Fantasy-speideren: Runde 16 i Fantasy Eliteserien

Skrevet av Fantasyspeiderne

Etter en pause fra Eliteserien, er det nå endelig tid for en full runde igjen! Flere av lagene har spilt treningskamper, Rosenborg, Molde og Haugesund har kommet seg videre i Europa, og nå er det på tide å måle krefter mot hverandre igjen i Eliteserien. Denne runden har vi kamper lørdag, søndag og mandag. Vi minner om at fristen for å bruke wildcardet deres er før denne runden! Nytt wildcard aktiveres etter denne runden!

Før vi kommer med våre anbefalinger til runde 16, får du litt statistikk fra forrige runde her:

Les våre analyser til hvert lag i Fantasy PL i Fantasy-detektiven

Runde 15 var en runde med dobbel kamper for Stabæk og Sarpsborg. Runden åpnet med 3 strake kamper som endte hele 5-1. Rosenborg, Bodø/Glimt og Haugesund var lagene som scoret 5 mål i disse kampene. Til slutt stoppet det på hele 35 mål denne runden, hvilket ga et snitt på nesten 4,5 mål per kamp.

Skudd innenfor boksen (3 eller flere):

7 skudd: Boli (mot Sarpsborg).
6 skudd: Zachariassen (mot Molde).
4 skudd: T. Reginiussen, Konradsen, Kallevåg, Kone og Tokstad.
3 skudd: Søderlund, Brochmann, Occean, Semb Berge, Melgalvis og Berisha.

Bli med i vår Facebook-gruppe

Nøkkelpasninger (4 eller flere):

6 pasninger: Wolff Eikrem.
5 pasninger: Sandberg og Kassi (mot Sarpsborg).
4 pasninger: Tønne og Bamba.

Redninger (3 eller flere):

5 redninger: Sandberg (mot Brann).
4 redninger: Ricardo, Karlstrøm, Craninx og Falch (mot Molde).
3 redninger: Austbø, Rossbach, Vasyutin og Opdal.

 

3 anbefalte kjøp 

Fredrik André Bjørkan – 5.5 millioner

Med tanke på at kampprogrammet til Bodø/Glimt ser veldig fint ut fremover mener vi at man bør fylle Glimt kvoten sin. Vi regner med at de fleste sitter med både Layouni og Evjen som begge har hatt strålende sesonger så langt. Fredrik Andre Bjørkan har derimot gått litt under radaren. Så langt denne sesongen har han notert seg for 3 mål og 2 målgivende på 15 kamper. Fortsetter han med dette snittet kan du regne med å få målpoeng fra han hver tredje kamp. Kommende runde drar Bodø/Glimt til Drammen for å møte Strømsgodset på Marienlyst. Deretter har de en meget fristende dobbeltrunde i runde 17 med Viking (H) og Kristiansund (B). I skrivende stund er eierandelen hans 22,6%, selv om den nok er høyere innenfor topp 1000.

bjørkan.jpg

Bodø/Glimt sine neste fem runder:

Runde 16: Strømsgodset (B)
Runde 17: Viking (H) og Kristiansund (B)
Runde 18: Sarpsborg (B)
Runde 19: Vålerenga (H)
Runde 20: Odd (B)

Anders Konradsen – 6.8 millioner

Han har kanskje vært den beste og viktigste spilleren for Rosenborg i Europa, mens Eliteserien har hatt pause. Han har scoret viktige mål og før Eliteserien tok pause scoret han 2 mål mot Viking på hjemmebane. Rosenborg har begynt å finne formen igjen og er faktisk kun 9 poeng bak Molde på førsteplass, med en kamp mindre spilt. Flere spillere i Rosenborg begynner å finne formen igjen og da kan det fort bli målgivende eller flere sjanser for Konradsen offensivt. Har en eierandel på kun 7,8%.

Rosenborg sine neste fem runder:

Runde 16: Sarpsborg (B)
Runde 17: Tromsø (H)
Runde 18: Odd (B)
Runde 19: Stabæk (H)
Runde 20: Vålerenga (B)

Christophe Psyché  – 4.6 millioner:

Psyché har vært en av årets billigspillere så langt, hvis du har hatt han på de rette tidspunktene vel og merke. Fra runde 6 til og med runde 9 fikk han 6, 6, 10 og 6 poeng, men det har også vært en del runder hvor han kun har fått 1 poeng. I forrige runde mot Lillestrøm fikk han hele 16 poeng, selv om Kristiansund ikke engang holdt nullen. I den mye omtalte dobbeltrunden i runde 17 har Kristiansund to hjemmekamper. Laget til Christian Michelsen har kun sluppet inn 5 mål på hjemmebane så langt denne sesongen. Kun Molde er bedre med 4 innslupne mål på hjemmebane. Har en eierandel på 19,6%.

Kristiansund sine neste fem runder:

Runde 16: Vålerenga (B)
Runde 17: Odd (H) og Bodø/Glimt (H)
Runde 18: Stabæk (B)
Runde 19: Mjøndalen (H)
Runde 20: Ranheim (B)

velkomstbonus feelbet

Rundens røverkjøp

Ivan Näsberg – 4.3 millioner

Eierandel: 1.1%

Dette litt på grunn av at de har dobbelt runde i den neste runden, samt at de har en forholdsvis grei hjemmekamp nå. De møter bunnlagene Strømsgodset og Stabæk på bortebane i runde 17. Vålerenga har ikke sluppet inn mål i de 2 siste kampene med Näsberg på banen, og han står derfor med 2 rene bur i disse kampene, 12 poeng. Skal nevnes at Tollås Nation er skadet og det virker ikke som han er tilbake med det første.

Kaptein

Bård Finne – 9.2 millioner

Før Vålerenga tok ferie viste de kanonform. De vant 4-1 borte mot Haugesund og 6-0 hjemme mot Bodø/Glimt. I de 2 kampene scoret Finne 3 mål og leverte 1 målgivende pasning. I tillegg scoret han også i kampen før, da de spilte 1-1 mot Sarpsborg. Dette resulterte i at han fikk 7, 18 og 10 poeng på disse tre kampene. Han har også dratt med seg 5 bonuspoeng på de 2 siste kampene. I denne runden har Vålerenga hjemmekamp mot Kristiansund, og det er på hjemmebane de virkelig har vært i form denne sesongen. Det har tidvis vært festfotball på Intility Arena denne våren/sommeren.