Fantasy-detektiven: Newcastle og Crystal Palace

Skrevet av Thomas Edøy

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødball-takere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre. Neste ut: Newcastle og Crystal Palace. Først ut: “The Toon Army”.

En svært kaotisk sommer på Tyneside i år. Klubbeier Mike Ashley har fått føle på sterk misnøye i den hengivne supporterskaren etter at populære Rafa Benitez ikke skrev ny kontrakt. Steve Bruce, som støttet Newcastle i sine barneår, har kommet inn, men han har ikke umiddelbart blitt mottatt som “den hjemvendte sønn” …

Ashley prøver å få Newcastle-supporterne inn i sine hjerter igjen ved å pøse ut £40 millioner for rekordkjøpet Joelinton. Brasilianeren tar drakt nr .9. Bruce lovpriste brasilianeren, og er overbevist om  at nye spillere er på vei inn. Spennende tider fram mot seriestart på overgangsmarkedet, og de sorte og hvite viste lovende takter i siste pre season-kamp mot West Ham.

Pre season:
Newcastle 0-4 Wolves
Newcastle 1-0 West Ham

I skrivende stund har Newcastle spilt to treningskamper. En lite overbevisende forestilling mot Wolves ble etterfulgt av seier mot West Ham. Ikke en fyrverkeri av en kamp, men det ble skapt en del sjanser og de fikk med seg en positiv opplevelse.

velkomstbonus feelbet

Det forventede laget

4-4-2 er forventet av en manager som Steve Bruce, men de spilte 3-5-2 mot West Ham og det kan virke som spillermaterialet de har per nå passer bedre til det. I Aston villa forsøkte Bruce seg med 4-2-3-1, og det kan være en mulighet med Joelinton.

Keeper: Dubravka det klare førstevalg på keeperplass. God sesong i fjor. En av Newcastles beste spillere.

Forsvar: Dummet – Schar – Lascelles(C) – Yedlin

Ritchie ble flyttet ned på backen i fjor av Benitez, men vi tror Bruce flytter han opp igjen. Dummet vil da være klart førstevalg på venstreback. Midtstoppere blir trolig Schar og Lascelles. Yedlin sliter med en lyskeskade, men er førstevalget foran Manquillo om han er skadefri.

Midtbane: Ritchie – Shelvey/Longstaff – Hayden/Ki Sung-Yueng – Atsu

Her er det en del usikkerhet og det kan komme spillere inn i overgangsvinduet. Kan Bruce vekke liv i Jonjo Shelvey og få han tilbake på sitt beste? Ritchie viktig på dødballer med sin gode venstrefot. Unge Longstaff er spennende, men har blitt linket bort i sommer. Jack Colback er også en erfaren spiller som kan komme inn på sentral midtbane.

Angrep: Almiron – Joelinton

Almiron kom som et friskt pust inn i Newcastle-laget underveis i fjorårsesongen og er et aktivum med sine mange løp og publikumsvennlige dribleraid. Spennende å følge hvordan han linker opp med nyinnkjøpte Joelinton. Her kan Newcaste han er svært giftig og spennende Sør- Amerikansk duo på topp. Alternativet er Muto som satte inn målet mot West Ham i siste treningskamp, som skyver en av disse ut på kant og en ned som “hengende spiss”.

joelinton nufc

 

Fantasy-kuppene

Dubravka – 5.0 M. Newcastle vil nok som i fjor være et lag som mange vil skape mye sjanser mot. Han vil få nok å henge fingrene med i andre ord. 11 Clean sheets, ti bonuspoeng og 131 poeng totalt i fjor var solid, og gjør at han prises noe høyere i år. Kan likevel være et godt valg for fantasymanagere om Bruce får sving på det sedvanlige defensive toget han pleier å kjøre.

Lascelles – 4,5M
Slet litt med skader i fjor. 10 clean sheets med han på banen klinger likevel bra for et lag på nedre halvdel av tabellen. Han vil være kaptein og sikkert sanke noen bonuspoeng i kamper hvor de holder nullen. Har også mål i seg på dødballer, selv om han ikke nettet i fjorårets sesong.

Almiron – 6,0 M
Veldig kreativ og arbeidsom og mye involvert i angrepsspillet. Har definitivt målpoeng i seg og er bankers på laget.

Joelinton – 6,0M
Kjøpt inn som klubbens nummer 9 og det forventes mål fra brasilianeren. Prisen innbydende for en spiss som helt sikkert vil spille alle kampene, og få servert en del målsjanser. Det gjenstår og se om han innfrir.

Nøkkelinformasjon:
Frispark: Ritchie
Straffer: Ritchie og muligens Joelinton.
Cornere: Ritchie

Oppsummering

Med ny manager, seks spillere ut og nye på vei inn, er det en del usikkerhet i laget. Kan Bruce ta med seg den defensive tryggheten og samtidig få inn nye offensive typer som skaper mer framover på banen, så kan dette naturligvis bli en bra sesong for Newcastle. Likevel ser det mørkt ut med tøff start, svak stall og en trener mange mener er langt på overtid.


Crystal Palace

12. plass på tabellen forrige sesong. Ligaens tredje dårligste hjemmelag, mens sjette beste bortelaget. Palace er noe svekket da Aaron Wan-Bissaka som kjent er solgt og Michy Batshuayi er tilbake i Chelsea etter låneoppholdet. Det kan bli tynt i rekkene om Zaha forsvinner, men sommer etter sommer så blir han i Palace.  Av forsterkninger har klubben hentet Jordan Ayew permanent.

Pre season
Young Boys 2 – 0 Crystal Palace
Barnet 6 – 2 Crystal Palace
Nottingham Forest 1 – 0 Crystal Palace

Tre kamper så langt for Palace og tre tap. 2-6-tapet mot Barnet som skal spille på femte nivå i England denne sesongen var sjokkerende. Nå skal det sies at Palace hadde kun fire førstelagsspillere med i den kampen. Vårt norske håp Sørloth fikk bokført én assist, men overbeviste ikke i denne kampen.

Det forventede laget
4-4-2 eller 4-5-1.

Keeper: Her er det en jevn kamp mellom Hennessey og Guaita som begge stod godt i hver sin del av sesongen i fjor. Nyinnkjøpte Henderson er nok tiltenkt en rolle som 3.keeper.

Forsvar: Patrick Van Aanholt er sikkert valg på venstreback. På stopperplass er det Tomkins, Dann og Sakho som kjemper om plassene. Tomkins og Dann vil nok være foran Sakho som sliter med en kneskade. Kelly kan fort komme inn som vikar i midtforsvaret og bli vår faste 4.0-mann. Ward ligger foreløpig an til å ta høyrebacken, om klubben ikke forsterker seg.

norgesspill 100 600
Alle nye kunder hos Norgesspill får en pen velkomstbonus ved registrering!

Midtbane: Kaptein og straffeskytter Milivojevic tar den sentrale midtbanen med bravur, sammen med Koyate – om han ikke flyttes ned som stopper da Palace sliter litt med skader der i oppkjøringen. McArthur blir fort back up, med Max Meyer og Andros Townsend på kantene.

Angrep: Benteke og Zaha virker som de heteste kandidatene for å starte, men Ayew kan presse Zaha ned i en kantrolle i 4-5-1.

Fantasykuppene


Van Aanholt – 5.5M

Angrepsvillig venstreback med en god venstrefot som kan gi noen målpoeng.

Milivojevic – 7.0M

Kapteinen med gode frispark, straffeskytter og en skikkelig poengfanger i FPL. Med VAR kan det ble enda en del straffer ekstra ut fra startblokkene, og Milivojevic er et mulig alternativ for fantasymanagere.

Zaha – 7.0M

Så langt valgt av over 40 prosent på spillet. God pris og klassifisert som midtbane, mens han i fjor tok 143 poeng som angrepspiller. Spørsmålet er bare hvor han spiller når startskuddet går. Linkes til Everton og Arsenal, bl.a.

skysports-wilfried-zaha-crystal-palace_4388409.jpg

Frispark: Van Anholdt/Milivojevic
Cornere:  Van Anholdt/Milivojevic
Straffer: Milivojevic

Oppsummering

Palace vil naturligvis svekkes voldsomt om Zaha forsvinner ut dørene, og Hodgson kan få det travelt i den siste delen av overgangsvinduet. Litt bekymringer for skadesituasjonen i forsvar. Hjemmeformen må også bli bedre om det skal være noen aktuelle spillere, da det gjerne er i disse kampene vi peker oss ut Palace-spillere. Van Aanholt er et langskudd man kan prøve seg på fordi han er eksplosiv, men typer som Digne, Chilwell og Pereira frister mer – for å ta noen eksempler.

Milivojevic er kanskje en “kjedelig” FPL-spiller, men med Zaha i laget blir det mye straffer – potensielt. Sistnevnte er nøkkelen til om dette laget blir noe vi går til fra start eller ei.