Fantasyspeideren: Runde 17

Skrevet av Fantasyspeiderne

I runde 17 har tre lag dobbelrunde, Bodø/Glimt, Viking og Vålerenga. Det vil mest sannsynlig bli den siste runden med doble kamper for sesongen. Vi anbefaler å bruke en chip denne runden. “Rik onkel” er skreddersydd, men “to kapteiner” er godt alternativ.  

Før vi kommer med våre anbefalinger til runde 17, får du litt statistikk fra forrige runde her:

Runde 16 var en runde som leverte 22 mål. Bodø/Glimt og Brann var lagene som scoret flest mål, med tre hver. Det var også en runde der ingen av lagene fra 5. plass til 16. plass maktet å stikke av med tre poeng. Kun Brann, Molde, Bodø/Glimt og Odd klarte å vinne sine kamper. Dårligst ut av topplagene kom altså Rosenborg denne runden som spilte 1-1 borte mot Sarpsborg.

Skudd innenfor boksen (tre eller flere):

5 skudd: Vilhjalmsson (VIF)
4 skudd: Jensen (RBK) og Layouni (Glimt)
3 skudd: Halvorsen (S08), Børven (Odd), Moses (SIF) og Psyché (KBK)

Nøkkelpasninger (4 eller flere):

5 pasninger: Maigaard (SIF)
4 pasninger: Aursnes (MFK), Mendy (SIF) og Gjertsen (KBK)

Redninger (3 eller flere):

8 redninger: Ricardo (Glimt)
5 redninger: Sandberg (STB)
3 redninger: Hansen (RBK), McDermott (KBK) og Austbø (VIK)

 

3 anbefalte kjøp 

Sean McDermott – 5.0 millioner

Kjøpene vi anbefaler deg å gjøre denne runden vil i stor grad være preget av at det er fire lag som har to kamper denne runden. Det er Bodø/Glimt, Vålerenga, Viking og Kristiansund. Den første spilleren vi anbefaler er derfor keeperen til Kristiansund, McDermott. Kristiansund har to hjemmekamper der de møter Odd og Bodø/Glimt. Slik som Kristiansund har fremstått på hjemmebane og ikke minst så god som McDermott er om dagen, føltes dette som en grei anbefaling. McDermott er nummer fire på poenglisten over keepere så langt denne sesongen, med 53 poeng. Selv om han ikke har holdt nullen de siste kampene, så viser han klasse når det kommer til redninger. Vi tror på mange skudd og redninger mot disse topplagene og kanskje kan Kristiansund til og med holde nullen mot ett av disse lagene. På hjemmetabellen ligger de på 7. plass. Det skal likevel nevnes at de har spilt færrest kamper av alle lag i Eliteserien på hjemmebane. På Kristiansund Stadion har de tatt 13 av 18 poeng.

 

Bård Finne – 9.3 millioner

Bård Finne spiller for tiden spiss og er oppført som midtbane på spillet. Dette er i utgangspunktet alltid interessant. Når han i tillegg leverer som han gjør, er det dumt å ikke sitte med han inne på sitt lag. Han har to kamper denne runden, der de møter Strømsgodset og Stabæk på bortebane. Vålerenga er ikke like gode på bortebane som de er på Intility Arena. Likevel møter de 15.- og 11. plass på hjemmetabellen så langt denne sesongen. På sine fire siste kamper står Finne med syv, atten, ti og fem poeng. Dette gir et snitt på ti poeng per runde. På disse kampene har han scoret fire mål, levert to målgivende og i tillegg skaffet seg fire bonuspoeng. Han tar også dødballer for Vålerenga som potensielt kan gi målpoeng.

Finne_DNB

Aron Dønnum – 5.5 millioner

Vålerenga har som nevnt dobbel runde og derfor er det naturlig med spillere fra Vålerenga i vår anbefaling. Dønnum har sett frisk ut i det siste og står med 5, 6, 16 og 4 poeng på de siste fire kampene. Han har scoret tre mål og levert en målgivende pasning på disse de nevnte kampene. Selv om Vålerenga møter to lag på bortebane, som begge er avhengig av poeng, tror vi at Vålerenga kommer til å skape sjanser nok som kan gi målpoeng for de offensive spillerne deres.

 

Rundens røverkjøp

Ricardo Friedrich – 4.6 millioner

Eierandel: 4.2%

Ricardo Friedrich spilte en veldig god kamp mot Strømsgodset forrige runde. Han hadde åtte redninger i løpet av kampen. Det ga han totalt åtte poeng. I tillegg fikk han med seg to bonuspoeng og en målgivende pasning til Håkon Evjen. Når de nå har dobbel runde kan det være gode sjanser for at han og laget klarer å holde nullen. Hvis du ikke har midlene til McDermott er Ricardo Friedrich en god nummer to.

norgesspill 100 600 avlang nettside

Rundens kaptein

Amor Layouni – 8.2 millioner

Vårt kapteinsvalg denne runden er Amor Layouni. Han scoret ett mål mot Strømsgodset forrige kamp. De to siste runde har han fått 15 og seks poeng. Denne runden har Bodø/Glimt skal de spille to kamper mot henholdsvis Viking på hjemmebane Kristiansund på bortebane. Først spiller de hjemme mot Viking før de skal spille midtukekamp borte mot Kristiansund. Hvis du ikke har “rik onkel” chipen igjen anbefaler vi å bruke chipen “to kapteiner” denne runden. Vi ville valgt Amor Layouni og Bård Finne som kapteiner. Oppsiden ved å gjøre dette enorm samtidig som at du har lite å tape på det.

Fristen for å gjøre endringer på laget ditt er lørdag klokken 14.30.