Fantasy-nytt: Gameweek 35

Skrevet av Kenneth Baraas (@FantasyPLNorge)

Fersk Son-oppdatering, Pep-Roulette leker videre og tvilsomme Watford-spillere på radaren.


Vi har samlet sammen det viktigste fra pressekonferansene før den viktige dobbeltrunden. Her er de siste oppdateringene fra Premier League-klubbene:

Arsenal

Ramsey
Emery: «He was in a very good moment, he was with a big behaviour and commitment to do something important. His injury today can give us some matches without him. I don’t know [if he’ll return before the end of the season].”

Rotasjon
Emery: «It’s very important now for the players to have some rotation because some players are injured and after the match today we need different players with a new energy. Some of the players after the match today maybe cannot play on Sunday.» – Skrevet av Fantasy Scout, som har vi hentet en del fra.

Arsenals manager varsler rotasjon etter avansementet i Europa League. Flere hiver seg på en angrepsspiller hos “The Gunners”, spesielt Lacazette, men man bør være forberedt på at det med litt uflaks kan bli med én startplass i den kommende dobbeltrunden.

Bournemouth

Skadenyheter
https://twitter.com/FFScout/status/1119167198482903040

Eddie Howes mannskap leverte varene i forrige runde og utgjør en differensial frem mot sesongslutt med et brukbart kampprogram.

Brighton

Skadenyheter
“Chris Hughton confirms that Brighton have no new injury concerns ahead of the weekend’s match at Wolves.”

Mange brant seg på «Brighton-hypen” som ble skapt før dobbeltrunden. Spørsmålet nå er om det er verdt å bruke “Bench Boost”-chipen med to-tre Brighton-spillere på benk – ettersom de blåhvite har bortekamper mot Wolverhampton og Tottenham. En idé kan være å spare chippen til Gameweek 36 hvor Newcastle gjester Amex Stadium – og eventuelt bruke “Triple Captain”-chipen i denne runden for de som har igjen begge chipene.

Chelsea

Hazard
“Maurizio Sarri on Eden Hazard’s knock: ´No, nothing serious I hope and I think. It’s only a knock, it’s only a strong knock. I think that we can recover him for the next match on Monday.´”

I en runde med mange gode kapteinsalternativer, kan en liten smell være nok til å holde seg unna belgieren som kaptein. Starter trolig på mandag, men vær obs på et mulig tidlig bytte ved en eventuell komfortabel ledelse.

Skjermbilde 2019-04-19 kl. 16.46.19

Crystal Palace

Roy Hodgson on Jeffrey Schlupp: «He won’t play again this season, the ankle injury is such that it will take the three or so weeks we have left (to heal).»

Fin type som er ute her. Synd for Palace.

Everton

Skadenyheter
https://twitter.com/FFScout/status/1118894933853782018

Mina er ute i noen uker og Gomes er suspendert i tre kamper.

Leicester

Skadenyheter
https://twitter.com/FFScout/status/1118883372842004480

Ingen nye skadenyheter for Rodgers. En stall klare til å straffe alle som har droppet dem på et wildcard fordi de ikke har noen doble kamper.

Liverpool

Slitasje
Klopp: «We are not tired. We recover, training is a lower intensity at the moment because we cannot do a lot. But we don’t have to do a lot, the most important sessions of the week are the games we play.»

Gomez
Klopp: «Joe [Gomez] looked good [on Wednesday]. Whether he will start, we will see. We have a lot of players with a lot of rhythm but it’s good to have him.»

Lovren
Klopp: «Dejan was ill, so he should be available again. We will see that. Heard nothing after the Porto game. Nothing real serious, should be OK. They should be all in.» – Fantasy Scout

Ikke stort å uroe seg over for FPL-managere. Klopp vil mest sannsynlig stille med toppet mannskap – selv mot Cardiff. Ingenting skal overlates til tilfeldighetene i en svært dramatisk duell med Manchester City om ligagullet.

Manchester City

Zinchenko
“Pep Guardiola on whether Oleksandr Zinchenko could be fit to return: ´Yesterday he makes part of the training, yeah.´”

Slitasje
Guardiola: «We’ll see today how the people recovered, mentally and physically. After we will make a decision tonight because tomorrow morning we play early on. We’ll see, in terms of selection.»

Det er aldri godt å vite hva Guardiola vil finne på når det gjelder rullering, men ligaen vil i alle fall være hovedfokuset nå etter å ha blitt slått ut av Champions League. Det vil dog være noe overraskende om Pep velger å eksperimentere stort med elleveren i en jevn tittelkamp mot Liverpool.

Manchester United

Skadenyheter
Solskjær: «Ander is back in training, he’s been working really hard. Eric will be back in training over the weekend, Antonio we’re not sure about yet. Nemanja and Alexis had a good session yesterday as well, so they will probably be involved.»

De røde djevlene har mistet mer og mer interesse fra FPL-managere. Det flyter ikke like godt for Solskjærs menn og selv med en dobbelrunde er det lite snakk om FPL-alternativer fra United. Med en hjemmekamp mot Manchester City i dobbeltrunden finnes det nok å velge i fra andre lag som frister mer.

Newcastle

Skadenyheter
https://twitter.com/FFScout/status/1118859710617280512

Longstaff og Lejeune de eneste som er ute for Benitez.

Southampton

Vestergaard
“Ralph Hasenhüttl says that defender Jannik Vestergaard is a doubt for the match against Newcastle on Saturday.”

Skadenyheter
Hasenhuttl: «Yan Valery is OK. Michael Obafemi is not training with the group. Mario Lemina made a big step forward in the week. He’s trained with the team and looks much better now. Maybe his injury time comes to an end.»

Gode nyheter for de som har kastet seg på «Valery-bølgen”. Fin budsjettspiller å ha i dobbeltrunden samt i de resterende rundene av sesongen.

Tottenham

Skadenyheter
https://twitter.com/FFScout/status/1118850978411839489

Pochettino: «We need to assess the players, we need to assess some players that cannot be possible to play. Some small issues that maybe makes it not possible for some players to play on Saturday again.» – Fantasy Scout

Pochettino: «That is the most important now thinking to try to take the best decision to try to help the team and to provide the team with good energy to be possible to fight and challenge for the three points.» – Fantasy Scout

Son
Pochettino on Son being banned for the Champions League semi-final first leg: ´Of course, that is going to be sure that if he is OK, he is going to play [in the league] because for the first leg of the Champions League he is going to be suspended.´” – Fantasy Scout

Sissoko
Pochettino: «We need to assess him tomorrow. We’re not optimistic but today or tomorrow we are going to have a better idea.» – Fantasy Scout

Winks
Pochettino on whether Harry Winks could return v Brighton: ´We don’t know, we need to assess him tomorrow. Again today and tomorrow, we will see.´” – Fantasy Scout

Dier
Pochettino: «He has still not joined the team. Maybe tomorrow he can train with the team and then we need to assess whether it is OK for him to be part of the squad.» – Fantasy Scout

Tottenham har mye aktivitet på rehabiliteringsavdelingen. Spørsmålet er om de klarer å mobilisere til nok et oppgjør mot Manchester City – som vil ha fullt fokus på ligaen og har en tilnærmet skadefri tropp. Kommentarene rundt Son er i alle fall positive nyheter, og fyrer ekstra opp under bålet til de som vurderer å sette kapteinsbindet på sørkoreaneren.

Skjermbilde 2019-04-19 kl. 16.48.22

Watford

Skadenyheter
Gracia: «In this moment, we have Jose Holebas, Tom Cleverley, Domingos Quina and Penaranda. All of them are out of the team.» – Fantasy Scout

Deulofeu & Pereyra
Gracia: «Both today trained with the team and we’ll see tomorrow how they are to play. We’ll decide tomorrow. They are training well but… I prefer to wait for tomorrow, to take the best decision.» – Fantasy Scout

Deeney
Gracia: «For me, it’s not a red card and the club appealed but I think we’ve lost. We have to play the next games without Troy, we have to be ready to compete without him.» – Fantasy Scout

Maks uflaks for de som kjøpte inn Deeney før den forrige runden. Vanskelig å si om Deulofeu og Pereyra vil spille en rolle fra start i første kamp.

West Ham

Skadenyheter
“Manuel Pellegrini thinks that Manuel Lanzini and Samir Nasri will not be available this weekend due to injury, while Javier Hernandez has a problem with his heel and hasn’t trained for two days. Jack Wilshere and Carlos Sanchez have trained with the squad.” – Fantasy Scout

Det var de mest aktuelle nyhetene fra ukens pressekonferanser. Send gjerne inn dine tanker om runden til @FantasyFans_net på Twitter.