Fantasyspeideren: Runde 15 i Eliteserien Fantasy

Skrevet av Fantasyspeiderne

Ny runde, der Stabæk (igjen) og Sarpsborg har dobbel runde. Kampene er fordelt over to helger. Haugesund, Brann, Molde og Rosenborg har europaspill i midtuka. Her må du følge med på om de får skader og hvilke spillere som eventuelt skulle være uheldige å pådra seg noen skader. 

Før vi kommer med våre anbefalinger til runde 15, får du litt statistikk fra forrige runde her:

Runde 14 var en runde som ga oss 29 mål, noe som tilsvarer et snitt på over 3.2 mål per kamp. Dette er inkludert dobbel kampen mellom Odd og Stabæk. Denne runden var det Vålerenga, Kristiansund og Rosenborg som var mest toneangivende. Vålerenga spilte festfotball mot Bodø/Glimt og vant hele 6-0.

Skudd innenfor boksen (3 eller flere):

4 skudd: Akintola.

3 skudd: Søderlund, Taylor, Pellegrino, Brynhildsen, Børven (mot Stabæk) og Finne.

Nøkkelpasninger (4 eller flere):

4 pasninger: Haugen, Tripic og Børven (mot Molde).

Redninger (3 eller flere):

6 redninger: Karlstrøm og Sandberg (mot Odd).

4 redninger: Faye Lund og Sandberg (mot Strømsgodset).

3 redninger: Barli, Klaesson, Austbø, McDermott og Hansen.

3 anbefalte kjøp 

 

Kristoffer Haraldseid – 5.7 millioner

Haraldseid møter Sarpsborg på Aker stadion, en kamp de aller fleste forventer at de skal vinne, da lagene ofte sliter i Molde denne sesongen. Molde er helt sikkert revansjesugne etter å ha gitt bort seieren mot Odd sist runde, og Haraldseid er helt sikkert gira på å vise seg frem, da han nå er tilbake fra skade. Han hadde en målgivende i den forrige kampen han spilte og vi tror han har store sjanser for å skaffe seg poeng for rent bur denne runden.

 

Leke James – 10.3 millioner 

Leke James er virkelig en formspiller om dagen! Det å sitte med formspillere i Fantasy er ofte viktigere enn å se på kampoppsettet. Leke James står med 17, 6 og 6 poeng i de 3 siste kampene og har scoret 5 mål i disse kampene. Han scoret også hat-trick mot Reykjavik i midtuken i kvalifiseringen til Europaligaen. I tillegg virker han nå fast på straffespark i Molde, etter at den ene etter den andre har misset straffer i de tidligere rundene.

leke

Molde sine fem neste runder:

Runde 15: Sarpsborg (H)
Runde 16: Viking (B)
Runde 17: —————
Runde 18: Ranheim (B)
Runde 19: Odd (H)
Runde 20: Mjøndalen (B)

 

Franck Boli – 10.0 millioner

Boli har dobbel kamp denne runden. Han møter Sarpsborg hjemme og Brann borte. På tross av at han måtte stå over kampene mot Ranheim og Strømsgodset har han scoret hele 50% av målene til Stabæk i Eliteserien. Det er tydelig at det er han som må gjøre det for Stabæk hvis de skal få til noe offensivt. Dette så vi et meget godt eksempel på i kampen mot Kristiansund, da han skaffet straffe ved å ta med seg ballen helt fra midtbanen og inn i 16-meteren. Han skyter ett skudd på mål per kamp i gjennomsnitt. Stabæk spiller fire av sine fem neste kamper på hjemmebane.

Stabæk sine fem neste runder:

Runde 15: Sarpsborg (H) og Brann (B)
Runde 16: Haugesund (H)
Runde 17: Vålerenga (H)
Runde 18: Kristiansund (H)
Runde 19: Rosenborg (B)

Ikke navngittgghhh.png

 

Rundens røverkjøp

 

Ola Brynhildsen – 5.3 millioner

Stabæk hadde to kamper i runde 14 og har igjen dobbel runde i runde 15. Forrige runde scoret Ola Brynhildsen sitt første mål på lenge i Stabæk sin 2-0 seier i bunnoppgjøret mot Haugesund. I kampen mot Odd var han også veldig frisk og kunne, med litt marginer, notert seg for målpoeng i den kampen også. I runde 15 møter han Sarpsborg på hjemmebane og Brann på bortebane. Førstnevnte ligger nest sist på bortetabellen og Brann har hatt en svak sesong på hjemmebane så langt. I tillegg til at Stabæk har to kamper denne runden har de tre hjemmekamper på rad etter det, mot henholdsvis Haugesund, Vålerenga og Kristiansund. Med andre ord skal Stabæk spille fire av sine neste fem kamper på Nadderud stadion. I runde 14 hadde han 3 skudd innenfor boksen.

 

Kaptein

 

Franck Boli – 10.0 millioner

Som vi skrev tidligere i innlegget er han ofte involvert i målene til Stabæk. På grunn av dobbel kamp denne runden anbefaler vi derfor Franck Boli som kaptein.

Lykke til med runden!