Anbefalinger til Eliteserien Fantasy (runde 13)

Skrevet av Fantasyspeideren

Nok en helg nærmer seg, som vil vi at nok en Eliteserie-runde står for tur. Siden forrige runde har 9 lag spilt i cupen (Ranheim, Brann, Kristiansund, Odd, Haugesund, Viking, Stabæk, Mjøndalen og Rosenborg). Kristiansund, Rosenborg, Odd og Haugesund måtte dessuten ut i ekstraomganger. Slikt koster med kamp allerede til helga.

I denne artikkelen får du litt interessant statistikk og noen anbefalte kjøp.

Statistikk fra forrige runde:

Runde 12 var en innholdsrik runde som ga oss 22 mål, noe som tilsvarer et snitt på 2,75 mål per kamp. Molde, Odd, Viking og Bodø/Glimt var hovedaktørene, da de leverte 14 av målene.

fantasyliga nb fa 13
Skudd innenfor boksen (3 eller flere):

4 skudd: Bakenga, Karlsen og Brynhildsen

3 skudd: Koomson, Hove, D.P. Ulvestad, Bye, Sell, James, Salvesen, M. Andersen og Akintola

Nøkkelpasninger (4 eller flere):

8 pasninger: Tønne

5 pasninger: Skarsem, Ibrahimaj og Layouni

4 nøkkelpasninger: Diop og Gjertsen

Redninger (3 eller flere):

8 redninger: Faye Lund

5 redninger: Sandberg

4 redninger: Hansen, Austbø og Barli

3 redninger: Vasyutin, Maric, Opdal og Kongshavn

3 anbefalte kjøp 

Torgeir Børven – 7.9 millioner

Torgeir Børven har definitivt vært en av de største offensive overraskelsene i Eliteserien denne sesongen. Han har scoret 8 mål, kun slått av Molde spiss Ohi. Odd har to kamper i runde 14 mot Molde og Stabæk. Vi anbefaler derfor Torgeir Børven inn mot denne runden. Han har scoret 2 mål og fått 1 målgivende på de siste 3 kampene. På de 11 kampene til Odd denne sesongen har Børven i gjennomsnitt 1.4 skudd på mål per kamp. Det er bare Ohi som har flere skudd på mål per kamp med 1.6.

børven.jpg

Odd sine fem neste runder:

Runde 13: Bodø/Glimt (B)
Runde 14: Molde (H)
Runde 14: Stabæk (H)
Runde 15: Mjøndalen (B)
Runde 16: Lillestrøm (H)

Kristian Thorstvedt – 6.6 millioner 

Viking har vært overraskende bra så langt denne sesongen. Og en av hovedgrunnene til dette har vært Kristian Thorstvedt. På de siste fire kampene har han tre mål og en målgivende. Dette har resultert i 10, 5, 11 og 8 poeng, noe som gir et snitt på 8,5 poeng per runde. Disse tallene støttes av at han skaper to sjanser per kamp i tillegg til at han har 1,2 skudd på mål i snitt per kamp. Viking har en dobbel kamp i runde 17 der han absolutt burde være på laget ditt.

Viking sine fem neste runder:

Runde 13: Mjøndalen (B)
Runde 14: Haugesund (H)
Runde 15: Rosenborg (B)
Runde 16: Molde (H)
Runde 17: Bodø/Glimt (B)

Marcus Sandberg – 4.7 millioner 

Mye av grunnen til at Marcus Sandberg blir en av ukens anbefalte kjøp er Stabæk sitt kampprogram i nærmeste fremtid. I tillegg til en veldig fin hjemmekamp mot Ranheim i runde 13, har de to kamper i både runde 14 og runde 15! På grunn av dette vil det lønne seg å ha han på laget uansett, grunnet at hvem som holder nullen i Eliteserien er så uforutsigbart. Mot Kristiansund vant Stabæk sin første bortekamp for sesongen i tillegg at de holdt nullen. Da fikk Sandberg 9 poeng.

sandberg

Stabæk sine fem neste runder:

Runde 13: Ranheim (H)
Runde 14: Strømsgodset (B)
Runde 14: Odd (B)
Runde 15: Sarpsborg (H)
Runde 15: Brann (B)

Rundens røverkjøp

 

Lars-Jørgen Salvesen – 6.9 millioner 

Sarpsborg er inne i en god periode med poeng både mot Odd og Vålerenga på de to siste kampene. Lars-Jørgen Salvesen er en av spillerne som har bidratt til poeng for Sarpsborg. Han har 1 mål og en målgivende på de to siste kampene og fikk med seg 3 bonuspoeng mot Vålerenga. Han koster bare 6.9 millioner og Sarpsborg har en dobbelkamp i runde 15. Salvesen har en eierandel på kun 2,1%.

Kaptein

Magnus Wolff Eikrem – 12.1 millioner 

Eikrem har blitt et “fast” kapteinsvalg denne sesongen, men når han allerede har rundet 100 poeng, må det bare bli sånn. Har i utgangspunktet en nokså hard kamp, hjemme mot Brann nå, men i den formen han er vil det ikke føles rett å sette en annen som kaptein. Står med 11 og 14 poeng på de 2 siste kampene sine, med 3 og 2 bonuspoeng i disse kampene.

wolff eikrem

PS: Spar byttet så lenge som mulig inn mot helgens kamper, da det har vært cupkamper i midtuka. Her er det lurt å følge med. Boli blant annet fikk direkte utvisning.