Anbefalinger til Eliteserien Fantasy (runde 11)

Skrevet av Jonas Hoff


En lang Eliteseriepause er endelig over, og vi kan igjen rette fokus mot verdens vakreste liga. Vi i Fantasyfans har brukt pausen på å lete frem de viktigste og mest spennende spillerne å signere før runde 11.

Husk å bli med i vår Fantasy-liga ‘FantasyFans & Nordicbet-ligaen’ hvor vi deler ut en ‘All-Inclusive’-tur til Manchester for to personer. To VIP-billetter til Old Trafford, fly og hotell samt middag er inkludert. I tillegg får de tre flinkeste i vår liga pengepremier fra Nordicbet. Bli med nå!


Magnus Wolf Eikrem, Ohi og Alexander Stølås har vært gjengangere i våre tips gjennom hele sesongen, og deres posisjon står fortsatt høyt i kurs hos oss, og vi anbefaler naturlignok at alle disse tre sitter i ditt Fantasy-lag. Videre har vi funnet frem disse spillerne:

Tre anbefalte kjøp

Amor Layouni – 7.5 millioner

Selv om svenske Amor Layouni til tider storspilte også i fjor var dette prestasjoner som gikk litt under radaren hos de store massene i Fantasy-sammenheng. I år derimot har nivået til tider vær skyhøyt, og mange har allerede fått øynene opp for den dribleglade Bodø-vingen. Med sine 7.5 millioner kommer han inn en del dyrere en sine lagkamerater, men det er han verdt! En kommentatorfavoritt, giftig på overganger og nå også på straffer. Møter Strømsgodset hjemme i Bodø, som dog har klart å låse litt av de siste kampene, men som sliter tungt i bunnen av tabellen.

10bet konk
Trykk her eller på bildet for å delta!

Franck Boli – 9.9 millioner

En av ligaens beste spillere i form, og selv om skader og trenerskiftet har tatt sin del av fokus i løpet av denne pausen, har Boli vist at han virkelig kan levere på hjemmebane. Når motstanderen i tillegg heter Tromsø, som har slitt på reisefot i år, er valget om å bringe inn Stabæk-spissen enkelt.

Etter helgens hjemmekamp mot et svakt Tromsø-lag, venter denne spennende rekken, som inkluderer hele 2 (!) dobbel-runder:

23. jun 18.00 – 12 – Kristiansund (B)
30. jun 18.00 – 13 – Ranheim (H)
05. jul 19.00 – 14 – Strømsgodset (B)
10. jul 19.00 – 14 – Odd (B)
15. jul 19.00 – 15 – Sarpsborg (H)
21. jul 18.00 – 15 – Brann (B)

Alexander Søderlund 10,1 millioner

Rosenborg har vært uvanlig svake denne sesongen, mye nok preget av bråket rundt sin tidligere trener og ansettelsen av Horneland. Selv om man skulle trodd at slikt støy ikke har innvirkninger på Norges beste fotballag, har det vært et lag å se forbi i Fantasy. Inntil nå. Jeg mener å tror at nå når Bendtner er tilnærmet ute av bildet, og at den verste Botheim-hypen har lagt seg, er det til for Søderlund slik vi kjenner han. Mens fokuset har vært rettet mot landslaget har Rosenborg og Horneland kunne jobbet i fred og ro hjemme i Trondheim og jeg tror derfor at det kan være tid for å prøve Rosenborg-lykken også i Fantasy-sammenheng.

søderlund

Prislappen er dog stiv, men til Rosenborgspiss og være er den nokså tiltalende, særlig når man legger til det faktum at eierandelen er på beskjedne 4,6 %.

 

Differential

Når vi nå er ferdig med en tredjedel av årets Eliteserien-sesong begynner de ulike Fantasy-lagene å se tilnærmet like ut, og det kan da være på høy tid å finne sin egen lille gullklump som kan føre til grønne piler utover Sommeren. Dagens spiller med lav eierandel blir:

Arnór Smaráson – 8,7 millioner

Lillestrøm ble spådd en tøff bortekamp borte mot erkerival Vålerenga i forrige serierunde, men som med en 0-3 seier i stede kunne rette en lang pekefinger mot kritikerne. Selv om det skal sies at LSK var grådig effektive mot et overraskende tamt hjemmelag, kan vi ha sett tegn til fremgang for de gule. Selv om ”Smaradonna” ikke fikk ta del i målfesten mot Enga, har vi likevel troen på at samarbeidet med spissmakker Lehne Olsen kan blomstre utover.

Når vår islandske venn i tillegg skal ut i hjemmekamper mot Viking, Tromsø, Strømsgodset og Mjøndalen kan det ekstra poenget man får som midtbanespiller bikke i Smaráson sitt favør.

 

Kaptein

Magnus Wolf Eikrem seiler naturligvis opp som en het kandidat til å få bindet inn mot runden, og vil nok være det mest valgte alternativet ved avspark 18.00 Lørdag. Det som dog taler i mot Eikrem, er det faktum at Ranheim overaskende har vært blant de beste defensive lagene på bortebane, med sine fire innslupne mål på fremmed grunn.

Velger man å gå bort fra de ” trygge ” alternativene i Molde-leiren kan Bodø/Glimt sin hjemmekamp mot Strømsgodset være enn spennende veg å gå. For de som har kastet seg på Boli-toget hadde jeg vært fristet av å gi Stabæks toppscorer tillitten.

PS: Spar byttet så lenge som mulig inn mot helgens kamper, for etter en lang pause kan skader og sykdom fort gå under radaren.