Fantasy Eliteserien: Runde 4

Skrevet av: Espen Nesse.


Det nærmer seg ny runde av Eliteserien Fantasy! Nye dobbeltrunder, toppkjøp og beste kapteinsvalg. Her er våre tips før runde 4.

Nøkkelinfo

Vi har allerede hatt en dobbeltrunde i årets utgave av Fantasy Eliteserien, men det ser nå ut til at vi vil få minst tre til! En av rundene er allerede bekreftet. Sarpsborg og Molde er flyttet fra runde 17 til runde 15. Det betyr at Sarpsborg 08 får to kamper og Molde får én, som normalt.

fansbet velkomst

I tillegg vil vi – trolig – få minst to dobbeltrunder til. Runde 9 og 10 spilles samtidig som U20-VM, og flere lag fra Eliteserien har spillere som skal dit. Klubbene vil i utgangspunktet kunne flytte kampen sin med kun èn spiller borte, men da må denne spilleren ha spilt minst to av de tre siste kampene fra start i Eliteserien for sin klubb.

Følgende kamper kan potensielt flyttes, og det er størst sjanse for at Bodø Glimt, Viking og Stabæk søker – med tanke på uttatte spillere.

Runde 9, 20-21. mai:
Glimt-Brann
Stabæk-VIF
Molde-Viking

Runde 10, 25-27. mai:
KBK-Glimt
Odd-Stabæk
Viking-Sarpsborg

Mjøndalen og Godset kan også søke, men flytter nok ikke kampene sine – etter hva vi kjenner til. Mjøndalen har sisteskansen Faye Lund med på landslaget, men Ranmark er en solid backup for Vegard Hansen. Strømsgodset har Nico Mickelson og Andreas Hoven med, men velger trolig å ikke utsette kampene. Dette er dog ikke fastsatt.

Skjermbilde 2019-04-21 kl. 15.21.53

Det er ikke mange ledige datoer for å sette opp disse kampene, og det mest trolige er 8. mai. Det betyr at kampene fra runde 9 kan flyttes hit, mens kampene fra runde 10 blir flyttet på et senere tidspunkt – kanskje over sommerpausen til og med. Dette gir oss følgende dobbeltmuligheter i runde 6:

Glimt – Brann (Flyttet fra runde 9)
Glimt – LSK (GW 6)
Brann – Ranheim (GW 6)

Stabæk – VIF (Flyttet fra runde 9)
Mjøndalen – Stabæk (GW 6)
Viking – VIF (GW 6)

Molde – Viking (Flyttet fra runde 9)
Viking – VIF (GW 6)
FKH – Molde (GW 6)

Dette gir da Molde, Brann og Vålerenga nok en dobbeltrunde. Derfor er vårt tips å holde igjen bytter og “chips” til vi har mer informasjon på bordet. Dette er ventet i løpet av relativt kort tid, men ikke før runde 4 starter.

En annen god grunn til å holde byttene er fordi lagoppstillingene til alle kampene som begynner klokken 18, slippes ut før friste. Lagene finner du på fotball.no eller på klubbenes hjemmesider.

fantasyliga nb fa 12

Anbefalte signeringer

Dette er vår topp tre av spillere som vi anbefaler å signere til runden som kommer:

– Elbasan Rashani 8.0m
Rashani hadde en solid vinter med flust av mål og assists. Nå har sesongen startet, og han fortsetter å levere på et høyt nivå. Mot KBK ble det nok en strålende match, hvor han kronet det hele med en scoring og var banens beste.

Rashani er en driblesterk ving, med godt driv og teft for mål. Med Odds gode form, og ikke minst program, blir det vanskelig å se uten ham.

Skjermbilde 2019-04-21 kl. 15.23.15

– Jørgen Strand Larsen 6.5m
Strand Larsen hadde også en vidunderlig vinter, og ble Eliteseriens toppscorer i pre season. Misset store sjanser mot både Molde og FKH, men i likhet med Rashani fikk han endelig hull på byllen i tredje serierunde.

Sarpsborg ser solide ut, og har heller ikke europaspill som må prioriteres. En topp tre-plassering bør være målet, og Strand Larsen peker seg ut som Bakkes førstevalg på topp. En spiller du ønsker å ha på laget ditt i tiden fremover.

– Petter Strand 6.8m
Strand har allerede steget 0.3 millioner i pris, og det med god grunn. Han er en spiller som blør for drakten og løper kampen gjennom. Skaper flust med sjanser gjennom å vinne tilbake ballen, slå gode pasninger og bevege seg inn i riktige rom. Skapte seks sjanser mot Viking. Sterkt.

Strand har allerede notert seg for en scoring og to assist, og er muligens både Lars Arne Nilsen og Brann-fansens yndling allerede. Brann går inn i et fint program nå, hvor de til og med kanskje får med seg enda en dobbeltrunde. Her kan det være lurt å investere før prisen øker ytterligere.

Kaptein

Elbasan Rashani
Mye er sagt allerede, men det vi ikke har nevnt er motstanderen i rundens oppgjør. Viking står med full pott etter de første tre rundene og har kun sluppet inn et mål.

De mørkeblå roses i skyene, og forsvarsspillere som Iven Austbø og Viljar Vevatne har allerede økt i pris, men vi tror ikke det vedvarer. Slapp til over 20 skudd mot Brann. Viking med 44 baklengs i OBOS i fjor. Axel Andresson nå skadet ut sesongen, en spiller som skulle komme inn å styrke dette forsvaret.

Uten islendingen, og med en stadig usikker Austbø så vil det fort slå sprekker. Dette kan skje allerede til tirsdag i Skien, og da er spesielt Rashani en mann som kan lirke opp Viking-låsen.

Visekaptein

Ohi Omoijuanfo 9.2m
Spiss i form for et av de beste angrepslagene i Norge. Tar straffer og helt sikker i startoppstillingen. Flere gode grunner til å ha han som visekaptein.

En slags stabilitet i at du vet han vil komme til sjanser med spillere som Eikrem, Hestad og Ulland Andersen bak seg. Usikkerheten går i borteformen til Molde, kontra Odd som papiret har bedre program. Uansett to fine valg å ta med seg inn mot runden.

Lyst på mer info? Sjekk oss ut på: @fantasyfans_net på Twitter.