Fantasy-detektiven: Leicester og Aston Villa

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødball-takere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre. Her: Leicester og Aston Villa.

Leicester

Leicester endte på 9. plass i fjor. Denne sesongen har mange tippet dem høyere. Noen har til og med troen på at de kan bryte seg inn i topp seks. Laget som vant serien i 15/16-sesongen har noen spennende fantasy-spillere, som vi skal dykke inn på.

Brendan vender tilbake

Brendan Rodgers tok over Leicester da Claude Puel fikk sparken. Den tidligere Liverpool- og Celtic- treneren tok Leicester til en 9. plass på tabellen.

velkomsttilbud nordicbet

Leicester har endret spillestil fra tiden Claudio Ranieri var trener. Fra rask oppbygging i spillet og lite ballbesittelse, har Brendan Rodgers snudd totalt på dette. Den tidligere Liverpool-coachen vil spille med svært offensive backer, som gjør Ben Chilwell og Ricardo Pereira aktuelle. På topp har Leicester gjennombruddskraft i Jamie Vardy, som Rodgers virkelig fikk fart på forrige sesong og rundt ham er det tekniske “innoverkanter” som Albrighton, Barnes og Perez.

Leicester vil spille 4-2-3-1-, 4-3-3 og/eller 4-1-4-1-formasjon. Formasjoner Brendan Rodgers har benyttet seg av både forrige sesong, og i oppkjøringen.

Pre season

Leicester er ubeseiret i årets pre season, og har vist raskt og fremoverrettet angrepsspill. Målscorerne har vært Iheanacho (tre mål), Ayoze Perez (to), Vardy (to), Maguire (ett), Albrighton (ett) og Tielemans (ett).

Leicester har for det meste spilt kamper mot engelske lag i lavere divisjoner, men avsluttet pre season mot Champions League-klare Atalanta. Kampen endte 2-1 til de blå. Jamie Vardy og Ayoze Perez scoret målene for “The Foxes”.

Kamper i pre season: 

Scunthorple 0-1 Leicester
Cheltenham 1-2 Leicester
Cambridge United 0-3 Leicester
Rotherham 2-2 Leicester
Stoke 1-2 Leicester
Leicester 2-1 Atalanta

Fantasy-detektiven: Arsenal LiverpoolChelseaMan City

Det forventede laget

Leicester vil trolig spille i en 4-2-3-1-formasjon eller en 4-1-4-1-formasjon hvor Tielemans vil bli flyttet opp og Ndidi vil være den defensive midtbanespilleren.

Keeper: Kasper Schmeichel

Schmeichel spilte alle kampene til Leicester i fjor, hvor de holdt nullen i ti kamper. Ingen tvil om at han blir Leicesters førstekeeper. Redningssnitt på 2,4 per kamp. Leicester har dog et ganske vanskelig åpningsprogram hvor de møter fire topp-seks klubber på de første åtte rundene.

Forsvar: Pereira, Evans og Chilwell

Pereira og Chilwell bidrar offensivt og kommer til masse gode innlegg. Forrige sesong endte Pereira med seks målgivende, Chilwell hadde fire. Førstevalgene på midtstopperplassene til Leicester er for øyeblikket Evans og Maguire, men sistnevnte er svært nære en overgang til Manchester United. Stor sannsynlighet for at vi vil se en annen midtstopper ved siden av Evans når Leicester spiller første serierunde mot Wolverhampton, og blant annet Brighton-Dunk er heftig lenket inn.

Midtbane: 

Ndidi, Tielemans, 

Albrighton, Perez, Maddison

Spennende midtbane med flere alternativer til en fin pris. Ndidi har det defensive ansvaret på midtbanen. Tielemans spiller muligens i en rolle ved siden av Ndidi i en 4-2-3-1-formasjon. Det kan også være tilfeller hvor han dyttes opp i en 4-1-4-1-formasjon. Lik formasjon som han leverte tre mål og fire målgivende forrige sesong. Leicester har også kjøpt inn spanske Ayoze Perez fra Newcastle som vil spille i en offensive midtbanerolle bak Vardy. Maddison og Albrighton vil trolig ha en “innoverkantrolle”. I denne posisjonen har Leicester Gray og Barnes også.

Angrep: Vardy

Vardy er førstevalget på topp med veldig god margin. Han spilte 34 kamper (30 fra start) forrige sesong. Kelechi Iheanacho er også et alternativ på topp, men så lenge Jamie Vardy er skadefri vil han starte alt.

Schmeichel
Pereira – Evans – Maguire – Chilwell
Ndidi – Tielemans
Albrighton – Perez – Maddison
Vardy

 

Fantasy-kuppene

Ben Chilwell –  5.5m

Rodgers spiller som nevnt med offensive backer som gjør Chilwell til et aktuelt Fantasy-valg. Med sine offensive løp endte han med fire målgivende. Har lite konkurranse om plassen, og spilte 36 av 38 kamper. De siste ti kampene forrige sesong var det bare Trent-Alexander Arnold (23) og Lucas Digne (25) som skapte flere sjanser enn Ben Chilwell (16). På de siste ti kampene hadde Chilwell to målgivende, i tillegg til en “fantasy-assist”. Han koster 0.5 millioner mindre enn Leicesters høyreback Ricardo Pereira. Har du lyst på noen defensive fra Leicester, er  dette er et åpenbart sted det er mulig å spare midler.

chilwell.png

Ayoze Perez – 6.5m

Leicester har denne sommeren kjøpt den spanske angrepsspilleren Ayoze Perez fra Newcastle. Oppført som midtbane på spillet, men vil nok spille bak Vardy i en offensiv midtbanerolle. Perez endte med 12 mål og to mål for Newcastle, som er meget imponerende med tanke på hvor dårlige de sorte og hvite var offensivt. Han koster 6.5, som han også gjorde før forrige sesong. Spennende valg.. Prisen er lik som Tielemans, som var en åpenbaring på midtbanen. I skrivende stund har Perez en eierandel på 12 prosent, sammenlignet med Tielemans 6.9.

Jamie Vardy – 9.0m

Jamie Vardy har i lengre tid vært spydspissen for dette laget, og holder koken i en alder av 32. Snitt på 70 poeng over de siste fem sesongene, og endte forrige sesong med 18 mål. Etter trenerskiftet i februar fikk Rodgers mye ut av engelskmannen, som scoret ni mål på de siste ti kampene. En veldig fin pris for en spiller som i snitt har scoret 19 mål de siste fire sesongene

Oppsummering

Vi tror:

1: Leicester spiller med svært offensive backer, som operer omtrent som vinger.

2: Leicester vil spille med i en 4-2-3-1, 4-3-3 eller 4-1-4-1-formasjon

3: Dødballene blir fordelt på følgende måte:

Straffe: Vardy, Maddison

Frispark: Maddison, Chilwell, Albrighton

Corner: Maddison, Chilwell, Albrighton


Aston Villa

“The Villans” er tilbake i Premier League. I 15/16-sesongen endte laget desidert sist, med kun 17 poeng. Hva må Dean Smith gjøre for at dette ikke skal gjenta seg? Vi har tatt et dypdykk i “The Claret and Blue”.

Forrige sesong endte med 5. plass i Championship, og sikret play off-seier mot Derby på Wembley. Som vanlig er det ikke de nyopprykkede lagene som er mest aktuelle, men det er likevel spillere i Villa-laget som kan representere god verdi, både fra start og utover i sesongen. Når det gjelder kampprogram starter de sesongen med en tøff bortekamp mot Tottenham, men etter de blir det mye lettere. Av deres ni første kamper er syv av dem “grønne” på papiret.

Dean Smith:

I Oktober 2018 tok Dean Smith over et Aston Villa-lag som hadde vært inne i en dårlig periode. Dette viste seg å være en god avgjørelse.

Når det kommer til spillestil har Smith gjort en meget god jobb. Han har forvandlet dem til et lag som presser høyt, og som liker å ha ballen i laget. Backene skal storme fremover, midtstopperne skal finne gjennomløpende indreløpere som McGinn og Grealish, kantene skal skjære innover og nysigneringen Wesley kan både fungere som et oppspillspunkt og en man sikter på i boks.

Pre season

Aston Villa har levert en meget god pre season.. Så langt står de med en målforskjell på 13-2 over fire kamper. Likevel bør du ikke legge altfor mye i resultater på dette tidspunktet – så er det sagt

Kamper i pre season: 

Minnesota United 0-3 Aston Villa
Shrewsbury 0-1 Aston Villa
Walsall 1-5 Aston Villa
Charlton Athletic 1-4 Aston Villa
03.08 RB Leipzig – Aston Villa

Det forventede laget

Vi tror at Aston Villa kommer til å starte sesongen med en 4-3-3-formasjon, med følgende ellever:

Keeper: Tom Heaton

Både Jed Steer og Lovre Kalinic har fått en del minutter i Villas pre season-kamper til nå. Laget fra Birmingham slapp inn 61 mål forrige sesong, hvilket var mest av de nyopprykkede lagene. Vi tror på sterk bedring nå, med dirigenten Heaton i mål, som tidligere har vært en Fantasy-helt.

Forsvar: Guilbert – Engels – Mings – Targett

Et nykomponert forsvar. På midtstopperplass har de hentet Tyrone Mings fra Bournemouth, som var på lån der på slutten av forrige sesong, i tillegg til Ezri Konsa fra Brentford og Björn Engels fra Reims. Disse kostet dem til sammen nærmere 450 millioner kroner. De har også hentet venstreback Matt Targett fra Southampton og fått tilbake Frédéric Guilbert lån i Caen. Franskmannen har vært strålende i pre season. I Championship slapp de purpurrøde for øvrig til 12,2 skudd per kamp, og bemerkelsesverdig nok hadde de færrest taklinger og interceptions av alle lagene i ligaen forrige sesong.

Midtbane: Grealish – Hourihane – McGinn

Midtbanen hos Villa er satt på to av tre plasser. Conor Hourihane kommer til å ligge som et anker foran forsvaret fra start, men vil bli byttet ut til fordel for enten Douglas Luiz eller Marvelous Makamba på sikt, og da blir Hourihane back up for indreløperne. McGinn og Grealish var helt essensielle opprykkssesongen og spilte til sammen 71 kamper.

Angrep: Jota – Wesley – El Ghazi

I den foregående sesongen ble Aston Villa det tredje mestscorende laget, kun slått av Norwich og West Bromwich. Denne sommeren har de fornyet seg veldig. Inn har Wesley Moraes fra Club Brugge kommet for 225 millioner kroner, Jota er hentet fra Birmingham, El Ghazi er hentet inn fast etter låneoppholdet og “Trezeguet” er kjøpt inn fra Kasimpasa. Dette er uten tvil et spennende angrep i et offensivt lag.

Vi tipper at Aston Villas lag kommer til å se slik ut når sesongen starter:

Heaton
Guilbert – Engels – Mings– Targett
Hourihane
McGinn Grealish
Jota El Ghazi
Wesley

 

Fantasy-kuppene

Wesley Moraes – 6.0m

Som nevnt har Aston Villa signert Wesley Moraes. Med sine 191 centimeter og 93 kilo har han definitivt fysikken på sin side. Spissen med fortid i Club Brügge kan score både på hodet og med begge bein. Han har blitt prissatt til 6.0, noe vi synes er akseptabelt. Han legger seg rett under de populære spissene til 6.5 som gjør at han kan vise seg å bli verdi om han finner seg til rette. Kan muligens være på straffer.

wesley moraes.jpg

Matt Targett – 4.5m

Enda en av Aston Villass sommersigneringer. Matt Targett kommer fra Southampton hvor han bare spilte 13 kamper forrige sesong, men han var svært offensiv. Endte med tre målgivende og ett mål på kampene, som er godt levert med tanke på hans begrensede spilletid. Et spennende alternativ til 4.5, men på grunn av at Aston Villa er et av opprykkslagene er det litt vanskelig å vite hvordan de kommer til å framstå. Nivåforskjellen mellom Championship og Premier League er enorm. Samtidig flyter de nyopprykkede lagene ofte på en bølge i starten av sesongen, og derfor tar vi han med. Det samme kan sies om backen på motsatt side, Guilbert, men vi ønsker å se han i Premier League første.

Jack Grealish – 6.0m

Jack Grealish er stjernespilleren til Aston Villa. Forrige sesong leverte han 12 målpoeng på 31 kamper. Forrige sesong tok en det en liten stund før han begynte å levere, men når han kom inn i det leverte han målpoeng jevnt og trutt. Prislappen hans til 6.0 er spennende, men rådet vårt er å vente med Villa offensivt inntil videre.

Oppsummering:

Vi tror:

1: Den mest brukte formasjonen blir blir 4-3-3, med McGinn og Grealish som nøkkelspillere.
2: Aston Villa kommer til å fokus på å ha høyt press, ballbesittelse og offensive fotball.
3: Bortsett fra første kamp er programmet deres fint, så det kan vise seg å bli verdi i f.eks Wesley.
4: Dødballene blir fordelt på følgende måte:

Straffe: Wesley, Kodjia.
Frispark: Hourihane, Grealish
Corner: Hourihane, Grealish