Fantasy-gull: Gameweek 36

Skrevet av: Henrik Palm Strand.


Billige alternativer i Southampton, en dyr «differential» og engelske spisser i superslag. Her er ukens Fantasy-gull.

Vi starter med statistikk på forsvarsspillerne.

Skudd siste fire runder:
Doherty, Morrison – 7
Boly, Duffy, Yoshida – 6
Dann, Davies, Mee – 5

Sjanser skapt siste fire runder:
Alexander-Arnold – 9
Chilwell – 8
Jonny, Digne – 7

Forsvarsspillere i Wolves er hete poteter. Jonny (4.3), Boly (4.7) og Doherty (5.3) har alle levert målpoeng, og man sitter trygt med minst én av dem mot Fulham. Men vær obs: i siste runde venter en bortekamp mot Liverpool, og da vil man gjerne se andre steder.

Southampton møter West Ham og Huddersfield i de to siste, og duoen Yoshida (4.1) og Bednarek (4.0) ligger på 2. og 3. plass på listen over «forventede mål» fra forsvarsspillere de siste fire.

Digne (5.3) skaper også sjanser i fleng, og har en sterk dødballfot. Backen har hatt hatt «return» i åtte av de ni siste kampene, og skal opp mot Burnley hjemme denne runden.

Over på midtbane: Skudd totalt siste fire runder

Salah – 19
Eriksen, Redmond – 16
Richarlison – 14

Skudd i boks:
Salah – 14
Jota – 13
Richarlison, Mane – 12

Sjanser skapt:
Eriksen, Maddison – 14
Hazard – 13
Sigurdsson – 12

Touch i boks:
Hazard – 42
Salah – 39
Mane, Sterling – 28

Redmond (5.4) er i kanonform, og 2.65 i «forventede mål» er best blant midtbanespillere. Møter to relativt svake forsvar i de to siste rundene, og har en lav og fin pris. Fremstår som et røverkjøp.

Skjermbilde 2019-05-02 kl. 15.50.32

Eriksen (9.3) leverer gode tall og har to fine kamper de neste rundene, men en skadeskutt tropp og tøffe semifinaler mot Ajax gjør han til et usikkert kort. Han har spilt 90 minutter i de 17 siste seriekampene, men det gjenstår å se om det betyr at han igjen spiller 90, eller at det er på høy tid at dansken får en hvil. Det sikreste kortet offensivt hos Spurs er nok Son (8.9), som har friske bein etter å ha sonet karantene i den første semifinalen.

Jota (6.3) er i knallform for Wolves, og leverer nå slik mange spådde før sesongen. Hjemmekampen mot Fulham er svært fristende, mens bortekampen mot Liverpool i siste runde blir tøff.

Hazard (10.9) har hatt to scoringer og tre målgivende på de tre siste kampene mot lag utenfor topp 6. Har en eierandel på bare 21,5 % blant aktive lag, og vil for mange være en «diff» som kan skyte deg oppover listene.

Mane (10.2) og Salah (13.3) stjal showet i hjemmekamen mot Huddersfield, er skuddvillige og er også på de to siste pallplassene på «forventede mål» med hhv. 2.45 og 2.24. Verken Newcastle borte eller Wolves hjemme er lette på papiret, men denne superduoen kan levere mot hvem som helst. Har riktignok semifinaler mot Barcelona på hver side av den kommende runden, så man er ikke garantert at de spiller 90.

Så til spissene: Skudd siste fire runder
Mitrovic, Vardy – 16
Aguero – 15
Jiménez – 12

Skudd i boks:
Vardy – 15
Aguero, Jménez, Calvert-Lewin – 11
Mitrovic, Pérez, Wilson – 9

Sjanser skapt:
Vardy, Rondón – 8
Firmino – 7
Arnautovic, Zaha – 6

Touch i boks:
Vardy – 32
Wilson – 30
Pérez – 26

«Forventede mål»:
Vardy – 4.11
Wilson – 3.34
Long – 2.84

Vardy (9.0) er fortsatt spissenes stats-konge. Under Rodgers har han scoret ni mål på åtte kamper, og topper samtlige av våre utvalgte statistikker. City borte og Chelsea hjemme er de to gjenstående kampene for Leicester, men Vardy trives ofte godt mot gode lag. Dermed er det nok andre steder folk burde prioritere å få inn friskt blod.

Skjermbilde 2019-05-02 kl. 15.52.05

Wilson (6.8) har tre mål og tre assist på de tre siste kampene. Det er ikke lett å bli klok på Bournemouths form om dagen, men hjemmekamp mot et redusert Spurs og bortekamp mot Palace er ikke et dårlig program for resten av sesongen.

Long (4.7) er tilnærmet gratis, men tross varierende spilletid har han fire mål på de fem siste. Er en fin sjans å ta om man trenger en billigspiss for å oppgradere andre steder, men med usikkerhet rundt spilletiden er det ikke en mann man skal kjempe inn på laget for enhver pris.

Har du ris, ros, tips eller tilbakemeldinger?
Ta kontakt med @FantasyFans_net på Twitter.