Fantasy-gull: Runde 38

Skrevet av Henrik Palm Strand


Beste valg blant gulljegerne, jokere på midten og en engelsk bortespesialist. Her er sesongens siste Fantasy-gull.

Vi starter med statistikk på forsvarsspillerne:

 

Skudd siste fire runder:

Morrison – 9

Boly, Doherty – 8

Dann, Digne, Duffy – 6

Sjanser skapt siste fire runder:

Alexander-Arnold, Digne – 10

Jonny – 9

Robertson, Chilwell – 7

Før seriepremieren er det ikke voldsomt med interessante forsvarsspillere. De færreste vil nok prioritere bytte her, men når det bare gjenstår én kamp bør fokuset uansett være stort på hvem de møter.

Liverpool-backene Robertson (6.8) og Alexander-Arnold (5.7) har 12 og 11 målgivende i serien denne sesongen, og har sånn sett kanskje det største potensialet. Samtidig er Wolves en tøff motstander, som fort kan score på Anfield. I City er Laporte (6.3) eneren for et lag som har holdt nullen i 10 av de siste 12 seriekampene, og som sikrer seriegull med seier.

Utover de to topplagene er det ikke mange som har mye å spille for, men ettersom Southampton møter Huddersfield hjemme kan det fort komme et rent bur her. Valery (4.1) virker å være det beste valget, spesielt nå som Yoshida (4.1) sliter med sykdom.

Spill på siste runde i Premier League hos Nordicbet!

Over til midtbane:

Skudd totalt siste fire runder:

Salah – 21

Eriksen, Redmond, Jota – 19

Silva – 16

Skudd i boks:

Jota – 18

Salah – 16

Redmond – 13

Sjanser skapt:

Moutinho – 20

Fraser – 17

Eriksen, Hazard, Milivojevic – 12

Touch i boks:

Hazard – 46

Sterling – 40

Salah – 34

Son soner karantene etter utvisningen mot Bournemouth, og for mange vil rundens bytte derfor komme på denne plassen i laget. En potensiell erstatter er Bernardo Silva (7.7). Portugiseren har skutt mest i City de siste fire rundene, og hvis ting går veien for de lyseblå kan det hende de avslutter sesongen med scoringsfest.

Redmond (5.4) leverer også gode underliggende tall, og møter som nevnt Huddersfield i den siste runden. Startet 16 seriekamper på rad før han ble benket sist, men ble byttet inn allerede i pausen. Vi tipper han starter igjen nå, og tror han kan være en fin «differential».

En annen aktuell erstatter er Milivojevic (6.5). Serberen skaper mange sjanser, og tar i tillegg straffer for det laget som har fått dem oftest i Premier League de siste to sesongene.

Salah (13.3) vil nok for mange være vanskelig å få råd til, men med en eierandel blant aktive lag på under 30 % kan han være gull verdt om han blir klar etter hjernerystelsen sist. Har i så fall en hel ukes hvile, og vil være supermotivert for å sikre toppscorertittelen, der han leder med to mål på Mane, Aguero og Aubameyang.

sp30-Mohamed-Salah

Så til spissene:

Skudd siste fire runder

Aguero, Mitrovic – 17

Lacazette – 15

Jiménez – 15

Skudd i boks:

Aguero, Lacazette – 13

Jiménez, Wilson – 12

Calvert-Lewin, Vardy – 11

Sjanser skapt:

Zaha – 7

Arnautovic, Ings, Vardy – 6

Aguero, Lacazette, Llorente, Rashford – 5

Touch i boks:

Lacazette – 39

Aguero, Jiménez, Wilson – 28

Rashford – 27

«Forventede mål»:

Wilson – 2.98

Aubameyang – 2.68

Vardy – 2.66

Siden Wilson (6.8) kom tilbake fra skade har han fire scoringer og fire målgivende – alle på bortebane. Skal spille nettopp borte mot Crystal Palace, som slipper til mye sjanser. De underliggende tallene ser også bra ut, så vi syns Wilson virker å være den mest spennende spissen før den siste runden.

Vardy (9.0) har vært i strålende form den siste tiden, selv om han ikke fikk til mye mot City på Etihad. Hjemmekampen mot Chelsea bør riktignok passe både han og Leicester bedre. Vardy har heller ikke gått to kamper på rad uten scoring siden januar ble til februar.

Jamie-Vardy-900707

Et lite longshot er Shane Long (4.7). Har scoret fire på de seks siste, møter Huddersfield hjemme, og virker å være førstevalget i Southampton. For én kamp og til en billig penge kan det være et enkelt «punt» å ta, om laget ikke har større behov andre steder.

En som ikke trenger noen introduksjon er Sergio Agüero (11.8). Han er skuddvillig, tar straffer og jager både liga- og toppscorertittel. Mange vil nok både eie Agüero og ha han som kaptein, men det kan jo også åpne dører for andre. Han har nemlig bare én scoring på de siste fem kampene, når Guardiola har spilt så sikkert som mulig for å sikre gullet. Dermed kan det være en idé å gå uten Agüero for de som trenger å hente litt poeng på rivalene.

Ellers gjenstår det bare å takke for følge denne sesongen, og ønske hjertelig lykke til med den aller siste runden!