Fantasy-detektiven: Manchester United

Skrevet av Knut Henrik Rolland

Manchester United vant alle sine seks kamper i pre season. Finner Solskjærs utvalgte tilbake til formen også i ligaen, bør det lastes på med spillere fra de røde djevlene. 

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødball-takere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre. Neste ut: Manchester United. 

Les analysene for de 19 andre Premier League-lagene i ‘Fantasy-detektiven’

Mirakelet i Paris og kreativ venstreside

“Get the contract out. Put it on the table. Let him sign it. Let him write whatever numbers he wants to put on there, given what he’s done now since he’s come in. Let him sign the contract and go. Ole’s at the wheel man. He’s doing it. He’s doing his thing. Man United are back!”. Rio Ferdinand var naturligvis euforisk i studio hos BT Sport etter at Manchester United mot alle odds slo PSG ut av Champions League i mars.

Følg oss på Twitter

Ikke lenge etter fikk Solskjær kontrakt på permanent basis som belønning for en strålende start på Englands-eventyret. Det gikk dog bratt nedover for United etter mirakelet i Paris: på de siste 12 kampene forrige sesong ble det to seire, to uavgjorte og åtte tap for de røde djevlene.

Solskjær ønsker et lag som setter et høyt og intensivt press på motstander. I sommer har han drillet laget i 4-2-3-1. Pogba har en litt dypere rolle enn hva han hadde i starten under Solskjær, da han fikk lisens til å dundre inn i boks og plukke målpoeng “en masse”. I sommer har vi sett at han i større grad ligger dypere i banen for å bygge opp angrep, og blir med det mindre interessant i FPL.

Backene skal benyttes som våpen offensivt, mens kantene er relativt smale. Spesielt har vi sett at venstresiden brukes mye, der Martial vandrer inn fra venstre og Shaw kommer rundt. Under Solskjær (gw 18-38 forrige sesong) ble 42 prosent av sjansene skapt fra venstre, 36 prosent fra midten og kun 22 prosent fra høyresiden.

Pre season

United har spilt følgende kamper:

Perth Glory 0-2 Manchester United
Rashford (Pogba assist), Garner
Leeds United 0-4 Manchester United
Greenwood (Wan-Bissaka assist), Rashford (McTominay assist), Jones (A Pereira assist), Martial (Chong assist)
Inter Milan 0-1 Manchester United
Greenwood (Young assist)
Tottenham Hotspur 1-2 Manchester United
Martial (A Pereira assist), A Gomes (Mata assist)
Kristiansund 0-1 Manchester United
Mata
AC Milan 2-2 (4-5 på straffer) Manchester United
Rashford (Matic assist), Lingard (Martial assist)

Pogba og Wan-Bissaka fremheves som de beste i Uniteds pre season. Solskjær har gitt flust av muligheter til unggutter, og mange har benyttet sjansen; foruten Matas scoring mot KBK var faktisk alle mål enten scoret eller assistert av tidligere akademispillere i klubben.

Det forventede laget

Vi tror United starter sesongen i 4-2-3-1, med følgende ellever.

Keeper: De Gea

Kilder nær klubben melder at spanjolen ikke er langt unna å skrive under ny kontrakt med de røde, hvilket fjerner usikkerheten rundt tilværelsen hans i Manchester for nå. 28-åringen blir verdens best betalte keeper med en ukelønn på £375.000, og er klart førstevalg, tross en svak 18/19-sesong.

de gea.jpg

Forsvar: Wan-Bissaka – Maguire – Lindelöf – Shaw

Wan-Bissaka har ankommet klubben fra Crystal Palace for £50m, og går rett inn som høyreback. 21-åringen var tidligere kantspiller, men det sies at han ble omskolert etter å ha imponert som back mot driblesterke Zaha på trening. Engelskmannen er veldig god defensivt og favoriseres av bonussystemet i FPL. Hvis United klarer å holde nullen oftere enn de sju (kun to hjemme var færrest i ligaen) i 18/19, kan dette bli en god inngang i United-forsvaret til £5.5m.

Manchester United har blitt enige med Leicester om å kjøpe Harry Maguire for £80m, noe som gjør ham til tidenes dyreste forsvarsspiller. Midtstopperen spilte nesten hele pre season for Leicester, og går rett inn i laget i serieåpningen, tror vi. Den engelske landslagsspilleren har sårt tiltrengte lederegenskaper og ferdigheter i frispilling. Pengene brukt på Wan-Bissaka og Maguire, kan være løsningen på de defensive problemene i United. I så fall er Maguire, som er en stor trussel på dødballer, også et spennende FPL-prospekt til £5.5m.

Lindelöf danner stopperpar med Maguire. Svensken var blant de bedre United-spillerne forrige sesong, og har fått gode skussmål i oppkjøringen av journalister som følger klubben tett.

Luke Shaw tar venstrebacken. Engelskmannen var blant de beste og mest stabile spillerne forrige sesong, både under Mourinho og Solskjær. Vi tror Shaw er den beste inngangen i United-forsvaret, noe vi argumenterer for senere i artikkelen.

 

Defensiv midtbane: Pogba – McTominay

Fansen er delt i synet på Pogba, og skeptikerne fikk vann på mølla med uttalelsene om at han ville forlate klubben tidligere i sommer. Man vet aldri før vinduet stenger, men Pogba ser ut til å bli, og Solskjær vil bygge laget rundt franskmannen også kommende sesong. Nordmøringen uttalte etter en kamp mot Watford i mars at han vurderte å bruke Pogba dypere i banen for å kontrollere kamper bedre. Dette har vi sett i pre season, der verdensmesteren har spilt som en av to dype på midten (som han gjør med Kanté for Frankrike), i motsetning til en mer fremskutt rolle forrige sesong. Etter en sterk start under Solskjær, stupte formen til Pogba på slutten av forrige sesong: på de 13 siste PL-kampene, hadde franskmannen null spillemål.

McTominay har gradvis kommet seg foran Matic i køa sentralt på midten i United-laget. Tross en svak oppkjøring er det mulig at Solskjær velger serberens rutine i ligaåpningen, men vi tror McTominay starter sammen med Pogba dypt på midten.

Offensiv midtbane: James – Lingard – Martial

21-årige Daniel James, hentet fra Swansea i sommer, ligger an til å starte på høyrekanten. Hurtigtoget har vært frisk for United i pre season, og står fremst i køa til å bekle en posisjon som United lenge har strevet med å finne en løsning på.

Lingard får trolig tilslaget i “10-er-rollen”. Solskjær legger stor vekt på intensitet i det høye presset – der er Lingard god. I tillegg noterte engelskmannen seg for mål i generalprøven mot AC Milan. Han har dog hard konkurranse i Mata og Pereira. Det kan også komme en nysignering som skyver Lingard ut av laget, eksempelvis Bruno Fernandes, som har vært sterkt linket til klubben.

Martial har scoret to ganger i pre season, og ser ut til å starte på venstrekanten. Franskmannen og Rashford har dog vekslet posisjon underveis i kamper i sommer, så Martial vil også få spilletid på topp.

Spiss: Rashford

Rashford er soleklart i Solskjærs førsteellever, og vil som nevnt trolig veksle mellom kant og spiss med Martial underveis i kamper. Den engelske landslagsspilleren avsluttet pre season med en strålende scoring mot AC Milan.

Dermed tror vi Manchester United starter sesongen slik:

De Gea
Wan-Bissaka – Maguire – Lindelöf – Shaw
Pogba – McTominay (Matic)
James – Lingard (Mata) – Martial
Rashford

 

Fantasy-kuppene

United har følgende PL-kamper før første landslagspause: Chelsea (h), Wolverhampton (b), Crystal Palace (h), Southampton (b). De to første kampene kan bli kinkige, og det er vanskelig å si hvor United står etter den svake avslutningen på forrige sesong.

Når form og kampprogram fremstår attraktive, kan det dog være tid for å hente United-spillere. Her er våre anbefalinger:

● Shaw – £5.5m

Med Wan-Bissaka og Maguire inn portene på Old Trafford, kan det ligge til rette for en forbedring defensivt hos United. Klarer de dette kan Shaw i tillegg tilby en offensiv trussel; United angriper som nevnt mye langs venstresiden, og vi tror backen kan notere seg for en del målpoeng også kommende sesong (ett mål og fem assist i 18/19).

shaw

Nøkkeltall: Under Solskjær (fra gw 18) spilte Shaw mest av United-forsvarerne, med sine 1530 minutter. Venstrebacken var best når det kommer til touch i boksen i denne perioden. Ingen United-spillere hadde flere enn Shaws seks store sjanser skapt i tiden under Solskjær, og kun fem forsvarsspillere i PL hadde flere i denne perioden (Robertson, Luiz, Pereira, Alexander-Arnold og Bryan).

● Rashford – £8.5m

Rashford er en av få angrepsspillere i United med tilnærmet “klippekort”. Med best underliggende tall etter Solskjær tok over, er den engelske landslagsspilleren svært spennende til generøse £8.5m.

Nøkkeltall: Rashford hadde seks mål og to assist på de første åtte kampene under Solskjær. Så var det derimot full stopp: på de siste 13 PL-kampene noterte 21-åringen seg for kun ett målpoeng (scoring mot Watford). Ser vi disse to periodene under ett, er det underliggende nøkkeltall som borger for målpoeng; skudd i boks hvert 38. minutt var best blant de mest brukte United-spillerne i perioden under Solskjær. Forventet målpoeng hvert 147. minutt var best av faste United-spillere, og var faktisk også bedre enn spillere som Kane, Vardy, Hazard og Lacazette i samme periode.

Oppsummering

Vi tror:

1: Den mest brukte formasjonen blir 4-2-3-1

2: Pogba (om han blir i klubben) skal spille dypere i banen enn i 18/19

3: United vil angripe mest langs venstresiden og bruke Shaw som et viktig angrepsvåpen

4: Dødballene blir fordelt på følgende måte (i prioritert rekkefølge):

Straffer: Mata, Pogba, Rashford, Martial
Cornere: Mata, Lingard, Rashford, James
Korridor: Mata, Pogba, Rashford
Direkteskudd: Rashford, Pogba, Mata

Vi håper dette var nyttig. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål angående Manchester United, og vi i Fantasyfans følger pre-season tett. Vi melder raskt via Twitter-kontoen vår @Fantasyfans_net om det kommer en oppdatering. Og har du noen spørsmål, ris eller ros er det bare å kontakte oss.