Fantasy-detektiven: Everton og Southampton

Skrevet av FPL Poets

Vi har tatt på oss Fantasy-brillene og dykket litt dypere ned i det meget spennende Everton-laget – hvor det er flust av potensial i en grønn eng av fine kamper fra start. 

Everton

Etter den sterke innspurten forrige sesong er det flere som nå forventer et Everton-lag som skal sette enda større press på topp 6-lagene.

Fantasy-detektiven: Man City

Treneren
Marco Silva(42) kom til engelsk fotball og Hull, januar 2017. Selv om han hadde hevet troféer i både Portugal og Hellas var han for mange et ubeskrevet blad. Men Silva sjarmerte mange med sin offensive tolkning av 4-2-3-1-formasjonen i Hull. Watford ansatte derfor ham i mai 2017.

Etter hvert viste Silva hvorfor han bare jobber i snitt 1.14 år i hver klubb, og flørtingen med Everton startet. Nå var det ikke lenger like spennende å dra på jobb i Watford, noe resultatene begynte å bære preg av. Han fikk en noe treg start på sin Everton-karriere, men fikk skuten på rett kjøl og seilte inn til en akseptabel 8. plass i sin første sesong ved roret.

NB PL kamp reklame ev

Pre season 

I skrivende stund har Everton spilt tre treningskamper.

07. juli: Kariobangi Sharks 1-1 Everton (4-3 etter straffespark) – Mål: Joe Williams.
14. juli: Sion 0-0 Everton
19. juli: Monaco 0-1 Everton – Mål: Seamus Coleman

Fantasy-detektiven: Liverpool

Det er interessant å merke seg at Everton-laget virker og ha mange av sine «faste» spillere i gang allerede. De har ikke sett fryktelig dynamiske ut i angrepsspillet, men veldig solide bakover. Viktige spillere som Lucas Digne, Michael Keane, Seamus Coleman, Andre Gomes og Gylfi Sigurdsson er allerede i gang med å få verdifulle minutter i beina. Richarlison var med å vinne Copa America med Brasil og har i den forbindelse litt lenger ferie.

Forventet startoppstilling

Pickford
Coleman-Keane-Mina-Digne
Gomes-Delph
Richarlison-Sigurdsson-Bernard
Calvert-Lewin

Om ikke noe spennende skjer på transfer-markedet før det stenger så antar vi at laget vil se slik ut. Så får vi se om det er noe i Zaha-ryktene, hvor blant annet Sky Sports hevder at den dribleglade kanten er på vei inn. I tilfelle tar han trolig plassen til Bernard. Everton lenkes også til en rekke spisser.

Fantasy-detektiven: Arsenal

Potensielle gullgruver

Lucas Digne (6.0) – Forsvar
Den offensive franske backen, som også er på mange dødballer, er den første man skal gå til i Everton. Om man regner en “clean sheet” som en “return” har man plutselig en spiller til 6.0 som gav 22 returns forrige sesong. Fire mål, fem målgivende og 13 CS. Hadde Everton hatt bedre angripere enn Tosun og DCL så hadde han også hatt tosifret antall målgivende.

Seamus Coleman (5.5) – Forsvar

Rett og slett nydelig verdi. Var prissatt til 6.5(!) for et par sesonger siden og viste på slutten av forrige sesong hva som bor i ham. Kaptein, fast på laget og tilbyr både clean sheets og offensive returns til en hyggelig pris. Et godt alternativ – eller supplement til Lucas Digne.

Richarlison (8.0) – Midtbane

Spilleren som fulgte Marco Silva fra Watford til Everton hadde en strålende første sesong for sitt sin nye klubb. Selv om vi Fantasy-spillere ofte lot seg frustrere av den unge brasse,n så endte han på solide 13 mål og tre målgivende til slutt.

Årets pris er skrudd opp med 1.5 million, men vi mener han ennå at han tilbyr verdi.

richarlison-everton-2018-19_1llqbr2vxfrlm1xf9somq34da6

Gylfi Sigurdsson (8.0) – Midtbane
Islendingen som noterte seg for pene 13 mål og seks målgivende forrige sesong, blir også i år en mann og følge med på. Veldig involvert fra sin offensive rolle på midtbanen og med VAR sitt inntog i Premier League, kan det fort dryppe et par ekstra forsøk fra 11-meteren på Gylfi. Behagelig prissatt.

Styr unna

Pickford (5.5) – Keeper
Priset for høyt i våre øyne, og 0.5 kommer godt med andre steder.

Burde vært priset likt med Leno/Patricio/Schmeichel osv og ikke Lloris/De Gea. Skal man ha defensiv dekning til 5.5 i Everton går man til Seamus Coleman.

Yerry Mina (5.5) – Forsvar
Prisen er stiv for Mina. Ja, han er farlig på offensiv dødball, men han er også skadeutsatt og ikke bankers på laget. Everton ryktes stadig til nye stoppere, og da er Mina den første som henvises til benken. Kjøp deg ikke et potensielt fremtidig problem, og bruk heller samme sum (5.5) på vår venn Seamus.

Bli med i vår Facebook-gruppe!

Walcott (6.5) – Midtbane

Hvor skal man begynne? Alle vet det, men mange (oss inkludert) lar seg allikevel lokke inn i fristelse nærmest hver eneste sesong. Gikk fra fast plass på høyre siden til en innbytter-rolle i løpet av sesongen i fjor, og der blir han nok værende. Brenner for mange sjanser. Ikke fast på laget. For dyr.

Dominic Calvert-Lewin (6.0) – Angrep

Med seks mål og fem målgivende på 1769 minutter forrige sesong er det kanskje litt strengt og plassere DCL på denne listen. Men når man kan putte både King, Jota og Deulofeu i handlekurven for bare 0.5 mer, bør man nok heller vurdere det.

Oppsummering

– 4-2-3-1 kommer nesten utelukkende til å være den foretrukne formasjonen.
– Marco Silva er ikke kjent for å rullere voldsomt på laget, noe for eksempel en fremadstormende Ademola Lookman ble et offer for forrige sesong.
– Keeper/Forsvar: Pickford er bankers på laget. Tynne i midtforsvaret om ikke forsterkninger hentes inn. Per nå tipper vi Keane/Mina er de foretrukne. Mina kom skadet hjem fra Copa Amerika, så lite varsko der. Backer i Digne og Coleman som kommer til å gi offensive returns.
– Midtbane: Vi regner med Idrissa Gueye ender opp i PSG og da kommer Schneiderlin, Delph og Davies til å kjempe om plassen ved siden av Andre Gomes. Gylfi Sigurdsson foran dem flankert av Bernard og Richarlison. Walcott får nok noen kamper fra start men blir nok som oftest avspist med innhopp. McCarthy er også linket bort, Lookman er solgt.
– Angrep: DCL, Tosun og Niasse om beinet per dags dato. Vi tror at DCL kaprer spissplassen men Tosun som en backup – om det ikke kjøpes en tankspiss. Niasse satses det nok ikke fryktelig hardt på fra Silva.

– Dødballer:

 Straffer: Gylfi Sigurdsson
Cornere: Gylfi Sigurdsson, Lucas Digne
Frispark: Gylfi Siguardsson, Lucas Digne

Vi håper denne artikkelen var nyttig for dere og ønsker lykke til med årets Fantasy-sesong. Det er ennå noen treningskamper igjen samt tid igjen før overgangsvinduet stenger, så følg nøye med på det. For spørsmål kontakt gjerne oss i Fpl Poets eller Fantasyfans.

Velkommen skal du være, du grønne pil.


Fantasy-detektiven: Southampton

Det har vært relativt lite snakk om spillere fra Southampton i sommer. Vi har tatt et lite dypdykk for å se om det finnes noen deilige fantasyobjekter i det tradisjonsrike laget.

2018/2019-sesongen

Det var stor optimisme på sørkysten av England da Ralph Hassenhuttl gjorde gråstein til gull regelrett direkte etter ankomst. Det skulle dog ikke mye til for å gjøre det bedre enn forgjengeren. Under Mark Hughes vant laget kun én kamp fra august til desember, da han omsider fikk sparken.

FE PL kamp reklame

Ralph fløy ut av blokkene, og på de første 16 kampene ved roret, ble det kapret 24 av 48 mulige poeng, og Southampton var endelig over nedrykksstreken igjen! Det ble scoret flere mål under den nye treneren, men defensivt var ikke bedringen merkbar. Faktisk klarte Hughes flere clean sheets enn Hassenhuttl. Sju nuller ble det totalt.

Etter de nevnte første 16 kampene, ble det en relativt svak avslutning på sesongen. 1-3-3 siste syv, og 1-1 hjemme mot Huddersfield i sesongavslutningen var rimelig tynn suppe.

Ser vi litt på poengfangsten Southampton-spillerne oppnådde i fjor, er det skikkelig skral lesning:

Topp 3:

Redmond 137p.
Word-Prowse 94p.
Ings og Højbjerg 90p.

At 4.5-kongen Højbjerg kommer på pallen her, sier mer om Southamptons sesong enn hvor eksepsjonelt god vår danske venn var (han hadde dog en bra sesong).

Keeper-poengene ble fordelt brodelig mellom McCarthy og Gunn. 120 poeng ble det totalt mellom dem, noe som ikke er så riv ruskende galt, sammenlignet med resten av laget.

Forsvarspoengene ble like broderlig fordelt: Seks spillere fra 44 til 56 poeng. Valery var et friskt pust siste halvdel av sesongen, men han er nå priset 5.0 av en eller annen grunn, så det skal virkelig bli vrient hvis man skal ha en Southampton-forsvarer til runde 1.

Pre season

SCR Altach – Southampton 1-1

Valery, Yoshida, Vestergaard, Bertrand
Elyounoussi, Romeu, Højbjerg, Sims
Long, Adams
Laget 2.omgang:
Forster
Cedric, Stephens, Bednarek, Vokins
Smallbone, Redmond, Word-Prowse, Obafemi
N’Lundulu, Ings

Preston North End – Southampton 1-3

Ings (2) og Vokins scoret målene.

Laget:
Gunn
Cedric, Stephens, Hoedt, Bednarek (Klarer 72), Bertrand (Vokins 72)
Smallbone, Højbjerg (Reed 60), Obafemi (Sims 60), Ings (Redmond 60)
Long (Armstrong 60)

Guangzhou – Southampton 0-4

Adams, Long, Valery og Klarer scoret målene.

Laget:

Forster (Bycroft 76), Valery (Olufunwa 46), Yoshida (O’Driscoll 46), Vokins (Hansen 76), O’Connor, Klarer, Long (Barnes 46), Slattery (Jankewitz 61), Adams (N’Lundulu 46), Smallbone (Watts 61)

Southampton skal spille to kamper til før alvoret starter mot Feyenoord og Køln.

Tanker om lagoppstilling

Angus Gunn (4.5) blir etter alle solemarker førstekeeper. Forster og McCarthy lagt ut for salg, så her peker alt mot unge Angus.

Hassenhuttl har sagt at han ønsker å forsterke forsvaret sitt, men til nå har det skjedd lite. Cedric og Hoedt tilbake fra lån er det mest interessante.

Hvem som starter i forsvar, og om det blir en firebackslinje, eller tre stoppere med to vingbacker, er ganske uvisst egentlig. Det ble vekslet mye sist sesong, til og med etter at Hassenhuttl tok over. I de siste tre kampene valgte han fire bak, med Valery og Bertrand på backene, og Stephens og Bednarek som stoppere. Det resulterte i åtte baklengs mot Bournemouth, West Ham og Huddersfield.

Vårt tips: Bertrand og Valery som vingbacker, og Bednarek, Yoshida og Vestergaard i midten.

På midtbanen er nok Højbjerg og Romeu klink startere. Nathan Redmond (6.5) også litt mer offensivt. Utover det kommer det litt an på hvilken formasjon Hassenhuttl velger. Kjører han to spisser er Ings (6.0) og Adams (6.0) trolige førstevalg. Den andre nysigneringen, Moussa Djenepo (5.5) gjorde det bra i Belgia, men om han fyker rett inn i elleveren, er kanskje tvilsomt – selv om det er et gigantisk potensial der.

Vårt tips: Romeu og Højbjerg dype på midten. Redmond foran dem, og Adams sammen med Ings på topp.

FPL-utsikter

Southampton har et ganske tøft startprogram, og med tanke på fjorårets poengfangst i FPL, ville det vært noe galskap å anbefale noen av spillerne til runde 1. Men alt kan skje, og den dyreste Southampton-spilleren er 6.5m, så det kan fort dukke opp noe her.

Fantasy-kuppene

Ryan Bertrand (5.0)

Syv mål og 17 målgivende på fem sesonger er meget sterke tall. En del skadet i fjor, og med tanke på hvor dårlige Southampton var, er det kanskje ikke så rart at poengtotalen ble på sjokkerende svake 56. Det er trolig på grunn av den poengsummen Bertrand har sunket fra 5.5 til 5.0 i pris. Hvis Southampton gjør en god sesong, og Bertrand holder seg skadefri, er 5.0 en meget bra pris. For Ryan Bertrand er en god fotballspiller, med mye offensive fibre. Men laget er fortsatt nødt til å begynne å levere mer clean sheets, før han blir aktuell.

bertrand

Nathan Redmond (6.5)

Leverte en meget god fjorårssesong, spesielt med tanke på hvor svake Southampton var. Enorm på slutten, og ble plukket opp av mang en fantasy-manager. Redmond er en bra spiller, fortsatt bare 25 år, som både kommer til mange målsjanser selv, og skaper mye for lagkameratene. Har det lille ekstra, bør være klink i elleveren til Hassenhuttl, og alt ligger egentlig til rette for en enda bedre sesong enn fjorårets. Redmond kunne vært aktuell allerede til runde 1, men grunnet vanskelig program, pluss mange andre, kanskje hakket mer spennende i det prissjiktet, gjør at vi venter. Men han skal fort på om han har beholdt formen fra slutten av sist sesong.

Che Adams (6.0)

22 mål for Birmingham i Championship i fjor. Kom med på årets lag for divisjonen. Spennende spiller. Rask og sterk. 23 år. Spørsmålet er om han vil ta nivået?

Andre aktuelle spillere:

Gunn (4.5) – ikke mange keepere til 4.5 som er interessant. Gunn kan fort bli en av dem.

Yoshida (4.5) – ikke så altfor mange forsvarere til 4.5 heller. Strammer Southampton opp, er 4.5 en fin pris for Yoshida.

Ings (6.0) – Vi vet hva som bor i Ings, men skadene er på veg til å ødelegge en potensielt strålende karriere. Er dette sesongen Ings kan holde seg skadefri, og komme tilbake på det nivået som gjorde at Liverpool hentet han? Vi håper det!

Les alle våre analyser til Fantasy-detektiven her