Fantasy-detektiven: Bournemouth og Watford

Skrevet av Runar Andersen

Kan King og Wilson spise «kirsebær med de store»? Bournemouth har en rekke interessante offensive spillere i flere prisklasser og et kampprogram hvor alt ligger til rette for en kjempestart. Vi ser nærmere på laget fra sørkysten.

avlang banner 100 600 norgesspill

Offensivt gull – defensivt tull

Eddie Howe er den lengstsittende manageren i et Premier League-lag, og går løs på sin femte sesong i det gjeveste selskap. Bournemouth er kjent for å være angrepsvillge, med klare defensive svakheter. Deres oppofrende spillestil med vinger og backer høyt oppe i banen, gjør dem sårbare for kontringer i mot. Målforskjellen for samtlige år i PL er 201 mål, 265 innslupne og fattige 33 clean sheets. Bournemouth slapp i fjor inn 70 mål og en kan trygt si hvor skoen trykker for Eddie Howe sine gutter.

Fantasy-detektiven: Liverpool

For oss FPL-managere er valget noe enklere, kjør på offensivt og unngå defensivt.

Pre season

Bournemouth har startet treningskampene i kjent stil med mål både for og imot, før en sjelden 0-0-kamp mot WBA. To av fjorårets største kometer, Wilson og Fraser, har allerede tegnet seg på scoringslisten og vi følger spent med på de kommende kampene.

16.07 Bournemouth – Wimbledon 3-2 Wilson (Brooks), Wilson (Solanke), Fraser (Ake)
20.07 Girona – Bournemouth 2 – 1 Fraser (Ibe)
26.07 WBA – Bournemouth 0 – 0
Brentford – Bournemouth
Bournemouth – Lazio
Bournemouth – Lyon

Det forventede laget

  Boruc/Begovic/Travers (4.5)
Adam Smith (4.5) – Steve Cook (5) – Ake (5) – Kelly (4.5)
Brooks (6.5) – Lewis Cook (5) – Lerma (5) – Fraser (7.5)
King (6.5)
Wilson (8)

Bournemouth ellever er ganske forutsigbar når alle er skadefri. Den største usikkerheten er hvem som skal vokte buret av Begovic, Boruc og Travers. Det spekuleres også i at Eddie Howe er ute etter ny keeper.

Det er forventet at nysignering Lloyd Kelly starter på venstreback, 32 kamper og 1 mål (0 assist) for Bristol City i fjor. Vi er mer spent på nykommeren på motsatt back, Jack Stacey fra Luton (45 kamper – 4 mål – 8 assist). Det er ventet at Adam Smith starter sesongen, men imponerer Stacey er han en mann å ha på «watchlist». Rapportene sier at det kan være snakk om årets Doherty!

Ake, Steve Cook og nevnte Adam Smith er alle habile spillere. Grunnet alle målene imot, ser vi bedre verdi i andre lag. Når det kommer til spillerne fremover på banen er Lewis Cook og Lerma bare å overse, vi ser nærmere på kvartetten Brooks, Fraser, King og Wilson.

 

Fantasy-kuppene

– Brooks (£6.5m – 5.9% eierandel) – Unge David Brooks hadde en fin debut-sesong i Premier League i fjor. Han kostet da £5.0m, har steget i år grunnet syv mål, fem assist og 123 poeng. Fikk dessuten innspurten spolert grunnet skade. En spiller det blir spennende å følge denne sesongen, vi forventer flere mål og målgivende fra den slepne teknikeren.

– Fraser (£7.5m – 21.8% eierandel) – Fjorårets røverkjøp! Fraser slo ut i full blomst i 2018/19 og var den spilleren i Premier League som skapte mest, foruten Eden Hazard. En formidabel prisstigning fra £5.5m til £7.5m på bakgrunn av syv mål, 14 assist og 181 poeng. Grunnet Fraser sin eksplosive spillestil er han noe skadeutsatt. Skadefri tror vi han forsvarer £7.5m prissettingen med stil.

– King (£6.5m – 20.4 % eierandel) – Joshua King har utviklet seg til å bli en angrepsspiller med Premier League-snitt. De siste tre sesongene har han notert seg for 16 (tre assist), 8 (fire assist) og 12 mål (tre assist). Nordmannen er fint prissatt og på straffer. Innføring av VAR er en spennende faktor denne sesongen, som øker potensiale til King ytterligere. 141 poeng forrige sesong, vi tror og håper på enda bedre utbytte i år!

king.jpg

– Wilson (£8.0m – 23,3 & eierandel) – Etter flere skadeplagede sesonger viste endelig Callum Wilson hva som bor i han. 14 mål, 12 assist og 168 poeng er mye av grunnen til at 23 % allerede har signert han. En spiller med nese for mål og utrolig dyktig i posisjonsspillet i motstanderens boks. Har også et telepatisk samarbeid med nevnte Fraser. Duoen kombinerte (skåret og assisterte) for 12 mål i fjor, kun ett mål unna Premier League-rekorden til Shearer/Sutton fra 1994/95-sesongen.

Bournemouth har et meget fordelaktig kampprogram de første 10 ukene og vi forventer at mange managere velger én eller to av denne kvartetten, men hvem bør du velge?

Vi er svak for kombinasjonen Fraser/Wilson grunnet deres nevnte telepatiske samarbeide. Sjansen er stor, har du begge, for assist og mål. Dette vil selvsagt koste £15.5m og går fort på bekostning av større stjerner.

Har du færre midler tilgjengelig er Joshua King et godt alternativ. Sammenligner vi tallene til King og Wilson i fjor viser de følgende:

rgtfertg

Verdien til de to spillerne på poeng pr kamp i forhold til pris er relativ lik og du frigjør midler til andre posisjoner i laget. King tar også straffene som er et spenningsmoment i seg selv, etter innføring av VAR fra kommende sesong. Hvordan dette vil utarte seg vet vi enda ikke, men det er i alle fall ikke dumt å posisjonere seg på straffetakere.

Oppsummering

 •       Forutsigbart laguttak
 •       Invester offensivt, unngå defensivt
 •       Stacey på «watchlist»
 •       King og Brooks gode billige alternativ
 •       Fraser og Wilson, dynamisk duo for mål og assist.
 •       Dødballer i prioritert rekkefølge:

Straffe: King, Wilson, Stanislas
Direkte frispark: Stanislas, Fraser, Rico
Corner: Fraser, Stanislas, Brooks, Rico


 

bmouth sheffutd

Watford

Watford har blitt «bandwagon”-klubb nummer én i FPL-sammenheng. Her går det alltid et tog! Capoue, Richarlison, Deulofeu, Doucoure m.fl. har de siste sesongene hatt perioder hvor poengfangsten har vært stor, for så å forsvinne. Her gjelder det å følge med i timen når toget går, og hoppe av på rett perrong. Vi ser nærmere på årets Watford-lag.

Fantasy-detektiven: Chelsea

Stabile tider i vente?

Watfords nyere Premier League-historie, etter opprykket før 2015-2016-sesongen, har for det meste handlet om å sparke managere. Quique Flores, Walter Mazzarri, Marco Silva har alle måtte forlate sjefsstolen på Vicarage Road, før Javi Gracia endelig har tilført ro i rekkene. Watford har stabilisert seg som et «midt på treet”-lag, med FA Cup-finalen i mai som høydepunkt.

Fantasy-detektiven: Arsenal

Javi Gracia foretrekker å spille en tilnærming av 4-2-3-1 og 4-4-2, hvor backene er med høyt oppe i banen, og de to fremste har frihet til å vandre. Deulofeu og Deeney var de mest benyttede på topp forrige sesong, hvor førstnevnte truer bakrom og Deeney er oppspillspunkt.  Det ble en solid 11.-plass i 2018/19 med 52 mål, 59 innslupne og syv clean sheet. En indikator på at en først og fremst bør se etter offensive spillere, med visse unntak.

gracia.png

 

Pre season

Watford har startet oppkjøringen mot bra motstand fra Europa. Formspiller er Andrew Gray med to mål. Spørsmålet er om han beholder plassen når det hele sparkes i gang 10. august.

18.07 Ajax – Watford 2-1 A Gray Straffe (Doucoure)
20.07 Bayer Leverkusen 1-2 Hughes (Deeney), A Gray
27.07 QPR – Watford
03.08 Watford – Real Sociedad

Det forventede laget

  Foster (5.0)
Femenia (4.5) Mariappa (4.5) Cathcart (4.5) Holebas (5.0)
Hughes (5.5) Capoue (5.0) Doucoure (6.0) Pereyra (6.0)
Deulofeu (6.5) Deeney (6.5)

Javi Gracia pleier å rotere en del på høyreback, blant midtstopperne, samt Hughes byttes ofte ut rundt 60-70. minutt. Gray vil utfordre Deulofeu for minutter, men vi antar sistnevnte vil starte sesongen og spille mye. Resten av laget er mer eller mindre satt, foruten skader.

Foster var et bra kjøp i fjor (4.5m) og endte på 129 poeng. En keeper som får mye poeng for redninger og habil på straffer. Den nye prisen (5.0m) frister dog mindre. En kan gå ned for å spare penger eller opp for bedre alternativ i Pickford, Lloris eller Kepa. Det er verdt å merke seg at VAR kan bidra til flere straffer i år og da er det greit med en keeper med høy redningsprosent. Pickford reddet i fjor 3/5 og er et godt valg.

I forsvaret til Watford skiller Holebas seg ut. Han har en venstrefot som er skapt til å fore Deeney på topp og tar også cornere. Bidro med tre mål og syv målgivende i fjor. Dessverre er han til tider litt for aggressiv, og kan miste hodet. 12 gule og ett rødt kort forrige sesong. Kan nesten garantere at han vil være gull å eie, men det gjør om å slippe han på rett tidspunkt. Startet fjoråret forrykende, så kanskje ikke dumt å gamble fra start?

Fantasy-detektiven: Newcastle og Crystal Palace

Midtbanen er det to spiller som skiller seg ut i prisklassen 6.0, Doucoure og Pereyra. Doucoure bidro med fem mål og syv målgivende i fjor. Er en spiller som leverer jevnt og trutt, men aldri de store tallene. Vil påstå du får det du betaler for. 124 poeng i fjor og 136 i 2017/18.  Pereyra derimot, har et uforløst potensiale og kapasitet til +15-poeng. Skal ikke se bort fra en «bandwagon» på han i løpet av sesongen.

Skal være sagt at begge spillerne er prissatt, slik det er nærliggende å gå opp i 6.5-kategorien. Her finner en flust av interessante spillere, er det trangt i budsjettet kan begge vurderes. Watford har fint kampprogram de fire første rundene.

Spissene Deeney og Deulofeu er hvor verdien, i våre øyne, ligger og vi ser nærmere på de to spissene. For å ikke nevne Joao Pedro! Brasilianeren er kjøpt av Watford, men kommer ikke før 1. januar. Den brasilianske spissen er kun 17 år og har allerede debutert for moderklubben Fluminense – med stor suksess.

Fantasy-kuppene

– Deulofeu (£6.5m – 12.4% eierandel) – Gerard Deulofeu hadde en trøblete start på forrige sesong, men når han først kom i gang, ja da smalt det! 10 mål og fem assist ble det på den fotrappe spanjolen, på kun 2064 minutter. Har kapasitet, som han viste forrige sesong, til å skåre +20-poeng i en runde, og det er kjempeinteressant for en spiller til 6.5. Fint kampprogram de første kampene og vi tror Deulofeu fort kan bli et Fantasy-kupp denne sesongen.

deulofeu

– Deeney (£6.5m – 2.7% eierandel) – Skal ikke gå så langt som å kalle han et kupp, men en Fantasy-luring er han definitivt. En skikkelig differensial med kun 2.7% eierandel for de som vil skille seg ut fra mengden i FPL. Han er på straffer, som fort kan komme godt med når VAR innføres. Selv om flere undersøkelser viser at det ikke øker over en hel sesong, kan vi forvente litt mer kaos fra start.

– Joao Pedro (£?.?m – 0% eierandel) – Vi tar med den unge brasilianeren som ankommer i januar. Han er selvsagt ikke inkludert i spillet enda, men spennende å prate om. Gjorde seg bemerket med å komme fra benken og skåre to mål i en seriekamp i Brasil. Startet neste kamp med å notere seg for hat trick (+ målgivende) før første omgang var ferdigspilt. Her har Watford skutt gullfuglen!

Oppsummering

 •       Få clean sheets.
 •       «Bandwagon»-spiller-potensiale.
 •       Holebas en fin spiller fra start.
 •       Deulofeu Fantasy-kuppet.
 •       Deeney en differensial.
 •       Joao Pedro i 2020 🙂
 •       Dødballer i prioritert rekkefølge

Straffe: Deeney, Cleverley, Gray
Direkte frispark: Deulofeu, Pereyra, Capoue, Holebas
Corner: Holebas, Masina, Pereyra, Deulofeu

Les flere analyser i Fantasy-detektiven her