Fantasyspeideren: Runde 14 i Eliteserien Fantasy

Skrevet av Fantasyspeiderne

Denne gangen sparkes runden i gang allerede på torsdag, med slaget om Trondheim mellom Ranheim mot Rosenborg. Fristen for å gjøre endringer på laget ditt er klokken 19.00. De fleste kampene spilles fredag denne runden. I denne runden har Odd og Stabæk to kamper.

Før vi kommer med våre anbefalinger, får du litt statistikk fra forrige runde her:

Runde 13 var en runde som ga oss 21 mål, noe som tilsvarer et snitt på over 2,5 mål per kamp. Bodø/Glimt, Vålerenga og Lillestrøm leverte de beste prestasjonene og sto for 10 av målene i deres seire over henholdsvis Odd, Haugesund og Tromsø.

Skudd innenfor boksen (3 eller flere):

5 skudd: Leke James

4 skudd: Akintola, Adegbenro, Ole Jørgen Halvorsen og Strand Larsen

3 skudd: Bojang, Scriven, Brynhildsen, Ødemarksbakken, Saltnes, Dønnum, Kone, Ohi og Berisha

 

Nøkkelpasninger (4 eller flere):

5 nøkkelpasninger: Mike Jensen og Meling

4 nøkkelpasninger: Smárason, Konradsen, Eikrem og Lund Nielsen

 

Redninger (3 eller flere):

6 redninger: Myhra

5 redninger: Opdal

4 redninger: McDermott og Rossbach

3 redninger: Austbø, Ricardo og Klaesson

 

3 anbefalte kjøp 

 

Espen Ruud – 6.8 millioner

Espen Ruud er kanskje den mest aktuelle forsvarsspilleren i forkant av runde 14. Høyrebacken har nemlig to kamper denne runden, mot henholdsvis Molde og Stabæk. Begge kampene skal spilles på Skagerak Arena hvor Odd har vært prikkfrie denne sesongen. Der står de med 18 av 18 poeng og en målforskjell på 12-4. I første kamp møter de et Molde lag som har vært ustabile på bortebane denne sesongen. Selv om han kanskje ikke har utløst sitt fulle potensiale når det gjelder det offensive denne sesongen, har han likevel underliggende tall som tilsier at det snart vil løsne. Han skaper i gjennomsnitt 3 sjanser per kamp, noe bare Joachim Olsen Solberg og Alexander Stølås kan toppe.

espenruud

Odd sine fem neste runder:

Runde 14: Molde (H)
Runde 15: Stabæk (H)
Runde 16: Mjøndalen (B)
Runde 17: Lillestrøm (H)
Runde 18: Kristiansund (B)


Bård Finne – 8.9 millioner

Vålerenga har begynt å finne formen igjen etter de sure 0-3 nederlagene mot Lillestrøm og Rosenborg. Siden den gang har de fått med seg et uavgjort resultat mot Sarpsborg, og en meget overbevisende seier borte mot Haugesund. I disse to kampene har Bård Finne spilt spiss. Han har notert seg for 3 mål og 1 målgivende, noe som har resultert i 25 poeng over to kamper. Kjøper du Bård Finne nå får du en spiller i form og en som har en veldig fristende dobbeltrunde i runde 17 mot Strømsgodset og Stabæk. Det eneste minuset ved Finne per dags dato er at har en blank runde i runde 15, men på grunn av at det er så mange gode alternativer som er billigere enn han (eksempel Layouni, Thorstvedt, Evjen) går det an å ha han på benken i en runde. På de to siste kampene har han hatt fire skudd innenfor boksen.

Vålerenga sine fem neste runder:

Runde 14: Bodø/Glimt (H)
Runde 16: Kristiansund (H)
Runde 17: Strømsgodset (B)
Runde 18: Stabæk (B)
Runde 19: FK Haugesund (H)


 

Nicolai Næss – 5.3 millioner

2-0 seieren til Sarpsborg over Odd i runde 11 ga en skikkelig selvtillitsboost. Siden den gang har de fått med seg et fortjent poeng på Intility Arena mot Vålerenga, i tillegg til ett poeng mot Strømsgodset i forrige runde i en kamp de burde ha vunnet. De hadde 22 skudd mot Strømsgodset sine 3. Nå møter Sarpsborg et Tromsø lag som kommer fra et forferdelig 4-0 tap mot Lillestrøm. Da kan det være lurt å ha Nicolai Næss på laget sitt. Han har vært et viktig bidragsyter for Sarpsborg denne sesongen, da han har spilt samtlige minutter. I tillegg har vi sett at han har en god dødballfot blant annet med frispark målet hans mot Mjøndalen. Han koster kun 5,3 millioner og har en eierandel på 10%.

Sarpsborg sine fem neste runder:

Runde 14: Tromsø (B)
Runde 15: Stabæk (B)
Runde 16: Molde (B)
Runde 17: Rosenborg (H)
Runde 18: Viking (B)


 

Rundens røverkjøp

 

Håkon Evjen – 5.1 millioner

Håkon Evjen har vært en åpenbaring denne sesongen. 19-åringen har storspilt på høyresiden til Bodø/Glimt som har imponert alle denne sesongen. Står med 4 mål og 3 målgivende så langt, noe som har resultert i 68 poeng (like mye som Børven) og et snitt på litt over 5 poeng per runde. Disse tallene støttes av at han skaper 4 sjanser i gjennomsnitt per kamp og har 1,2 nøkkelpasninger per kamp (pasninger som leder til skudd). Dette er egentlig helt uhørt med tanke på at han er så billig. Bodø/Glimt har et fristende kampprogram fremover, i tillegg til en dobbeltrunde i runde 17 mot Viking og Kristiansund.

 

Kaptein

Vi satte opp Torgeir Børven som et anbefalt kjøp i den forrige runden, mye med tanke på denne runden. Nå har vi han som kaptein da Børven har dobbel kamp denne runden, med hjemmekamper mot både Molde og Stabæk. Han står med 8 mål og 2 målgivende så langt og har 1.3 skudd per kamp. Når det gjelder antall skudd per kamp er det kun Ohi som har flere med 1.5. Børven har en eierandel på 49.4% og det vil nok være mange som setter han som kaptein.

børven

PS: Spar byttet så lenge som mulig inn mot helgens kamper, da det er kort tid mellom rundene. Spillerne får mindre restitusjon enn vanlig som kan føre til rulleringer på lagene. 

Lykke til med runden!