Fantasy-nytt: Gameweek 32

Skrevet av Kenneth Baraas (@FantasyPLNorge)


Slitne Chelsea-spillere, Pep-roulett og skadeproblemer i Manchester United.

Vi har samlet sammen det viktigste fra ukens pressekonferanser før den viktige dobbeltrunden. Her er siste nytt fra de engelske klubbene:

Arsenal

Skadenyheter

London-klubben har ikke dobbeltrunde, men de mest aktuelle FPL-alternativene er i alle fall spilleklare til oppgjøret mot Newcastle på Emirates.

Brighton

Skadenyheter
“Chris Hughton has ruled Pascal Gross out of Brighton’s first GW32 fixture but Florin Andone has trained and will be assessed tomorrow. Davy Propper is fit and available.” – Fantasy Scout

Hughton: «I’m fortunate that I have got two good full-backs in [Montoya] and Bruno, he is still a very good level full-back. I have tended to go with a little more consistency in the back four, hence why he [Montoya] and Bernardo have played.» – Fantasy Scout

Brighton møter Southampton og Chelsea denne runden og faller dermed litt nedover på prioriteringslista over lag som er interessante. Hughtons mannskap mangler også en viktig spiller, Gross, i rundens første kamp.

Cardiff

Skadenyheter
“Neil Warnock reports that Callum Paterson will be out for the rest of the season after undergoing surgery, while Matt Connolly has dislocated his ankle. Jazz Richards will rejoin the Cardiff squad next Monday.” – Fantasy Scout

Heldigvis for Cardiff er det ikke altfor mange skadeproblemer før utfordringene som venter mot Chelsea og Manchester City i den kommende dobbeltrunden.

Fantasy ESN Fasnbet

Chelsea

Hudson-Odoi
Maurizio Sarri on Callum Hudson-Odoi: ´We have to play eight matches in [the next] 28 days and so I’m sure Callum will start in two, three matches. It’s not a problem for me to put him in the starting XI in a Premier League match.´»

Skadenyheter

Hudson-Odoi tilbyr en billig vei inn på midtbanen til Chelsea, men mye tyder på at det ikke blir 2×90 på den unge engelskmannen denne runden. Det rapporteres om slitne bein på Chelseas treningsfelt, noe som er naturlig etter en landslagspause, og det kan være en fordel å se til spillere som ikke har spilt landslagsfotball i de to siste ukene.

Crystal Palace

Skadenyheter

To populære valg fra Crystal Palace før London-klubben skal møte Huddersfield og Tottenham i dobbeltrunden. Det virker forholdsvis lovende med tanke på startplass, men det tryggeste er å gå for spillere som er 100 prosent spilleklare.

Everton

Skadenyheter
“Silva on Lucas Digne, Andre Gomes and Phil Jagielka: ´They are all OK. Lucas, we have to take care of him in some moments. We have one more session but he looks in condition to play.´” – Fantasy Scout

Fulham

Skadenyheter
“Scott Parker has revealed that Alfie Mawson is progressing well but will likely need to feature for the under-23s before being considered for first-team selection.” – Fantasy Scout

Leicester

Skadenyheter
“Brendan Rodgers says that Leicester City’s international players have all come back fit and well» – Fantasy Scout

Liverpool

Salah

Skadenyheter
Klopp on Alexander-Arnold, Shaqiri and Keita: ´For all three it was pretty much their first full session so we have to see how they react. Joe [Gomez] was back yesterday after 15 weeks and looked really good but of course, early stages.´” – Fantasy Scout

“Klopp on the international break: I think it’s the first time they all came back healthy. Yesterday we had everybody together.” -@thisisanfield

Kjærkomne nyheter for Liverpool. Oxlade-Chamberlain nærmer seg også med stormskritt og de røde ser ut til å kunne stille med en slagkraftig tropp i sesonginnspurten.

Manchester City

Skadenyheter

Guardiola: «Except Fabian Delph, the other people is fit. We have 21, 22 players and that’s good, they have to compete with each other to take one place in their position.» – Fantasy Scout

Mendy
“Guardiola on whether Benjamin Mendy is fit for tomorrow: ´Yep. Of course, he needs time. He trained the last three days and the reaction in his knee is really good.´” – Fantasy Scout

Mye virker usikkert før en lang dobbeltrunde, men noe som er sikkert er at Pep-ruletten er umulig å spå. Oppskriften for “free hit” virker å være Sterling, Agüero og en valgfri tredjemann fra de lyseblå. Ederson er nok det tryggeste valget med tanke på spilletid, etterfulgt av Laporte, eller om man ønsker å spille litt mer dristig og velge tre offensive fra ligalederen.

Manchester United

Skadenyheter
Solskjær: «We’ve had a very good training week. Some have been away and have come back okay. Alexis has just come back and there is only him who is out, along with Matteo [Darmian] and Antonio [Valencia]. Those three are out.»  – @utdreport

“We’ve had a very good training week. Some have been away and have come back OK… we’ll have to check on one or two of the others” – Simon Peach

Tottenham

Skadenyheter
“Serge Aurier (hamstring) and Eric Dier (hip flexor) were both injured on international duty and neither player will be available for the trip to Anfield. Harry Winks (groin) continues his on-field rehab.” – Ben Dinnery

Aurier er ute med en hamstringskade, noe som gjør Trippier til et alternativ i forsvar med to kamper mot henholdsvis Liverpool og Crystal Palace.

Watford

Skadenyheter
Gracia: «Holebas is available for the next game. All the internationals came back in good condition. We only have Tom Cleverley with a problem in his calf. We’ll see his evolution next week. The rest of the players are available.» – Fantasy Scout

Gray
Gracia: «Andre Gray had a small problem after the last game, but he has been training all week. He is ready to compete as well.” – Fantasy Scout

Flere som er på “free hit” har vært inne på tanken med Troy Deeney som et billig alternativ på spissplass. Spørsmålet er om Gray tilbake minsker sjansene for spilletiden til Deeney.

Det var de mest aktuelle nyhetene fra ukens pressekonferanser. Send gjerne inn dine tanker om runden til oss på Twitter.