Fantasy-detektiven: Manchester City

Skrevet av FantasyEntusiasten

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødball-takere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre. Neste ut: Manchester City.

norgesspill 100 600 avlang nettside.png

Vi tror de lyseblå kommer til å fyke ut av startblokkene. Fint program fra start, flere spillere ser ut til å være i god form og City vet godt at Liverpool puster dem i ryggen fra første sekund. Så da er spørsmålet: Hvem skal vi velge fra Peps solide maskineri?

Pep Guardiola

I 2015 tok spanjolen over Manchester City, og etter en litt varierende førstesesong har han nå virkelig fått fart på stjernegalleriet. De lyseblå står for en ballbesittende fotball i 4-3-3, med gjennombruddshissig og lynraske vinger. Med 95 scoringer sist sesong, var det en fryd å sitte med spillere som Sterling og Agüero gjennom store deler av sesongen. I tillegg leverte laget ekstremt solide defensive tall, hvor Laporte var den som stakk seg mest ut med sine solide bonusleveringer.

guardiola.jpg

Per 30. juli har det vært forholdsvis stille på kjøpsfronten – til City å være. Rodri, Angelino og Zack Steffen har kommet inn, med de to sistnevnte trolig som backup til hhv. Ederson og duoen Zinchenko/Mendy. Største signeringen er den defensive midtbanespilleren Rodri til 70 millioner Euro, men han er ikke interessant med Fantasy-øyne. Til nå har City spilt fire pre season-kamper.

M.City – West Ham: 4-1 (D. Silva, Nmecha, Sterling x2. Assist: Bernabe, Sane, de Bruyne)
Wolverhampton – Manchester City: 0-0
Kitchee – Manchester City: 1-6 (D. Silva, Sane, Sterling, Sane, Zoubdi, Pozo. Assist: Sterling, Sterling, D. Silva)
Yokohama F. Marinos – Manchester City: 1-3 (de Bruyne, Sterling, Nmecha. Assist: B.Silva, de Bruyne, Bernabe)

Vi tror kampen mot Yokohama vil ligne mest på laget til seriestart. Sterling topper med fire mål og to assist, ellers er målpoengene relativt jevnt fordelt.

Fantasy-detektiven: Liverpool

Forventet lag

Keeper: Ederson

20 CS forrige sesong, oser trygghet og selvtillit. Klink.

Forsvar: På slutten av forrige sesong var Peps foretrukne bakre firer: Walker, Kompany, Laporte og Zinchenko. Nå som Kompany har flytta hjem, går nok Stones inn her.

Midtbane: Her er det stor konkurranse. De Bruyne, Gundogan, Fernandinho, Rodri, B.Silva, D. Silva skal fordeles på tre plasser, hvor B. Silva også kan bli flyttet opp på kant. Det er en mulighet for at De Bruyne blir trukket dypere i banen i enkelte kamper. Det rapporteres om at Rodri får debuten sin mot West Ham, og at han får selskap av De Bruyne og David Silva. 

Fantasy-detektiven: Chelsea

Angrep: I de viktigste kampene stilte Pep med Bernardo, Agüero og Sterling på topp, med Sane og Mahrez som utfordrere. Vi ser ingen grunn til at dette skal endre seg på sikt, men Agüero, Fernandinho og Jesus har hatt forlenget ferie grunnet Copa America.

Vi tror derfor laget vil se slik ut til første kamp, med Fernandinho som utfordrer til Rodri.

Ederson

Walker Stones Laporte Zinchenko

De Bruyne Rodri D. Silva

Silva Sterling Sané

 

Fantasy-kuppene

Kampprogrammet til de lyseblå gir vann i munn, her er det mange poeng å hente!

West Ham (B)
Tottenham (H)
Bournemouth (B)
Brighton (H)
Norwich (B)
Watford (H)

Tottenham på hjemmebane i runde 2 blir tøft, men på hjemmebane har vi sett før at de kan herje med hvem som helst. West Ham har blitt slått henholdsvis 4-0, 4-1 og 4-0 på London Stadium, de tre siste sesongene.

west ham city nb pl odds.png

Ederson – £6.0m

For deg som ønsker en trygg og god set-and-forget-keeper. Mange CS, men kanskje litt få redninger for de som liker det.

Fantasy-detektiven: West Ham og Wolves

Oleksandr Zinchenko £5.5m

Vil være et scoop om han holder plassen foran kronisk skadde Mendy. Noe det ser ut til akkurat nå. Trygg med ball og liker å involvere seg i det offensive spillet. Tre assist på 14 starter i fjor og har fortsatt til gode å tape en kamp han har spilt. Først og fremst et godt valg mtp. pris. Ellers er Walker (£6.0m) og Laporte (£6.5m) tryggere valg.

Raheem Sterling £12.0m

Viste at 17/18 sesongen ikke var en blaff, og økte poengsummen sin fra 229 til 234 poeng. Alltid inne i boks når City angriper. Vil starte sesongen som spiss. 17 mål og 15 assist, samt 25 bonuspoeng, snakker for seg selv. Prisen på 12m bør ikke skremme deg, og han roterer fint som kaptein med Salah.

sterling city

Sergio Aguero £12.0m

Vi kommer ikke unna denne mannen. Rett og slett en fantasy-legende. Skadefri er han kapteinsaktuell i hver eneste kamp. 21 scoringer, 11 assist og 26 bonuspoeng på 31 starter. Målpoeng i alle hjemmekamper utenom to (!) i 18/19-sesongen. Her må vi følge med mot seriestart, etter hans sene hjemkomst fra Copa America. Dette er et stort varsko. Mye tyder på at han ikke starter runde én, og vi er redd mange kan gå i den fellen.

Nære å komme med

Kevin De Bruyne £9.5m

Fin pris og er nok en gang mye inne på våre pre season-lag, men vi blir ofte litt skuffet. Holder seg sjeldent 100 prosent skadefri over lang tid, den siste tiden, og vi så også forrige sesong at han derfor kan være litt rotasjonsutsatt. Her er det typisk å gå i ”deknings-fellen” og velge ham fordi han er sentral i de lyseblå, fremfor en dyrere Sterling. Da er det kjipt å sitte på andre siden av gjerdet når Sterling fyrer – som vi ser som sannsynlig.

Fantasy-detektiven: Norwich og Sheff United

Oppsummering

– Vi vil også i år se en 4-3-3-oppstilling når de lyseblå fra Manchester stiller til seriestart
– Ederson, Walker, Laporte, B. Silva, Sterling og Aguero (fra runde to-tre) er bankers.
– Rotasjonsspillere: Stones, Otamendi, Silva, Sané, Mahrez, Gündogan

Dødballer:

Straffe: Aguero, Jesus
Corner/frispark: De Bruyne, D. Silva, Sane