen. Driblesterk, godt driv og teft for mål. Ser man bort fra bortekampen mot Rosenborg i runde to, har Odd et av de fineste programmene i starten. Fin mann å ha på laget.

rashani

Espen Ruud 6.5m

Prisen er litt skremmende når vi ikke helt vet hvor vi har Odd. Likevel vet vi hva Ruud er i stand til. Han kan ta straffer, frispark, og kan i tillegg score på corner. Høyrebacken kan derfor fort være verdt pengene allerede fra start. Eneste som gjør det vanskelig er at det er flere som frister i forsvar, og vi kan ikke fylle hele troppen med dyre forsvarsspillere.

Nær å komme med:

Torgeir Børven 8.0m

Som nevnt har Børven sett bra ut i vinter. Han vil bli Odds main-man på topp, og har en stor jobb foran seg. Det er også noen sko å fylle, når blant annet Frode Johnsen herjet der for noen år tilbake. Vil nok ta straffene foran Ruud, og med Svendsen og Rashani bak seg tror vi det kan løsne for bergenseren. Vi må uansett vente til vi ser en indikasjon på at det faktisk kan løsne!

Dødballer

Frispark (Korridor): Ruud, Rashani, Sødlund
Frispark (Direkte): Ruud, Rashani
Straffer: Børven, Ruud
Corner: Rashani, Ruud, Risa, Sødlund

Kampprogram

dcsfvgbtfrhhuygnj.png

To tøffe kamper i starten, men allerede fra runde tre ser det bedre ut for skiensklubben. Med å kjøre “Rik Onkel” i runde to er Odd-spillere høyinteressante allerede fra runde en.

Oppsummert

Odd er først og fremst interessante defensivt, men når vi ser Rashani i den formen han er, er det vanskelig å styre unna. Om Odd scorer nok mål må vi bare se, men at de blir vanskelige å bryte ned er helt sikkert. Det blir spennende å følge Fagermos menn i 2019.