Fantasy Premier League-tips: Gameweek 2

Anders L. Fosse

Alle storkanonene leverte målpoeng i årets første gameweek, noe som har ført til et lite luksusproblem for FPL-managere. Bak målinvolveringene skjuler det seg likevel noen interessante tall og observasjoner. Vi kikker nærmere på denne ukens kapteinsemner:

norgesspill 100 600 avlang nettside

Raheem Sterling

Ingen var i nærheten av å matche den engelske lynvingen i første gameweek. Tre mål, like mange bonuspoeng og null baklengs ga hele 20 poeng, og en pangstart for hans eiere. Bare 5.6 prosent av alle FPL-managere hadde satt bindet på ham borte mot West Ham, noe som i all hovedsak skyldtes de fine kampene til poengkongene Salah, Aubameyang og Kane.

Denne runden står man overfor samme problem, med fine kamper for de to afrikanerne. Samtidig, uansett om det er West Ham borte eller Spurs hjemme, så har Manchester City vist i en årrekke at de ønsker, og kan, dominere og spille ut omtrent hvem det skal være på Etihad.

sterling city

Spurs er intet unntak, og denne gangen er det Walker-Peters som etter all sannsynlighet får i oppgave å stoppe Sterling til helgen – en spiller som har bevist lite på øverste nivå, og som har sine styrker framover i banen.

En forventet målinvolvering på 1.56 er i særklasse etter første gameweek for Sterling, som også har levert tidligere mot laget fra Nord-London, blant annet to mål i fjorårets CL-kvartfinale. Et spennende valg som kanskje også er en liten differensial denne runden, grunnet en (på papiret) solid motstander, som er vanskelig å bryte ned.

 

Mohamed Salah

Når Liverpool vinner 4-1 og Salah «bare» er involvert i to av målene så føles det ikke mer enn «helt ok», selv om man er fornøyd. Så god er «den egyptiske kongen». Dog er de underliggende tallene til Salah ikke noe å rope varsko for.

Faktisk var de 30 prosentene som valgte å doble Salahs poeng sist runde litt heldig, om man ser rent statistisk på det: «Expected assists» på 0.19 og «expected goals» på 0.34 rettferdiggjør knapt et eneste målpoeng. For all del, corneren som landet på hodet til van Dijk var godt slått, og ballen til side for Krul like så, men her skulle det svært få marginer mot før en tredjedel kun fikk poeng for oppmøte.

salah cl

Salah fikk også 120 minutter mot Chelsea i Istanbul onsdag kveld, noe som gjør at han neppe er helt uthvilt til helgen – selv om egypteren ofte spiller det meste for Liverpool.

Pierre-Emerrick Aubameyang

Undertegnede eide ikke Aubameyang i GW1, og holdt på å hoppe bak sofaen allerede etter få sekunder, da den gabonske stjernen var alene igjennom, men korrekt ble avblåst for offside.

Det skulle bli en lang kamp for dem som valgte å gå uten ham, og resultatet var uunngåelig, selv med de lovende ungguttene Willock og Nelson som potensielle servitører – fremfor typer som Ceballos og Özil

Spill på Premier League hos Feelbet

Fire skudd innenfor boksen, hvorav to av dem gikk på mål, og ett av dem snek seg forbi en utrusende Dubravka. Arsenal skapte ellers ikke enormt mot et dyptliggende «Magpies», men ser nå fram mot å få årets første hjemmekamp. Den er mot et Burnley-lag som slapp til relativt mye, hele 11 skudd, fra Saints i sitt første hjemmeoppgjør.

Arsenals 42 hjemmemål i fjor ble kun slått av City og Liverpool, og med Aubameyang i en litt mer tydelig main man-rolle på topp enn hva han hadde deler av sesongen i fjor kan dette bli svært farlig.

 

Rundens kaptein

Har du Aubameyang står du sterkt. Da er valget enkelt, med et hjemmesterkt Arsenal og et Burnley-lag denskal ha veldig god kontroll på.

For dem uten er dilemmaet “Sterling eller Salah”, noe de fleste går rundt og funderer på denne uken. Før første GW var nok flestepartens plan å gi egypteren fornyet tillit, men etter den tøffe kampen i midtuken er det nok fler som tviler litt.

Nå heller vi i FantasyFans mer mot Sterling, selv om Salah tidligere har vist at han tåler et tett kampprogram. Forrige jul spilte han syv x 90 minutter på 27 dager, mot blant annet M. City, M. United, Napoli, Wolves og Arsenal, og endte opp med syv mål og tre assists. Med andre ord er det ikke sikkert at de 120 minuttene onsdag ødelegger altfor mye, men vi holder Sterling et knappehode foran.

 

Under radaren

Ikke hent spillere etter første gameweek, er vel det beste tipset – med mindre du får en skade. Se alle spillerne an en runde til, kjør på med de du hadde planlagt og spar byttet. Hvis det uansety klør litt i byttefingeren: Ta en kikk under. På eget ansvar.

John McGinn (5.5m)

Selv borte mot Spurs ble det en nettkjenning for den lite omtalte midtbanespilleren til bare 5.5. Ligger langt høyere i banen enn sin mer berømte midtbanekollega Jack Grealish. Hadde også ytterligere et skudd på mål, i tillegg til en sjanse skapt. Kjempegrønt program.

Teemu Pukki (6.5m)

Her er det nok mange som sitter med King, og kanskje spesielt Deulofeu, som vurderer et bytte. Tre skudd innenfor boksen og to sjanser skapt gjorde at Pukki sto igjen med en forventet målinvolvering på 0.52, borte mot Liverpool (!). Salah hadde 0.53… Newcastle hjemme er neste ut, for et svært offensivt Norwich, men programmet fremover er litt rødt. Likevel tro på at målsniken kan få med seg noen poeng.