FPL-Dilemma: Ukens kaptein (Gameweek 3)

Anders Fosse

Norwich fortsetter å kaste alle mann i angrep, Bournemouth lever ikke opp til forventningene, mens Spurs holder City til uavgjort, og nå får de tilbake en nøkkelspiller … Vi i FantasyFans ser nærmere på kandidater til rundens kaptein, og forteller deg hvem som bør inn på laget ditt snarest:

Runde tre: Kapteinsvalg

Raheem Sterling (Bournemouth)

Bare en av ti valgte å gi FPLs nest dyreste spiller kapteinsbindet i runde to, sannsynligvis fordi Spurs hjemme virket som en skummel motstander. Sterling lot seg derimot ikke skremme, og står nå med fire mål på to kamper.

At han har innkassert flest poeng av samtlige på spillet er ingen tilfeldighet, ettersom han også har høyest “Expected Goal Involvement”, altså forventede mål eller målgivende pasninger, med 2.64 så langt. Det er et godt stykke ned til resten av pallen som består av Pukki (1.63) og Barnes (1.57).

risikofritt spill pl nb.png

Et Bournemouth-lag som ikke har vist all verdens til nå denne sesongen, selv mot to opprykkslag, gjør dermed Sterling til et av de aller heteste kapteinsvalgene før denne runden.

Samtidig er ikke Bournemouth noen drømmemotstander for Manchester City. I mars scoret de lyseblå bare ett mål her, og da var ikke Sterling involvert, til tross for at han spilte 90 minutter. Han scoret riktignok ett mål hjemme på Etihad i 3-1-seieren til City der, men Bournemouth klarer å skape trøbbel for de regjerende seriemesterne hvis de finner tilbake igjen til seg selv.

Bli med i vår Facebook-gruppe

For dem som frykter rotasjon er det greit å informere om at lynvingen er så godt som sikret. Til tross for at Guardiola har et rykte på seg for å være glad i å rotere så ble Sterling bare byttet innpå fra benken i tre av de 34 ligakampene han spilte i fjor, og City har enda noen uker igjen før kampprogrammet begynner å tette seg til.

Harry Kane (Newcastle)

Når en 29 år gammel finne scorer hat trick hjemme mot Newcastle, hvor mange scorer Kane da? I hvert fall ett, tipper bookingselskapene, som har ståltro på Harry til helgen. Ingen i Premier League (PL) har lavere odds for å score mål enn landslagsspissen denne runden. Kanskje ikke så rart når man ser tilbake på runde én, da Spurs slo Aston Villa 3-1 hjemme, og Kane scoret to.

Hele åtte skudd fyrte Kane av i denne kampen, et antall i en helt egen klasse, langt foran sine toppscorerutfordrere Sterling (4), Aubameyang (4) og Salah (2). Seks av disse avslutningene var i boks, som lover godt før et lavtliggende Newcastle venter.

I tillegg var Kane også delaktig i oppbyggingen av spillet i denne kampen, og kunne fort fått med seg en assist i tillegg, ettersom han sto bak to sjanser, mens spillere som Sterling og Aubameyang skapte null muligheter til sammen i den tilsvarende runden.

harry-kane-tottenham_i9x53xns501x17uzv9esbwggk

Kampen mot City er det vanskelig å lese så mye ut av, ettersom Spurs som lag slet noe voldsomt med å skape sjanser for Kane, og var heldige som fikk med seg ett poeng.

Det som derimot kan være verdt å merke seg er at Spurs får tilbake suspenderte Son til helgens runde, noe Kane kan dra nytte av. Statsene fra sist høst, før Son dro til Asia-mesterskapet, er oppsiktsvekkende: Uten Son fra start scoret Kane bare tre mål på ni kamper. Med Son ble det hele elleve mål på elleve kamper for engelskmannen. Det kan bli en travel kveld for forsvaret til “The Magpies” på søndag …

Rundens kaptein

Forrige runde anbefalte vi Aubameyang mot Burnley, og gaboneren leverte. Denne gangen er det en annen premiumspiss, Kane, som får vår tillit, med Sterling pustende i nakken. Sons tilbakekomst blir tungen på vektskålen for Kane, som viste sent, men godt mot Aston Villa i runde én hvorfor det er livsfarlig å gå uten ham.

For dem som vil gå utenom Sterling eller Kane er Salah/Mané gode alternativer. De scoret hvert sitt mål mot et rustent Arsenal-forsvar da Liverpool vant 5-1 i tilsvarende oppgjør i fjor, men det er høyst tvilsomt om Liverpool makter å få til et like overlegent resultat i år.