Anbefalinger til Eliteserien Fantasy (runde 18)

Fantasyspeiderne

Nå som runde 17 er over har vi mest sannsynlig unnagjort alle dobbel- og blankrunder for denne sesongen. Det vil derfor nå bli lettere å kjøpe spillere etter kampprogram. 

Før vi kommer med våre anbefalinger til runde 17, får du litt statistikk fra forrige runde:

Det ble levert 31 mål. Snitt på nesten 3,5 mål per kamp. Rosenborg ble det mestscorende laget i denne runden med deres 5-2-seier mot Tromsø.

velkomstbonus feelbet
Skudd innenfor boksen (tre eller flere):

Tre skudd: Botheim (RBK), Coly (KBK), Smarason (LSK), Thorstvedt (VIK) og Taylor (TIL)
Tre skudd: Saltnes (Bodø), Tripic (VIK), George (VIF) og Occean (Odd)

 

Nøkkelpasninger (Fire eller flere):

6 pasninger: Ceide (RBK), Aasbak (KBK) og Maigaard (SIF)

Redninger (3 eller flere):

6 redninger: Austbø (VIK)
4 redninger: Kongshavn (TIL), Faye Lund (Odd) og Sandvik (FKH)
3 redninger: Ricardo (Glimt), Ricardo (igjen, denne gangen mot KBK), Sandberg (STB), Letellier (S08) og Klaesson (VIF)

 

Tre anbefalte kjøp 

 

Kristoffer Haraldseid – 5.8 millioner

På listen over forsvarsspillere som har fått mest poeng denne sesongen er Kristoffer Haraldseid på 9. plass med 63. Den tidligere Haugesund-spilleren hadde et lite skadeavbrekk mellom runde 10 og 13, men bortsett fra det har han spilt samtlige minutter på høyrebacken til Molde.

haraldseid

Når det gjelder målpoeng har han fått 1 mål og 3 målgivende pasninger så langt denne sesongen. Kommende runde møter Molde Ranheim på bortebane.

I forkant av den kampen er de store favoritter, da Ranheim ligger helt sist på hjemmetabellen. Av de åtte kampene de har spilt på EXTRA Arena denne sesongen har de vunnet kun en av dem. Kampprogrammet deres i nærmeste fremtid ser lovende ut, mens de må forberede seg på en tøff avslutning på sesongen i kampen om ligagullet.

Moldes neste fem runder:

Runde 18: Ranheim (B)
Runde 19: Odd (H)
Runde 20: Mjøndalen (B)
Runde 21: Tromsø (H)
Runde 22: Stabæk (B)

Arnór Smárason – 8.8 millioner 

Et av de anbefalte kjøpene våres denne uken er Arnor Smarason som har fått mye av vårsesongen ødelagt av skader, men han har nå tre mål på tre kamper.

I tillegg fikk han en målgivende mot Mjøndalen. Det er dog verdt å merke seg at han har fått målpoeng i de tre siste hjemmekampene, mens han ikke har fått noen målpoeng i bortekampene. Lillestrøm sine neste fem runder:

Runde 18: Tromsø (B)
Runde 19: Haugesund (B)
Runde 20: Brann (H)
Runde 21: Rosenborg (B)
Runde 22: Kristiansund (H)

Bendik Bye – 6.1 millioner

Bendik Bye har vært en spiller som har levert målpoeng jevnt og trutt for Kristiansund i flere sesongen på rad. I 2017 fikk han fire mål og tre målgivende pasninger, mens i 2018 ble det ni mål og tre målgivende. Så langt denne sesongen har han notert seg for fire scoringer, senest mot Bodø/Glimt i runde 17. Med tanke på Kristiansund sitt kampprogram kan Bendik Bye vært et billig alternativ ved siden av for eksempel, Børven, Ohi, James eller Søderlund.

Kristiansunds neste fem runder:

Runde 18: Stabæk (B)
Runde 19: Mjøndalen (H)
Runde 20: Ranheim (B)
Runde 21: Brann (H)
Runde 22: Lillestrøm (B)

 

Rundens røverkjøp

Moses Mawa – 6.0 millioner

Eierandel: 1.0%

På 15 kamper scoret Moses Mawa ti mål for KFUM i Obos-ligaen denne sesong før han ble solgt til Strømsgodset. Han har vært en viktig spiller for Strømsgodset etter overgangen. Nå møter Henrik Pedersens menn Viking på bortebane. Viking som har vært ganske ustabile bakover i år har sluppet inn 28 mål på 17 kamper denne sesongen.

Kaptein

Magnus Wolff Eikrem – 12.1 millioner

Magnus Wolff Eikrem er vår anbefalte kaptein for runden. Fire mål på de siste fem kampene til Molde, med Europa League-kvalifisering. Denne runden møter Molde et Ranheim som har vært ustabile den siste perioden. De har tapt tre av de fire siste kampene, og sluppet inn elleve mål til sammen på disse fire kampene. I tillegg har de som nevnt vært det dårligste hjemmelaget i Eliteserien så langt denne sesongen.