Fantasyspeideren: Runde 19 i Fantasy Eliteserien

Henrik Jørgensen

Det ble nok en gang en målrik runde i Eliteserien, denne gangen med 23 nettkjenninger. Strømsgodset, som har sett bedre ut de siste rundene – slo VIF 3-2 hjemme forrige runde – ble sendt ned på jorda igjen av Viking som slo dem 4-0 på SR-bank Arena.

Rosenborg hvilte noen av sine viktigste spillere etter at de sikret europaspill i midtuken. Det skulle de kanskje ikke gjort, da de bare maktet å få med seg ett poeng borte mot Odd (1-1). De ligger nå ti poeng bak Glimt og Molde med 12 kamper igjen å spille.

Det måtte ekstraomganger til før Molde gikk videre til Europa League playoff. De stilte derfor med et redusert mannskap til kampen borte mot Ranheim, men klarte å få med seg tre poeng i kampen som endte 2-3.

I rundens siste kamp hadde Bodø/Glimt sjansen til å på ny innta tabelltopp, men måtte ta til takke med ett poeng i en jevn kamp mot Sarpsborg 08 som endte 1-1.

Litt statistikk fra forrige runde:

Skudd innenfor boksen (tre eller flere):
5 skudd: Azemi (TIL)
4 skudd: James (MOL) og Junker (STB)
3 skudd: Strand Larsen (S08), Høiland (VIK), Bamba (BRA), Reginiussen (RAN), Solbakken (RAN) og Børven (ODD)

Nøkkelpasninger (Fire eller flere):
6 pasninger: Maigaard (SIF)
5 pasninger: Tønne (RAN)
4 pasninger: Silfwer (MJO)

Redninger (tre eller flere):
8 redninger: Craninx (MOL)
5 redninger: Barli (RAN)
4 redninger: Friedrich (BG), Opdal (BRA), Hansen (RBK) og McDermott (KBK)
3 redninger: Austbø (VIK), Letellier (S08), Klaesson (VIF) og Hansen (SIF)

Tre anbefalte kjøp

Leke James – 10.5 millioner
Etter å ha brukt litt tid på å spille seg inn i startelleveren til Molde, har James tatt spissplassen og skjøvet Ohi ut på kant. De seks siste kampene i Eliteserien har James fått hele 49 poeng, mot Ohis 24. Mange sitter med Ohi på laget og nå kan tiden være inne for å bytte han ut med hans nigerianske lagkamerat Leke James.

velkomsttilbud nordicbet

Moldes neste fem runder:
Runde 19: Odd (H)
Runde 20: Mjøndalen (B)
Runde 21: Tromsø (H)
Runde 22: Stabæk (B)
Runde 23: Lillestrøm (H)

Zlatko Tripic – 6.0 millioner
Med to seire på rad og en overbevisende 4-0-seier forrige runde, er Viking inne i en ny formtopp slik de hadde helt i starten av sesongen. Tidligere har Thorstvedt vært spilleren å velge, men nå er det Vikings kaptein som tar ansvar. Tripic er et konstant faremoment for motstanderne og skyter mye. Han er også blitt en favoritt blant kommentatorene, og de siste seks kampene til Viking har han fått bonuspoeng i fem.

tripic

Vikings neste fem runder:
Runde 19: Ranheim (H)
Runde 20: Sarpsborg 08 (B)
Runde 21: Odd (H)
Runde 22: Vålerenga (B)
Runde 23: Mjøndalen (H)

Vegar Eggen Hedenstad – 6.5 millioner 

Etter en forferdelig start på sesongen har omsider Rosenborg funnet god gammel form. Med to kamper i uken, har Horneland valgt å rullere en del på laget. Hedenstad er ikke en av spillerne som blir hvilt, da RBK har dårlig dekning på høyreback. Med midtukekamper gjennom hele høsten er derfor Hedenstad en fin vei inn i et av de beste lagene i Eliteserien. I tillegg til å bidra offensivt i det oppbyggende spillet, tar han også cornere og frispark.

Rosenborgs neste fem runder:
Runde 19: Stabæk (H)
Runde 20: Vålerenga (B)
Runde 21: Lillestrøm (H)
Runde 22: Mjøndalen (B)
Runde 23: Brann (H)

 

Rundens røverkjøp

Adrian Nilsen Pereira – 3.9 millioner

Eierandel: 2.4 %
Etter å ha vært ute av laget en periode, har Pereira startet de fire siste kampene. I storseieren mot SIF vartet han opp med en fantastisk soloscoring. Til prisen av skarve 3.9 millioner, er Pereira en fin mann å ta inn hvis du trenger å frigjøre midler til andre spillere.

velkomstbonus feelbet

Kaptein

Amor Layouni – 8.3 millioner

Denne runden får Layouni kapteinsbindet fra oss. Glimt tar imot et Vålerenga som bare har tatt fire poeng på de fire siste kampene. I en flau affære som endte med 1-2-tap hjemme mot FKH sist runde, var Ronny Deila tydelig skuffet over laget sitt og omtalte oppvisningen som “årets verste”. De to siste hjemmekampene har Layouni sanket 15 og 11 poeng, og det er ingen grunn til å tro han skal gjøre det noe dårligere mot et VIF i gruelig form.

Fristen for å gjøre endringer på laget ditt er lørdag klokken 17.00. Startoppstillingene til Rosenborg – Stabæk slippes 16.45, så sørg for å følge med på disse hvis du har spillere fra disse lagene, spesielt RBK siden det er stor sjanse for at noen spillere blir hvilt.