Eliteserien Fantasy: Runde 9

Skrevet av Espen Nesse


 

Vi i FantasyFans håper alle hadde en strålende 17.mai-feiring, og at norsk fotballs nasjonaldag ga deg grønne piler. Ny runde allerede 19. mai og derfor kjører vi ingen podcast før runden som kommer. Til runde 10 er vi igjen tilbake for fullt med gjest i studio.

Til runde 9 gir vi deg noen tips og triks i denne artikkelen. Først vil vi minne på runde 10, som er en såkalt “blankrunde”. Det vil si at det kun spilles fem kamper, og handler som gjøres mot runde 9 bør være spillere med kamp i runde 10.

Her er noen av våre anbefalte kjøp:

Veton Berisha 9.6m/Petter Strand 6.9m

Veton Berisha ser bedre og bedre ut. Nå har han levert to mål og tre assist på fire kamper. Kommer til flere skudd enn tidligere, og spiller for et Brann-lag som endelig har fått på plass litt av den effektiviteten som var savnet. Ser man på underliggende statistikk er Strand den spilleren som peker seg ut som best verdi. Sistnevnte hadde flest skudd forrige runde (7).

Stabæk - Brann 2019 Veton Berisha

Til nå denne sesongen står de med omtrent like mange skudd og like mange skapte sjanser, og med kamp i runde 10 er det en fin timing for å hente en av dem inn.

Thomas Lehne Olsen 9.0m

Endelig ble det scoring på Lehne Olsen igjen. Fjoråret ga tolv mål, men sesongen var preget av mange brente sjanser og generelt dårlig uttelling. Hvis Olsen finner selvtilliten, og Smarason finner Olsen, kan dette bli en strålende sommer for «Fugla». Snitter tre skudd per kamp, og det i en dårlig sesongstart for LSK. Forventer både flere skudd og mål nå.

velkomsttilbud nordicbet

Et “mikset” kampprogram med noen tøffe og noen fine matcher de neste ukene. Det blir nok spredt med poeng for de gule og sorte, men vi har tro på at det vil komme en del mål fra Lillestrøm i tiden fremover.

 

Joackim Olsen Solberg (JOS)/Mathias Eriksen Ranmark 4.4m

Sisteskansen fra Mjøndalen har tatt over plassen i buret etter Faye Lunds variable sesongstart. Nå reiser Lund på landslagsoppdrag og Ranmark er garantert startplass.

Vi vet at flere sitter uten keeper inn mot “blankrunde” 10, og ser på Ranmark som en fin mann å hente inn. Billigst av alle startende keepere, og har et fint program fra runde ti til tretten. Mjøndalen slipper også til mye mindre nå enn i åpningen av sesongen.

Trenger du en forsvarsppiller er Olsen Solberg en mann å se opp for. Mjøndalen har stort fokus på dødballer, og dødballfoten til JOS er gull verdt. En annen mann å nevne er selvsagt Solholm Johansen som ofte er i enden av dødballene, men vi har mer tro på jevn poengfangst fra JOS i tiden som kommer.

Nøkkelinformasjon

  • Smarason er tilbake. Var med endringen til Lillestrøm etter pause, og kan bli en veldig viktig mann for LSK. Finner han formen vil han bli aktuell for våre lag.
  • Eikrem startet på benken sist grunnet en vond ankel. Med mindre skaden er slått opp igjen, vil han starte mandagens kamp mot Viking.
  • Vålerenga har “blank” i runde 9. Vi anbefaler å benke Vålerenga-spillerne – i stedet for å selge dem – slik at du har dem klare til den “amputerte” runde 10.

 

Kaptein

På 38 minutter skapte Eikrem 5 sjanser mot KBK. Det er fenomenale tall, og det er ingen tvil om at formen og kvaliteten er på plass. Dog er det en liten risiko angående ankelskaden. Det er kort mellom kampene, og det er ikke 100 prosent sikkert at han starter mot Viking.

Selv om mye tyder på det – både fordi han kom inn mot KBK – og fordi Molde trenger ham sårt. De blå kommer til å gjøre alt de kan for å få ham klar.

Tror uansett vi ser mot Molde for kaptein her, og Ohi stikker seg frem som det klare alternativet. Spydspiss som ofte serveres av nettopp Eikrem. To fine alternativer i runde 9.

Et tredje alternativ er Stølås, som virkelig er i form og har fin hjemmekamp mot KBK.

 

Her har dere tre fine muligheter og noen solide kjøp. Spørsmål, generelle tanker eller tilbakemeldinger kan rettes til @fantasyfans_net på Twitter.

 

Lykke til med runde 9!