Fantasy-gull: Runde 34

Skrevet av: Henrik Palm Strand.


Interessant forsvarstrio i Brighton (!), trippel Tottenham og en formsterk duo på topp. Her er ukens fantasy-gull fra Premier League.

Vi går gjennom ukens deilige statistikk fra FPL-verden. Vi begynner bakerst.

Skudd siste fire runder:
Schlupp – 8
Azpilicueta – 7
Alexander-Arnold, Alonso, Creswell, Lowe, Luiz, Morgan, Otamendi – 5

Sjanser skapt siste fire runder:
Alexander-Arnold, Alonso – 8
Digne – 7
Pereira, Chilwell, Robertson – 6

Mange interessante navn her, men bakover er det faktisk Brighton som er det aller mest interessante laget til runde 35. De har en strålende dobbel med hjemmekamper mot Bournemouth og Cardiff. Duffys (4.7) fem scoringer er mest av alle forsvarere denne sesongen. I tillegg er stopperpartner Dunk (4.4) er farlig i boks. En keeper med dobbeltrunde er alltid spennende, og vi lar oss like godt friste av også Ryan (4.4).

Skjermbilde 2019-04-11 kl. 20.03.30

Trippier (6.0) møter Huddersfield hjemme, og med Aurier ute med skade bør plassen være trygg. Har skapt fem sjanser de siste fire rundene, til tross for at han bare har spilt to kamper. Bør ha god sjans på å holde nullen, og om han legger på et offensivt bidrag eller to kan det bli mye poeng for Trippier til helgen.

Også interessant å se Alexander-Arnold helt i toppen på begge statistikker. Fint alternativ fremover, selv om han ikke har noen dobybeltrunde.

Sjekket ut podcasten vår? Ny episode kan høres her.

Midtbane:
Skudd totalt siste fire runder:
Salah – 17
Sigurdsson – 13
Mane,  Maddison – 12

Skudd i boks:
Salah – 10
Hazard, Mane, Sterling, Richarlison – 9
Sigurdsson – 8

Sjanser skapt:
Eriksen, Maddison – 14
Hazard – 13
Sigurdsson – 12

Touch i boks:
Salah – 42
Hazard – 38
Mane – 27

På midten er det Tottenham som har de mest fristende alternativene. De beste underliggende tallene tilhører Eriksen (9.2), som har skapt flest sjanser av alle, de siste fire rundene. Det på tross av at Spurs bare har hatt tre kamper, mens Chelsea har hatt fem og mange andre lag har hatt fire.

Skjermbilde 2019-04-11 kl. 20.13.26

Også lagkamerat Son (8.6) er på vår radar. Har scoret i to kamper på rad, og med Harry Kanes ankelskade blir han enda viktigere offensivt for Tottenham. Vi tror Huddersfield får det tøft i Tottenhams nye storstue, og velger gladelig to offensive kort.

Sterling (11.5) har bare spilt to av de siste fire, men har likevel notert seg for 10 skudd, nest flest skudd i boks og 21 touch i boks (fjerde best). City har et tøft program hvor de kjemper på flere fronter, men har ikke råd til å tape særlig med poeng i tittelkampen. Sterling er definitivt rotasjonsutsatt, men Citys offensive potensiale er så stort at det er en risk vi mener det er verdt å ta.

Spiss:
Skudd siste fire runder:
Kane – 17
Vardy – 15
Higuain – 14

Skudd i boks:
Kane, Vardy – 12
Calvert-Lewin – 11
Higuain, Fimino – 9

Sjanser skapt:
Firmino – 7
Pérez, Rondón, Vardy, Zaha – 6
Deeney – 5

Touch i boks:
Zaha – 29
Kane – 25
Vardy – 23

«Forventede mål» (xG):
Vardy – 2.98
Firmino – 2.53
Lukaku – 2.40

Med Kane skadet er det Vardy (9.2) som er statistikk-kongen blant spissene. I tillegg til gode underliggende tall har han åtte mål og to målgivende på de siste åtte kampene. Møter Newcastle hjemme neste runde, og med den formen han viser bør han være selvskreven et fantasy-lag, men guttene på wildcard går nok fort utenom engelskmannen fordi han ikke har noen dobbelkamper.

En annen formspiller er Firmino (9.3). Har tre mål og to målgivende de siste fire, og vartet opp med både scoring og assist mot Porto. At de møter Chelsea i neste trenger ikke være noe hinder. Han liker ofte å spille mot topplagene, og scoret for eksempel tre mål hjemme mot Arsenal i romjulen.

Det var det for denne uken! Har du ris, ros, tips eller tilbakemeldinger? Ta kontakt med oss i @FantasyFans_net på Twitter.