Fantasyspeideren: Eliteserien Fantasy (Runde 20)

Espen Nesse

Nå går vi inn i siste tredjedel av sesongen, og dermed en skjebnesvanger tid i fantasy. Skal man dra frem diffingen allerede nå, eller vil man kjøre template hele veien? Dette er tanker du bør gjøre deg opp om før du trår inn i sluttminuttene av årets Eliteserien Fantasy-sesong. 

Litt statistikk fra forrige runde:

Skudd innenfor boksen (tre eller flere):
5 skudd: Maigaard (SIF)
4 skudd: Sveen (BG), Layouni (BG) og Børven (ODD)
3 skudd: Evjen (BG), Finne (VIF), Thorstvedt (VIK), Furu (RAN), Sørli (KBK), Kastrati (KBK), Smarason (LSK), Bamba (BRA) og Rashani (ODD)

Nøkkelpasninger (Fire eller flere):
5 pasninger: Reitan (BG), Zinckernagel (BG) og Kalludra (KBK)
4 pasninger: Storflor (RAN) og Aursnes (MOL)

Redninger (tre eller flere):
6 redninger: Klaesson (VIF)
5 redninger: Letellier (S08) og Rossbach (ODD)
4 redninger: Austbø (VIK), Snorre (FKH), Maric (LSK) og Kongshavn (TIL)
3 redninger: Friedrich (BG), Hansen (SIF), Faye Lund (MJO) og Craninx (MOL)

 

Tre anbefalte kjøp

 

Samuel Adegbenro 9.7m:

Europa nærmer seg, men Samuel spiller nærmest garantert de to neste. Rosenborg må jobbe på for å nå Europa igjen for neste sesong, og da kan ikke kvalitetsspillere som dette hviles. Eliteseriens beste spiller, som selvsagt er ettertraktet på markedet. Vent til fredag 18:00 før du kjøper, slik at du har mest mulig info ang. overgang.

malta norge nordic.png

Zlatko Tripic 6.1m:

Etter han signerte ny kontrakt i sommer har Tripic virkelig levert sakene. To mål og fire assist er fasit siste fire. Kristian Thorstvedt er nok en ettertraktet mann igjen etter forrige runde, men det ser ut til at kaptein Zlatko har funnet gnisten og vil levere jevnt og trutt fremover. Tre tøffe kamper nå, før programmet snur, men absolutt en å hente inn uansett.

Leke James 10.7m:

Om Molde får spille i Europa eller ei finner vi ut av i kveld, men uansett utfall er Leke James en sikker mann. Molde skal vinne Eliteserien, og det er James som er satt opp til å lede dem dit. Ohi ute på kanten er nok til å «swappe» fra sistnevnte til førstnevnte!

leke

Rundens røverkjøp

Hvis du vurderer wildcard i landslagspausen er det mulig å kjøre inn en luring for kun én runde. Denne rundens røverkjøp mener jeg er Mostafa Abdellaoue 9.0m: Ja, jeg har allerede kjøpt Mos og kjenner litt på anger. Likevel vet vi hva som bor i ham, spesielt mot slutten av sesongen. Både i AAFK (x2)  og i Godset har han bøtta inn mål når det virkelig har vært behov for det. Dette Sarpsborg-laget MÅ jo være for godt til å rykke ned..?

Kaptein

Torgeir Børven: I en runde med mye usikkerhet rundt spilletid og tøffe kamper ser vi mot det sikreste kortet. Børven leverer alltid på Skagerak. Ni mål på ti hjemmekamper, fem mål siste fem. Kun mot RBK i runde 18 at det ikke har blitt scoring etter sommerpausen, og når han i tillegg leverer to kasser på Aker Stadion vet vi at han kan score når som helst.