Fantasy-detektiven: West Ham og Wolves

Skrevet av Henrik Jørgensen

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødball-takere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre. Neste ut: West Ham og Wolves.

West Ham United

West Ham slet mye med skader foregående sesong, spesielt på viktige offensive spillere som Lanzini, Yarmolenko, Wilshere og Arnautović. Sistnevnte har nå forlatt London og signert en lukrativ avtale med den kinesiske klubben Shanghai SIPG FC. Det ble 10. plass på The Irons forrige sesong, en respektabel plassering i forhold til forventningene. Det er jevnt bak topp seks, men med flere nøkkelspillere tilbake fra skader og et par gode nye signeringer kan West Ham være et av de lagene som kan kjempe om europaspill.

Ingeniøren

Manuel Pellegrini er en profilert manager og før han tok over West Ham i fjor sommer har han vært manager for blant annet Villareal, Real Madrid og Manchester City. Før trenerkarrieren spilte han 451 kamper for Club Universidad de Chile og utdannet seg også til sivilingeniør mens han spilte aktivt.

Spill på serieåpningen i Premier League hos Nordicbet

Pellegrini har alltid foretrukket angripende fotball, basert på ballbesittelse. Noe lignende den taktikken Klopp og Guardiola bruker, men uten det intense tempoet og høye presset. Han liker å tålmodig bygge opp angrepet med mange spillere. Dette gjør han ved å ta med backene i angrepet og gi de offensive midtbanespillerne mye frihet til å bevege seg rundt og bytte plasser.

Pre season

I skrivende stund har West Ham spilt fire kamper i sesongoppkjøringen.

11. juli vant de 2-3 over østerrikske Altach. Mål av Sanchez, Antonie og Diop.
17. juli spilte de semifinale i PL Asia Trophy mot Manchester City. Det endte som forventet med tap, 4-1. Noble scoret på straffespark.
20. juli var det bronsefinale i PL Asia Trophy. Et skuffende tap, 1-0 for Newcastle.
27. juli gikk det derimot bedre. 0-1 seier for Fulham. En kanon fra Lanzini fra rundt 20 meter.

Det forventede laget

Pellegrini vil etter alt å dømme fortsette med samme formasjon som i fjor, 4-2-3-1.

Keeper: Fabianski. Her er det ingenting å lure på. Etter at han kom i fjor, har han fortsatt å levere solid og hadde soleklart flest redninger av målvaktene i fjor med 148!

Forsvar: Cresswell – Balbuena – Diop – Fredericks. I de bakre rekker har Pellegrini litt å velge i, men vi tror det er disse fire som starter sesongen. På backplass er Masuaku og Zabaleta utfordrere, mens Reid og Ogbonna kan få minutter på stopperplass.

West Ham hadde bare syv clean sheets forrige sesong og er priset deretter. Hvis det viser seg at de er bedre defensivt denne sesongen, kan det være verdi i bakre rekker hos The Hammers.

Midtbane: Noble – Rice. Dette er trolig de to sittende midtbanespillerne som vil starte sesongen. Evigunge Jack Wilshere kan ta en av disse plassene hvis han holder seg skadefri. Robert Snodgrass er også en utfordrer på midtbanen.

Angrep: Den nye rekordsigneringen fra Eintracht Frankfurt (£40m), Sebastian Haller vil være førstevalg på spissplass. Haller kommer fra en fin sesong i Bundesliga med 15 mål og 9 assists. Luringen Chicharito sitter på benk klar til å komme inn, men vil slite med å få en plass i startelleveren fra sesongstart.

Bak seg vil Haller ha tre offensive spillere som mest sannsynlig blir Anderson, Lanzini og Yarmolenko. Mange utfordrere her og spesielt nyinnkjøpte Pablo Fornals (£25m fra Villareal) og Antonio vil være nære en startplass.

Fantasy-detektiven: Chelsea

Fantasy-kuppene

– Lukasz Fabianski 5.0m

Fabianski fikk en fortjent prisstigning etter nok en god sesong i fjor. Det er ikke så mange gode keepere til 4.5m denne sesongen, så Fabianski kan være et godt valg til tross for at han koster 5m. Som nevnt har alltid Fabianski mange redninger, det blir det poeng av. Hvis du går for Fabianski kan du ha en keeper på benken til 4m og la Fabianski stå hver eneste kamp.

Fantasy-detektiven: Liverpool

Sebastian Haller 7.5m

Nysigneringen ankommer fra Eintracht Frankfurt, etter å ha scoret 15 mål og gitt ytterligere ni målgivende i forrige sesongs Bundesliga. Han kommer til å ta den ensomme spissrollen etter at Arnautović forsvant i sommer. Haller konverterte 28.3 % av skuddene sine til mål i Bundesliga og i tillegg til å være dødelig effektiv er han med sine 190 cm. også en trussel på dødball og innlegg. West Ham åpner sesongen mot Manchester City, men etter det følger et relativt enkelt kampprogram, så se ikke bort fra at Haller vil være på toppscorerlisten når vi nærmer oss desember.

haller-west-ham.jpg

Manuel Lanzini 6.5m

«Han er en spiller som gir deg mye forskjellig, han er veldig rask og en veldig teknisk spiller».

«Gir gode pasninger og gode assists”. Dette er noen av lovordene Pellegrini har uttrykket om sin spiller Lanzini som fikk nesten hele fjorårssesongen ødelagt med skade i kneet. Han er førstevalg på direkte frispark og med gode spillere som Yarmolenko, Anderson og Haller rundt seg, ligger alt til rette for at Lanzini kan få flust med målgivende pasninger i sin rolle som tilrettelegger.

Oppsummering

Vi tror:

  1.     West Ham fortsetter med 4-2-3-1, mulig det blir noe variasjon på midtbanen.
  2.     Nyinnkjøpte Haller er «main man» på spissplass og Fabianski er selvskreven mellom stengene.
  3.     Ellers i laget er det utfordrere i alle posisjoner, så her må man følge med hvem som etablerer seg som faste startere. Lanzini er mest sikker fra start i angrepet i tillegg til Haller.
  4.     Dødballene blir fordelt i følgende rekkefølge:

Straffer: Noble, Haller
Direkte frispark: Lanzini, Anderson
Korridor og cornere: Anderson, Lanzini, Cresswell

 


velkomstbonus feelbet

Wolves

Wolverhampton hadde i fjor en av de beste sesongene for et nyopprykket lag noensinne. 7. plass på tabellen og «best of the rest». Kom til semifinalen i FA-cupen ved å slå ut blant annet Liverpool og Manchester United. Spiller i disse dager kvalifisering til Europa League, og om de skulle komme seg videre til gruppespillet vil disse ekstra torsdagskampene medføre mye større belastning på spillerne i høst.

Fantasy-detektiven: Brighton & Burnley

Den portugisiske invasjonen

Nuno Espírito Santo sverger til underholdende fotball og Wolves er tro mot sin angripende tilnærming uansett motstander. Santo har uttalt at han foretrekker en liten stall, og ulvene har kun signert Jesus Vallejo på lån foreløpig – som for øvrig er en sterk signering. Dendoncker og Jiménez er blitt signert permanent etter å ha vært lånespillere. Tidligere har NES tatt med seg flere nøkkelspillere fra sitt hjemland Portugal, blant andre Patrício, Neves, Moutinho og Jota.

nuno.jpeg

Pre season

Wolves har foreløpig hatt tre kamper i pre season.

Wolves har foreløpig hatt tre kamper i pre season.
17. juli slo de Newcastle i semifinalen i PL Asia Trophy 4-0. To mål av Jota, et av Gibbs-White og et selvmål. To målgivende fra Jonny.
20. juli vant de finalen av PL Asia Trohpy over Manchester City etter straffesparkkonkurranse! Ved full tid sto det 0-0 etter at Sterling bommet på straffe for City etter 21 spilte minutter.
25. juli spilte de sin første kamp i kvalifiseringen til Europa League. Forventet seier med 2-0 over Crusaders fra Nord-Irland. Nytt mål av Jota, Traore hadde assisten. Vinagre scoret det andre målet på overtid.

Fantasy-detektiven: Arsenal

Det forventede laget

Alt tyder på at Wolves fortsetter i sin vante 3-5-2-formasjon med vingbacker.

Keeper: Patrício. Soleklart førstevalg til tross for sin noe utradisjonelle spillestil som målvakt.

Forsvar: Bennett – Coady – Boly. Her kommer nok Vallejo komme inn for Bennett etter hvert, men mye tyder på at Santo kjører den vante rekken fra start.

Midtbane: Doherty – Dendoncker – Neves – Moutinho – Jonny. Vingbackene Doherty og Jonny er registrerte som forsvarspillere, men har fått et kraftig prishopp etter en god sesong i fjor. Doherty sliter med en skade og blir kanskje ikke klar til seriestart.

Angrep: Jiménez – Jota. Denne dødelige duoen slo virkelig fra seg forrige sesong, og er begge spennende også i år.

 

Fantasy-kuppene

Leander Dendoncker 4.5m

Spilte seg inn i startelleveren i løpet av sesongen i fjor og er blant de få av de billigste midtbanespillerne som spiller fast. Er i utgangspunktet defensiv midtbane, men kommer ofte inn i motstanderens boks og skyter også en god del. Hadde to mål i fjor, som ikke er verst med begrenset spilletid. Perfekt mann å ha som første innbytter, da han kan komme inn med mer enn bare de to poengene for å spille 90 minutter.

Raúl Jiménez 7.5m

Jiménez var den store fantasyhelten i fjor. Da startet han på vanvittige 5.5m og steg gjennom hele sesongen til 6.9m. Med 181 poeng totalt var han bare slått av Aubameyang og Agüero som begge kostet det dobbelte ved sesongstarten. Har fått et fortjent prishopp, men kan likevel være verdt prisen om han fortsetter å levere som tidligere. Deler straffespark med Neves.

jimenez

Diogo Jota 6.5m

Er flyttet fra midtbanen til angriper på spillet, noe som er negativt ettersom han mister ett poeng per scoring og ikke har muligheten til å få clean sheet-poeng. Hadde en treg start i fjor høst, men var fantastisk da han kom i gang utover våren. Mot slutten av fjorårssesongen spilte Jota helt fremme og gikk i bakrom, mens Jiménez ble liggende mellom han og midtbanen.

Oppsummering

Vi tror:

  1.     Dendoncker er et kjempebra valg som billig midtbanespiller.
  2.     Jiménez og Jota er begge aktuelle også i år.
  3.     Hvis ulvene blir mer solide defensiv, kan vingbackene Doherty og Jonny være spennende, selv om de koster henholdsvis 6.0m og 5.5m.
  4.     Dødballene blir fordelt i følgende rekkefølge:

Straffer: Neves, Jimenez (bytter på å ta straffene og tok to hver forrige sesong)
Direkte frispark: Neves, Moutinho
Korridor og cornere: Moutinho, Morgan Gibbs-White

Les våre analyser av de resterende FPL-lagene her