Fantasyrådet: Er tiden kommet for å droppe Salah?

Sondre Midtgarden/Fantasyrådet

De fleste bygger laget sitt rundt såkalte premiums. I FPL-verden er «en premium» en spiller som koster over 10 millioner, og som leverer stabile tall borte som hjemme. Det er en spiller vi stoler på, som kan score double digits og som vi veldig ofte kapteiner.

Bli med i vår Facebook-gruppe!

Så langt i denne sesongen har de fleste hatt 2-3 premiums i laget, hvor Salah og Sterling har vært fast inventar fra start. Noen har også hatt Auba, Aguero, mens andre har prøvd seg på Mane eller Kane. Ved siden av dette har spillere i en middelsprisklasse+ meldt seg på, som KDB, Son, Vardy, Firmino og Wilson!

salah 2019

Denne artikkelen ble påbegynt i forkant av nyhetene om en vond lyske på vår alle kjæres KDB. Han er must, og bør nå være på alle lag med respekt for seg selv. All ære til de som kjøpte for 9.5, nå er prisen steget til 10.0 og Kevin er nesten som premium å regne. Vi har kommet til det punkt at vi også må ta «Kevin som kaptein» alvorlig. Han har levert 2 mål og 8 assist i løpet av de første 7 rundene. Han har sett FANTASTISK bra ut, og er midtbanen som har skapt flest store sjanser så langt i sesongen med 10 (fantasyfootbalscout).
Er det taket til spillere som Sterling, Aguero, Auba og Salah som gjør at vi heller går den veien for kaptein? Frykter vi å gå glipp av potensielle 20-poengere? Kevin har i år tre GWs med double digits, på hjemmebane har han vært enorm. Kanskje er det prisen som har lurt oss.
Skadeomfanget til Kevin er nå usikkert, men om han kun mister GW8 mener jeg alle lag bør ha Kevin på banen i GW9 mot Palace!

Mitt spørsmål er nå; Hvordan skal pengene disponeres de kommende GWs?
Er tiden kommet for å droppe Salah og Mane for en liten periode? Sett at Kevin står i laget; Hva med å spre midlene litt utover, og muligens legge pengene i andre premiums som Sterling, Aguero og Auba, eller andre spillere til en mellompris som Son og Vardy?

Personlig er kapteinsrotasjonen ekstremt avgjørende for hvor jeg legger de store midlene. Jeg ønsker ikke å investere 11 – 12 millioner i en spiller jeg ikke kapteiner, og som heller ikke kapteines av mange andre (dette handler om dekning). Jeg liker å ha de to – tre beste valgene i laget. Da kan jeg kapteine det jeg anser som det beste alternativer, samt dekke spillerne som blir tungt kapteinet av andre. Så, når det kommer til Salah, Mane og Liverpool. Vil de kapteines de neste 5-6 rundene? Jeg har min tvil.. For det første møter Liverpool Leicetser, United, Spurs og City over de neste 5 rundene. Dette er gode lag, topp 6 lag, og lag som Liverpool har historie mot.

Salah har vist seg å være en spillere som har levert godt mot antatt svakere motstand, men som mot topplagene har stanget noe mer.

I fjor leverte Salah følgende poengsnitt:

Topp seks: Hjemme 6.0 poeng Borte 2,2 poeng
Midt syv: Hjemme 6,6 poeng Borte 6,1 poeng
Bunn syv: Hjemme 11,1 poeng Borte 8,3 poeng

Tallene viser en ok fangst hjemme mot topp 6, men at Salah er klart bedre mot nedre halvdel (ikke overraskende). Men tar man disse tallene, og i tillegg ser på programmet til de andre premiumsgutta som er i form, blir det for meg tydlig at Salah ikke er et av de beste kapteinsemnene over de neste 5-6 GWs. La oss dykke kjapt:

Gameweek 8 City møter Wolves hjemme og vi har i denne kampen kanskje 3 kapteinesemner som velges foran Salah og LFC. I tillegg møter Arsenal Bmouth, og Auba har med det en kjempe kamp. Tilsvarende oppgjør endte i fjor 5-1, Auba med 1 mål på 71 minutter. I år spiller han vel 90..

Liverpool får en tøff kamp mot Leicester, og jeg tror ikke denne kampen blir noe målfest. Ja, Liverpool er favoritt og vil etter all sannsynlighet vinne, men blir det 2 scoringer er det bingo om det er Salah, Mane eller Firmino som er involvert.

19225972-7530819-image-m-71_1570050411749.jpg

Gameweek 9 reiser Liverpool til Old Trafford. Per dags dato er det kvalitetsforskjell, men det er mye historie og en kamp som lever sitt eget liv. Vil en kapteine Salah? Jeg vil ikke. Er midlene investert i Tottenham og Son har de en kjempekamp i denne runden. Mot Watford hjemme kan det scores mål, bakdelen er landslagspause i forkant og viktig CL påfølgende uke. Manchester City har nok en runde fin kamp med en tur til Selhurst Park, og de fleste vil nok kapteine en av gutta fra den lyseblå leieren. Hva er vel mer fristende enn en uthvilt Aguero etter landslagspause?

Med Auba borte mot Sheffield har vi enda et alternativ som er mer attraktivt enn Salah, og i denne runden har også Tammy Abraham og Jamie Vardy flotte kamper hjemme mot Burnley og Newcastle om midlene velges å spres i denne retning.

Gameweek 10 og Liverpool tar i mot Spurs. Ja, med formen Spurs viser kan dette bli stygt. Men likevel er ikke Salah på topp 3 over beste kapteinemner. City møter Villa og Arsenal møter Crystal Palace. Så Sterling, Kevin, Aaguero og Auba spiller alle på hjemmebane mot betydelig svakere motstand. Men ja, noen Salah kapteiner vil nok forekomme.

Gameweek 11 er runden jeg virkelig frykter å gå uten Salah, Mane og annet offensivt fra Liverpool i løpet av de neste 5 GWs.. Villa borte kan bli voldsomt, selv om de så langt har 2 cs på hjemmebane i år. Her vil nok Salah kapteines en hel del, og det vil være godt å ha han på laget. Likevel anser jeg han ikke som det beste alternativet i runden. City har hjemmekamp mot Saints, og både Sterling, Kevin og Aguero havner hos meg foran.

Gameweek 12 = storoppgjør! City drar til Anfield i en kamp so mer umulig å spå. De siste årene har det vært oppgjøre med mye mål og med lite mål. Umulig å si, og ingen fristende kaptein. Dog vet vi alle hva Aguero kan gjøre borte mot topp 6!

I denne runden har også Auba en tøff kamp borte mot Leicester, så muligens er det duket for nok en runde med alternative kapteiner. Spurs spiller hjemme mot Sheffield og Chelsea hjemme mot Palace, så det å ha investert i disse lagene kan igjen se ut som en lur vei å gå. Nok en fordel å spre midlene?

Gameweek 13 er runden jeg igjen anser Salah som et av de to beste alternativene. City møter CFC hjemme (Ja, vi husker fjoråret) som gjør de litt mindre aktuelle. Likevel, Auba har hjemmekamp mot Saints og seiler vel opp som det beste alternativer av alle denne runden!

Ved å ha dykket litt ser vi at City, AFC, CFC, Spurs har det man kan kalle «gods kamper», og i flere av disse rundene har høyaktuelle kapteinsalternativer jeg personlig ønsker å sitte med! Sterling, Kevin, Aguero, Auba, Tammy og Son er alle brennhete navn. Skal tre av disse med må vel Salah ofres?
Det er viktig og interessant å gå dypere inn på City og deres permanente rulleringsmareritt. Det er vanskelig å finne svar, men med Jesus fit så vil det stjeles minutter fra Aguero. Gjør han det da noe mindre aktuelle som kaptein?

Ja, det gjør vel det. Likevel er jeg der at jeg tror Aguero starter det meste. Sterling har hvilt litt og hatt en liten formdupp, men jeg tror han er tilbake der han startet sesongen. Er Kevin frisk må han med, om ikke.. Hva med Mahrez?

Om jeg nå var på wildcard hadde jeg dog ikke vært i tvil. Inn med Sterling og Auba, og bygg så rundt disse. Kan man om Kevin er lengre ute droppe denne priskategorien? Aguero, Auba, Sterling..? Det er mange veier til rom. Rotasjonen i City er vanskelig å spå, og derfor er det kanskje bare trygt å ha Salah på laget som klinker inn 90 minutter selv i tøft program?

Jeg håper artikkelen kan være hjelp til selvhjelp. Personlig er jeg rådvill, jeg vet bare at jeg ønsker Aguero, Auba, Sterling, Kevin, Son og Vardy